Dette er grekernes favorittøyer i Hellas

En ny undersøkelse viser hvilke greske øyer grekerne selv har lyst til å dra til.

Oia, Santorini. Foto: Getty Images

Vi nordmenn elsker de greske øyer, og det med god grunn. De greske øyene byr på krystallklart vann, stabile temperaturer og sjarmerende arkitektur.

Grekerne trenger ikke å dra langt hvis de vil dra på ferie til noen av Europas vakreste øyer, og i en ny undersøkelse har reiseselskapet Holidu funnet ut hvilke greske øyer grekerne selv vil dra til.

For å finne svaret på dette, analyserte selskapet hvilke av øyene grekerne selv har søkt mest på i Google de siste tolv månedene. Her er de fem mest populære øyene.

1. Santorini

De koselige greske husene er en grunn i seg selv til å dra til Santorini.

Den svært ofte avbildede øya Santorini havnet på førsteplass over øyene grekerne selv vil dra til. Øya er kjent for sine hvite- og blåmalte hus som ligger på toppen av landsbyen Oia med nydelig utsikt over sjøen.

Typiske postkortbilder på sosiale medier har gjort øya enda mer populær blant turister, men hvis du drar dit litt utenom høysesongen, kan du unngå de største turistmassene.

Fra Santorini er det også enkelt å komme seg til andre vakre øyer som Paros, Naxos og Anti-Paros.

På dette hotellet får du en helt unik utsikt fra bassenget.

Finn rimelige flybilletter her.

2. Lefkas

Lefkas, eller Lefkada som den også kalles, er ikke like kjent som Santorini, men har minst like mange fine strender. Øya ligger sør for Korfu, i det joniske hav.

Den er spesielt kjent for sitt dramatiske landskap og sine mange strender med asurblått vann. På Lefkas finnes det aktiviteter for de fleste, som for eksempel en båttur med bading eller en kajakktur til noen av de vakre grottene på øya.

Grekerne søkte etter denne øya 73 600 ganger hver måned i undersøkelsesperioden, ifølge Holidu.

Finn rimelige pakketurer til Lefkas hos Apollo.

3. Korfu

Agios Pietros-stranden på Korfu.

Korfu er en gresk øy som ligger utenfor Albania. Den er den nest største av de joniske øyene, og er blant annet kjent for sin rolige atmosfære, vakre strender og arkitektur.

Herfra kan du også dra på utflukter til for eksempel øyene Paxos og Antipaxos eller inn til Korfu by.

Finn rimelige hoteller på Korfu her.

4. Zakynthos

Den berømte stranden Navagio Bay på Zakynthos.

Zakynthos er også en av øyene flest grekere søkte etter, med 67 400 søk i måneden de siste 12 månedene. Øya er spesielt kjent for stranden Navagio Bay, som er en av Hellas’ mest fotograferte strender.

Her går det også an å dra på båttur for å se skilpadder eller noen av de mange vakre grottene på øya.

Finn hoteller på Zakynthos her.

Se etter rimelige flybilletter til Zakynthos her.

5. Mykonos

De smale, vakre gatene på Mykonos.

Mykonos er kjent som en hedonistisk partyøy som tiltrekker seg tusener av jetsettere og livsnytere hver sommer. Her er det også mulig å få øye på en av de mange kjendisene som frekventerer øya.

Mykonos er også kjent for sine vakre strender, designerbutikker og sjarmerende gater med typiske greske hus og tavernaer. Det er også mange utflukter og aktiviteter for de som vil oppleve mer av området rundt øya.

Finn ditt drømmehotell på Mykonos her.

Finn flybilletter til Mykonos her.