Dette gjør du hvis du bare har ett døgn i Berlin

Med andre ord: Topp én ting å gjøre, spise og sove i Berlin

Berlin, ferie, storby, weekend

At man faktisk bare har et døgn i Berlin er kanskje ikke så ofte. Men den korte reisetiden og sentralt beliggende flyplassen gjør det ikke helt umulig. Og skulle du finne deg i den situasjonen vil du ikke ha tid til noen bommerter.

Hotell

Her skal vi gi deg to alternativ. Men det er det eneste valget du trenger å forholde deg til gjennom artikkelen. Rimelig eller eksklusivt? Begge hotellene ligger på Kufurstendamm i Charlottenburg.

Kufurstendamm er en av Berlins største handlegater, hvor du finner alle merkene og butikkene du kan drømme om. Handlegaten avsluttes med det nyoppussede KaDeWe (Vestens kjøpesenter). På KaDeWe kunne man tilbragt flere timer, men kommer du deg opp til øverste etasje for et glass vin eller en kaffe har du sett det viktigste.

Hotel Bleibtrau by Golden Tulip

Enkelt og greit. Dette syns vi er det beste hotellet i Berlin i sin prisklasse. Og den fantastiske restauranten DUDU33 i underetasjen gir ikke akkurat minus i boken. Men vi skal spise middag et annet sted på denne dagsturen, restauranten ser du lenger ned i artikkelen.

Her booker du rommet ditt.

hotell, berlin, sovested
Foto: Hotels
Foto: Hotels

Hotel Zoo

For deg som kun vil ha det aller beste. Dette hotellet gir følelsen av luksus, velvære og komfort, og alt dét er bare fra bildene. Å sjekke inn her ville nesten gjort det vanskelig å komme seg ut av hotellet om morgenen. Men det funker jo det også?

hotell, hotellrom, Berlin
Foto: Hotels
Hotell, Berlin
Foto: Privat

Book rommet ditt her.

Her ser du flere hoteller i Berlin.

Frokost: Diana Café

Vi holder oss i Charlottenburg, og vi trenger ikke gå langt fra hotellet. Selv om vi befinner oss i et av turistenes store samlepunkt, skal vi sette oss ned på en café som gir følelsen av hjemme og det lokale. Her anbefaler vi å sitte ute. Nyt kaffen og nyt bylivet.

Du finner kafeen på Bleibtraustrasse 12. Denne caféen fins så vidt på google, så det er litt vanskelig å si. Men vi vi med hånden på hjertet si at du slipper alt Instagram-hysteriet. Hvor eksklusiv kan egentlig en frokost bli? Dette er en helt nedpå, god og koselig feriefrokost.

Berlin. gate, weekend
Foto: Privat. Morgensol og en deilig cappucino. Det er ferie det.

Sightseeing: Big Bus Tours

Ja, hva er egentlig det viktigste, og hva får du tid til på ett døgn? Vel, svaret er lettere enn du tror. Big Bus Tours tilbyr to forskjellige bussruter i Berlin, rød og blå. Den røde passer perfekt for vårt døgn her. På denne måten får du altså sett de viktigste monumentene, i tillegg til transportmiddel.

Den røde ruten starter et par minutters gange unna frokostcaféen vår, på Kurfürstendamm 10. Den har 17 stopp totalt, og siden vi vil komme oss til Mitte velger vi å gå av på Alexanderplatz. På veien fins åtte stopp, blandt annet Checkpoint Charlie, Potsdamer platz og Gendarmenmarkt. Vi trenger ikke gå av, fordi vi ser utmerket fra setene på toppen av bussen. Perfekt for et døgn.

Foto: Skjermbilde fra nettsiden til Big Bus Tours

Hva med øst-Berlin?

Vi utelot øst-Berlin fra dagsturen, men dette kan man absolutt endre på hvis man foreksempel ønsker å se Berlinermuren.

Her kjøper du din billett

På nettsiden til Big Bus Tour kan du bestille din billett og se alle stoppene i rutene for å planlegge den perfekte turen for deg og ditt reisefølge. Begge rutene i Berlin går ca. 2 ganger i timen fra hver holdeplass.

Her ser du holdeplassene.

Her ser du billettene

Lunsj: Al Contadino Mozzarella Bar & Bottega

Pasta er aldri feil. En autentisk italiensk restaurant i hjertet av Mitte. Spaserturen fra Alexanderplatz til lunsjplassen vil vise hva bydelen har å by på. Spis en lett lunsj her og spar plass til en liten currywurst før middag.

Hvor: Auguststraße 34, 10119 Berlin

Shopping

Mitte byr på mange kule butikker, med et hipt og trendy uttrykk. Her er det mye å utforske, men etter en liten runde i Mitte, er det bare å sette seg på bussen på vei tilbake. Nyt utsikten og gå av på KaDeWe. Ikke gå deg vill på senteret. Informasjon vi skulle ønske noen sa til oss før: Toalettet er kun i øverste etasje.

Snack: Curry 36

«Rot oder weiss?» Vi velger begge. Du drar bare ikke fra Berlin uten å ha satt tennene i en saftig tysk pølse. Curry 36 ligger i nærheten av Berlin Zoo, hotellene og KaDeWe, så dette blir lett for deg.

Hvor: Hardenbergpl. 9, 10623 Berlin

Middag: Paris Bar

Hvem elsker vel ikke følelsen av å være viktig? Den garanterer vi at du får på Paris Bar i Berlin. Det franske kjøkken, lokale kjendiser og god stemning i et rom fyllt av historie. Her sitter du tett i tett, på den gode måten, og blir du til stengetid kan du håpe på å være med på mens restauranten stenger.

Hvor: Kantstraße 152, 10623 Berlin