Dette er våre hotellfavoritter i Portugal

Portugal får stadig flere spennende hoteller, som byr på rike og unike opplevelser. Disse bør du sjekke ut.  

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Turismen blomstrer i Portugal og har økt kraftig de siste årene. Også stadig flere nordmenn oppdager dette vakre landet hvor du kan både spise og bo til gunstige priser. Dette kombinert med varme, sol og rikelig med kulturelle opplevelser gjør Portugal til en utrolig spennende destinasjon. 

Som en følge av den økte turismen har det portugisiske hotellmarkedet vært i en rivende utvikling. Faktisk finner du flere av Europas beste boutique-hoteller i Portugal. Her er noen forslag til hotellene du bør sjekke inn på. 

Sublime Lisboa

Første gang i Lisboa? Sjekk ut byens nyeste tilskudd på hotell fronten, Sublime Lisboa. Dette nye luksuriøse boutiquehotellet finner du i det koselige nabolaget Amoreiras og ligger vegg i vegg med en av byens mange grønne parker. Servicen på hotellet er i toppklasse og kan måle seg med det beste i verden. Her er det god service fra A til Å. 

Hotellets 15 rom og suiter er store og flotte med stilrent interiør og særdeles godt tilrettelagt for et avslappende og behagelig opphold. Hotellet har dessverre ikke en egen gym, for de av oss som ønsker det. Men fortvil ikke! Sublime Lisboa har nemlig en avtale med nabohotellet rett over veien og der kan man låne gymmen gratis. Hotellets italienske restaurant Davvero må også nevnes. Dette er en av årets råeste matopplevelser og helt klart en av de beste italienske restaurantene vi har vært på. Ja, vi er nesten tilbøyelig til å si at dette smakte bedre enn restauranter i Italia. Med andre ord, Sublime Lisboa MÅ oppleves om man tar turen til den Portugisiske hovedstad som hotell- eller restaurantgjest.

Les mer om hotellet her

Her finner du aktiviteter å gjøre i Portugal

Immerso

Kun 40 minutter med bil fra Lisboa, litt opp i høyden med utsikt over Atlanterhavet, finner du et av Portugals nye hoteller. Immerso er en skjult perle i naturskjønne omgivelser og ligger rett nord for kyst- og surfebyen, Ericeira. Hotellet har et moderne og minimalistisk uttrykk hvor bærekraft står i fokus.

På Immerso skal du kunne slappe av og lade batteriene, noe vi begge følte på i det vi sjekket inn. Rommene er store og renslige med egne balkonger og har alt (og litt til) av hva du skulle trenge for et optimalt hotellbesøk. Frokostbordet var også en fantastisk oase i seg selv. Her kunne du velge og vrake mellom alt på jord basert på kortreist og gode råvarer. Immerso er nok best å oppleve på våren eller sommeren når det er fint vær og varmt i luften, men nøl ikke med å ta turen i løpet av de andre årstidene. Hotellet legger godt til rette for at gjestene alltid skal kose seg uansett vær og vind, om det skulle være et bedre måltid i restauranten eller et godt glass vin foran peisen. Prisene er slettes ikke avskrekkende heller og i likhet med hoteller flest i Portugal, får man mye for pengene.

Se flere bilder av hotellet her

Lumen Hotel

Sentralt beliggende i storbyen, med nærhet til en rekke attraksjoner og severdigheter, finner du Lumen Hotel. Et stilrent og delvis japansk inspirerte hotell med et vennlig, hjelpsomme og uformelt personell. Er du opptatt av en stor seng på hotellrommet med mulighet for å lade mobilen på nattbordet? Tvil ikke! Alle rommene på Lumen kommer med det nyeste innenfor teknologi og stikkontakter, i tillegg til ekstra brede senger. Men det som gjør Lumen til noe særegent og spesielt, er hotellets fantastiske lysshow. Hver eneste dag klokken 22:00 forvandles bakgården til en fargerik og musikalsk opplevelse hvor du blir tatt med tilbake i tid for å gjenoppleve historien til Lisboa gjennom lys og kule finesser.  Dette er et morsomt innslag som alene gjør det verdt turen innom Lumen neste gang du besøker Portugal.  Les mer om hotellet her

Se lysshowet her

Her finner du aktiviteter å gjøre i Portugal

Sublime Comporta

Sublime Comporta Hotel & SPA finner du kun en times kjøretur utenfor Lisboa. Dette eco-vennlige resortet tilbyr gjestene sine 5-stjerners luksus i landlige og avslappende omgivelser som gir assosiasjoner til den afrikanske savannen. For å komme inn på resortet må du først gjennom en Jurassic Park-aktig inngangsport og det er et imponerende syn som møter gjestene. 

På en 17 hektar stor tomt, fylt med korktrær og sanddyner, finner du en rekke bygninger bestående hotellrom og private villaer i ekte cabana-stil (lyst og flott interiør med gode arkitektoniske løsninger), egen spa-avdeling med mye mer. 

Som seg hør og bør på et resort, kan man velge mellom flere restauranter. Selve hjertet er Sem Porta hvor fokuset er lokale retter og råvarer. I midten av den organiske kjøkkenhagen finner vi utendørsrestauranten Food Circle med store Michelin-ambisjoner. Her kan man nyte god mat under en stjerneklar himmel samtidig som man blir godt kjent med de andre gjestene i det intime lokalet. På hotellet finnes også Tasca da Comporta, en sesongåpen restaurant hvor det serveres klassiske petiscos – Portugals svar på tapas! Resorten har til og med sin egen Beach Club – kun en liten kjøretur unna. Så er du på utkikk etter en annerledes Portugal-ferie, fylt med kulinariske og fysiske opplevelser, er Sublime Comporta noe for deg. 
Ler mer om hotellet her

Her finner du aktiviteter å gjøre i Portugal