El Gouna- en by som ingen andre

…hvor arkitektur og natur blandes sammen, hvor komfort er en livsstil, hvor blå-fargen har flere nyanser, og avslapping tas til nye høyder. Alt begynte med en manns ønske om å finne det vakreste stedet ved havet for å bygge et hus og en liten brygge. For rundt tjue år siden fant Samih Sawiris dette vakre stedet langs Rødehavets vestkyst, beleilig plassert 25 kilometer nord for Hurghada.

En favoritt blant mange

El Gounas unike design har gjort stedet til et yndet reisemål blant mange Egypt- elskere. Ikke overraskende. Hele reisemålet er bygget på små øyer og halvøyer rundt et nettverk av kanaler og laguner. Eksklusive El Gouna er et av Egypts nyeste feriesteder, med flotte strender, eventyrlige dykkemuligheter og eksotisk golf i toppklasse. Det er en ideell destinasjon året rundt med et varmt klima og et stort utvalg av vannsport- og andre rekreative aktiviteter. Her bor du i nærheten av både strandstrender og snorkling samt koselige torg med butikker og restauranter. NB! El Gouna ligger langt fra Kairo og andre storbyer som er berørt av urolighetene i Egypt, og byr turister velkommen til et ferieparadis, hvor alt foregår normalt.

Finn billige flybilletter i vårt reisesøk

Fem ferieaktiviteter

1. Havskilpadder like utenfor døren

Som mange sikkert kjenner til er Rødehavet et paradis for dykkere med fargerike fisk, vakre koraller og mange spennende undervannsarter. Har du dykkersertifikat kan du glede deg til å utforske noen av verdens fremste dykkesteder. Hvis du ikke dykker, så er du stort sett velkommen til å ta turen og snorkle eller bare slappe av på båten.

Her finner du flotte hoteller

2. El Gouna- et kongeriket for kitesurfere

Forholdene omkring El Gouna gjør stedet til en ledende kitesurfing- destinasjon for både nybegynnere og øvede. Mangroovy Beach er stedet for den kresne kiteren som ønsker stabil vind, sol og mye plass, mens Zaytouna Beach passer best til nybegynnerne.

3. Spill golf i flotte omgivelser

El Gouna har en 18-hulls mesterskapsbane som kan skryte av golfspilling året rundt i et miljø der spillerne kan feste øynene på fantastisk utsikt over fjell og endeløse hav. Denne vakkert plasserte golfbanen er designet av Gene Bates og Fred Couples, og er god til både nybegynnere og turneringsspillere. Her får du en golfrunde som er både utfordrende og morsom.

4. Opplev oldtidshistorien

Hvis du klarer å rive deg løs fra golfbanen og stranden, anbefaler vi deg å besøke Egypts verdensberømte severdigheter. El Gouna er nemlig et perfekt utgangspunkt for utflukter til Egypts unike kulturskatter, som Kongenes dal og Karnaktemplet i Luxor. Katarinaklosteret, det eldste kristne klosteret i verden som fortsatt er i bruk, er så absolutt verdt et besøk. Klosteret har i over 15 århundrer vært et mekka for pilegrimer.

5. Besøk beduinoaser

På kamelrygg eller firehjuling, bør du besøke gamle landsbyer eller beduinoaser i ørkenen. Beduinerne har mange gode anekdoter og gamle historier, så hør godt etter mens du nyter en kopp te isolnedgangen.

Hotellmuligheter:

Sheraton Miramar Resort El Gouna

Ikke bare et av de fem stjerners hotellene i området, men også et hotell med strålende beliggenhet nær stranden i El Gouna. Sheraton Miramar Resort har alt som trengs for å gjøre ferie uforglemmelig. Båthavn, utendørsbassenger, barer, og mange flotte fasiliteter for barn. Her vil både store og små stortrives. Se flere bilder av hotellet her- sjekk priser og tilgjengelighet

Dawar El Omda Hotel El Gouna

Et lite flott autentisk hotell for voksne. Dawar El Omda ser ut som en liten oase med fine planter, trær og blomster med en fin beliggenhet i sentrum av byen. Alt er veldig nærme- Abu Tig An Marina, butikker, restauranter og strender. Perfekt for en romantisk vinterutflukt. Sjekk ut hotellet her

Moevenpick Resort & Spa El Gouna

Et flott luksuriøst hotell i vakre omgivelser med fornøyelser for hele familien. Et sant paradis med havutsikt. Moevenpick Resort & Spa ligger på en privat strand ved siden av en golfbane. Så enten du koser deg på stranden eller tilbringer dagen ved et av hotellets 7 utendørs svømmebassenger, du vil garantert stortrives. Så kan du avslutte dagen med middag på en av hotellets 6 restauranter. Ta en nærmere titt på hotellet her

Søk etter flere flotte hoteller i El Gouna her og her – sjekk priser og tilgjengelighet.

Du kan velge reisepakke til El Gouna hos Apollo her, eller gjennom tjenesten lowcostholidays kan du enkelt, kjapt og billig sette opp din egne perfekte ferie. Hos Lowcostholidays har du mye større valgfrihet på avreisetidspunkt, hotell og flytider.