Dette øyparadiset er nordmenns feriefavoritt i vinter

Det gjør ikke så mye om vinteren blir lang og mørk hvis man har en reise å se frem til. Foto: Getty Images

Nye tall fra SSB viser at nordmenn reiser som aldri før, og akkurat nå er det spesielt én eksotisk øy vi drømmer om.

Til tross for vanskelige økonomiske tider, er reise noe de fleste nordmenn prioriterer å bruke penger på. En ny undersøkelse fra SSB viser nemlig at nordmenn reiser som aldri før, og nå er det mange som bestiller høst- og vinterferie.

Gran Canaria er selvfølgelig den mest bestilte destinasjonen også i høst, men blant de som vil litt lengre vekk, er Zanzibar den største favoritten. Det kommer frem i en pressemelding fra Tui.

Kritthvite strender og avslappende atmosfære

Det er ikke rart at flere og flere nordmenn vil reise til Zanzibar. Her får du like fine strender som på Maldivene, samtidig som at flytiden er mye kortere (rundt 9 timer og 40 minutter).

I tillegg til smellvakre strender og en avslappende atmosfære, er Zanzibar kjent for sitt vennlige og livlige folkeslag. Her vil du raskt komme i snakk med lokalbefolkningen og få hjelp hvis du trenger det.

Finn rimelige flybilletter til Zanzibar her.

Dette bør du se og gjøre i Zanzibar

Zanzibar er et flott alternativ enten du skal reise alene, med venner eller på bryllupsreise. Selv om øya er aller mest kjent for sine paradisstrender, er det også veldig mye annet å finne på annet enn å bare ligge i sola.

Du kan for eksempel dra på båttur og se på delfiner, dra på omvisning i den historiske bydelen Stone Town eller dra på en rundtur der du får se aper og den blå lagunen.

Mange velger også, av god grunn, å kombinere turen med safari i Tanzania. Da får du det beste av to verdener.

Her bør du bo

Dette koselige leilighetshotellet er overraskende rimelig.

De fleste hotellene i Zanzibar er ganske så rimelige, og her kan du få mye luksus for pengene.

Hvis du vil slå på stortromma og unne deg skikkelig luksus, så ta en titt på dette hotellet.

Et litt rimeligere alternativ, som fortsatt ser utrolig idyllisk ut, er Clove Island Villas & Apartments. (Avbildet ovenfor).

Et enda mer budsjettvennlig alternativ er Uhuru House and Restaurant.