En av Europas vakreste byer

Praha er byen med gamle brosteinsgater, Karlsbroen som binder bydelene sammen og den kjente borgen Hradcany som ligger på høyden over byen. Byen kjenner du kanskje til – enten hørt om, sett bilder eller vært på besøk i Tjekkias hovedstad. Mye historie, flotte designerbutikker (som Hermès, Cartier, Prada og Louis Vuitton ligger på rekke og rad i gata Pařížská) og restauranter og hoteller for enhver smak. Visste du egentlig at du får tak i en av verdens beste øl i denne byen?

Praha ble kåret til den 5. beste destinasjonen å reise til i 2015.

Nå tenker du kanskje: Høstferie hit? Med eller uten barn? Ja takk, begge deler, sier jeg da. Det er tross alt slottsområder, brosteinsgater, utsiktspunkter (med taubane) og spennende arkitektur. Er ikke det spennende nok, kan byen også friste med dyrepark litt nord for sentrum, eller teknisk museum om det frister mer. Restaurantbesøkene er billigere enn i Norge, og ifølge Numbeos oversikt koster en treretters middag på en middels bra restaurant litt over 200 kroner for to personer. For moro skyld, koster det samme cirka 800 kroner i Oslo, ifølge tabellen hos Numbeos. Noen gode restaurantalternativer er forøvrig Marina Grosseto Ristorante – en flytende og moderne restaurant med svært god utsikt til Karlsbroen og Slottet. God mat og hyggelig betjening er det også. Eller så har du også Kampa Park, beliggende ved Karlsbroen med svært god mat. Her bør du bestille bord i forveien. Høsten i Praha varer fra september til og med november, og temperaturer litt varmere enn Oslo.

Dette du gjøre i Praha

1. Besøke «Old Town»

iStock_000023357211_Small

Gamlebyen må du besøke – det er et «must». Her går du i trange gater, kan se i små lokale butikker og ta en matbit på bra spisesteder. I tillegg er det mange flotte byggverk å se på.

2. Torget i «Old Town» og den astronomiske klokken

iStock_000016067778_Small

Ligger midt i hjerte av byen Praha. Herfra kan du også leie Segway for guidet tur gjennom attraksjonene i Tjekkias hovedstad. Ellers er prisene på restaurantene her noe stivere enn ellers i byen, men det er også hit mange av turistene kommer. Stedet har forøvrig vunnet «Travellers’ Choice 2015». Venstre i bildet ser du også den astronomiske klokken, som du må se på hver hele time. Klokken er fra år 1410.

3. St. Vitus-katedralen

St. Vitus Cathedral

For et byggverk! For et syn! Ja, dette er noe for historikere, familier og kjærestepar på tur. Hit må du, om du skal reise til Praha. Anbefales å reise til denne attraksjonen tidlig på dagen, da det kan bli folksomt utover. I tillegg – hvis du først har kjøpt billett for å komme inn, kjøp tilleggsbilletten som gjør at du kommer helt i toppen av tårnet. Jeg sier bare «for en vakker utsikt over byen».

4. Slottsområdet «Castle District» iStock_000020541117_Small

Praktfullt ligger det på en høyde over selve sentrum av Praha. Vi lånte Segway fra Gamlebyen og opp til det velkjente slottsområde, for det er brosteinsgater og noen tunge bakker opp mot «Castle District».

5. Karlsbroen

Pargue , view of the Lesser Bridge Tower and Charles Bridge (Karluv Most), Czech Republic.

En severdighet som vant «Travellers’ Choice 2015», som også er et landemerke for Praha. Om kvelden bør dere finne en restaurant nær vannet, slik at dere kan se det opplyste slottsområdet og Karlsbroen som speiles i elva. Det er et vakkert syn.

Her finner du en større oversikt over severdigheter og aktiviteter du kan se og gjøre i Praha

  Hotell er det nok av, men det er da det gjelder å velge hotell etter fasiliteter og riktig beliggenhet. Vi gir deg en liten guide.

Hotellene du må bo på i Praha

1. Midt i sentrum

1627768_147_z

4-stjernes hotellet Savic Hotel ligger nær Det gamle torget i Praha, og har kort vei til severdighetene som byen har å by på, og som er verdt å få med seg.

2. Nærhet til slottet og Karlsbroen

919933_189_z

Det sies at Aria Hotel er et av Prahas fremste hoteller, som ligger et steinkast fra slottsområdet og Karlsbroen. Her får du litt ro fra all «turistbråket» nede i sentrum.

3. Elegant og moderne i sentrum

2388389_155_z

Barcelo Old Town Praha ligger i «smørøyet» av byen. Kort avstand til alt, for det er gamlebyen som fører deg til byens viktigste severdigheter.

4. Flott hotell i den nye bydelen

2480186_95_z

Et rimeligere og moderne hotell er Designhotel Elephant Prague i utkanten av «turistbobla» (da mener jeg Gamlebyen). Likevel er det gåavstand (mellom 15-20 minutter til Det gamle torget) og under en kilometer til et stort shoppingsenter. Et godt valg hvis dere skal reise en langhelg til Praha.

5. Tidløs luksus

905780_256_z

Cirka 2,5 kilometer gåavstand fra Det gamle torget ligger herskapelige Le Palais Art Hotel Prague. Et hotell hvor du kan nyte atmosfæren, få spabehandling og slappe av i boblebadet. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.  

Her har du en fullstendig oversikt over hoteller i Praha

Visste du at du kan fly direkte fra Oslo Lufthavn til Praha? Det tar kun to timer! Søk og finn de billigste flybillettene her

Det er 17 kilometer fra Prahas internasjonale flyplass og inn til sentrum. Turen tar cirka 15 minutter med taxi, og det koster om lag 200 norske kroner (650 CZK). Som mange andre steder er taxisjåførene noen luringer, så avtal pris på forhånd.