Reise til Montenegro: Den store guiden

Din reiserute i Montenegro: Historiske byer og luksuriøse resorts. Montenegro har alt.

Montenegro sin vakre natur vil ta pusten fra deg.

Oppdag magiske Herceg Novi i Montenegro

Har du enda ikke besøkt magiske Montenegro, bør du gjøre det snarest. Dette er vår guide til dette vakre landet som sjarmerede turister fra hele verden.

Første stoppet vi skal ta deg med er Herceg Novi, en fortryllende by som kombinerer vakker natur, rik kultur, krystallklart vann, utsøkte restauranter, spennende shoppingmuligheter og ikke minst nydelig mat.

VAKKER NATUR OG HISTORIE: Byen har en lang og spennende historie, samt eksepsjonell vakker natur. Foto: Nettavisen

Denne sjarmerende byen har mye å tilby, og du vil ikke kjede deg her. Selv om byen kan virke liten ved første øyekast, vil du oppdage et nettverk av små, skjulte gater når du utforsker den.

Gamlebyen i Herceg Novi er kjent for sine trange brosteinsgater, historiske bygninger og sjarmerende torg. Her finner du blant annet Klokketårnet og den sjarmerende Nikola Djurković-plassen, som er hjemsted for mange arrangementer, kaféer og butikker​.

Dropp høye hæler – her må du klatre opp og ned trappene og virkelig føle byens pulserende liv.

Besøk Kanli Kula: Dette imponerende fortet, også kjent som «Blodige Tårn», gir en fantastisk utsikt over byen og havet. Fortet huser også en unik amfiteater som brukes til forskjellige kulturelle arrangementer​

Du kan ikke være i Montenegro uten å smake på den lokale osten. Spør om ost som ligger i olivenolje. Du vil bli positivt overrasket.

Utforsk herlige matopplevelser og sjarmerende markeder

Elsker du sjømat vil du elske Montenegro. Foto: Nettavisen

Begynn din kulinariske reise på restauranten Konoba Feral. Spør gjerne om anbefalinger eller spør hvilke retter dere kan dele. Nyt enorme fat med lokal fisk og sjømat, og ikke gå glipp av den lokale vinen.

Du bør ta turen innom frukt og grøntmarkedet som du finner midt i byen, der du kan handle nydelige grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt.

For vinelskere som er innom Montenegro, er et besøk til vingården Savina et must.

HVILEPULS: Det er ikke galt å nyte denne utsikten med god mat og noe godt i glasset. Foto: Nettavisen

Her får du smake på hvit, rosé og rødvin mens du nyter en slående vakker utsikt.

MAGI: Forvent å bli forelsket i både Herceg Novi og vingården Savina. Foto: Nettavisen

Montenegro er også kjent for sine mange katter, og på vingården vil du møte nysgjerrige og vennlige katter som gjerne hilser på besøkende.

Dette hoteller anbefales vi Herceg Novi.

Fra Herceg Novi til Portonovi: Luksus og eleganse

PORTONOVI: En søt liten by med både havn, restauranter, shopping og kultur. Foto: Nettavisen.

Ta en kjøretur fra Herceg Novi til Portonovi, en by designet for å tiltrekke seg de rike og berømte.

Portonovi er en luksuriøs feriedestinasjon kjent for sin eksklusive marina, elegante resorter og vakre omgivelser ved Adriaterhavet. Her kan du nyte gourmetrestauranter, førsteklasses spa og ulike vannsportaktiviteter i en pittoresk setting.

ONE & ONLY I MONTENEGRO: Et utsøkt hotell som byr kun på det beste. Foto: Nettavisen.

Besøk det imponerende hotellet One and Only, selv om det bare er for en lunsj. Du vil ikke bli skuffet.

Se flere bilder av One & Only- hotellet her.

Opplev tradisjonell olivenoljeproduksjon

Du blir møtt med varme «berlinerboller» som du dypper i honning. Du kan også se hvordan olivenoljen ble laget før i tiden. Foto: Nettavisen.

Bli med på en båttur til Moric Olive Farm og opplev tradisjonell olivenoljeproduksjon. Familien Moric har produsert olivenolje i flere generasjoner, og de deler gjerne sin kunnskap med besøkende. Husk å booke avtale på forhånd, da mange ønsker å besøke denne meget hyggelige og gjestfrie familien.

Kjøp med både olivenolje og såpe som de lager på farmen. En superfin gave til venner eller familie hjemme.

Overnattingstips: Luksus og komfort

ROMANTIKK: En nydelig restaurant med den perfekte beliggenheten. Foto: Nettavisen

Etter en dag full av opplevelser, unn deg litt luksus på Boutique Hotel Casa del Mare – Mediterraneo. Dette boutique-hotellet er nøye gjennomført, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Nyt en magisk middag på hotellets restaurant med en fantastisk utsikt. Bestill fisk eller sjømat – det blir ikke feil.

Les også: Unike hotellet i Montenegro.

Historiske Perast og Kotor

TIDEN STÅR STILLE: I Perast står tiden stille og den nydelige byen vil sjarmere alle med sin rike historie, vakre natur og mange restaurantene som ligger langs vannet. Foto: Nettavisen

Utforsk de historiske byene Perast og Kotor. Perast er kjent for sine venetianske steinhus, smale gater og imponerende barokkarkitektur. Byen har en rik maritim historie, og fra Perast kan du nyte fantastisk utsikt over øyene Our Lady of the Rocks og St. George. Øyene har en veldig spennende historie, så spør de lokale eller les deg opp om det som skjedde på begge øyene før du tar båten over for å utforske.

Vi anbefaler dette hotellet i Perast.

Kotor i Montenegro er kjent for sin rike historie, men visste du at byens også er kjent for sine katter? De er også utrolig gode på iskrem. Foto: Nettavisen

Kotor, en annen perle, er kjent for sin spektakulære beliggenhet ved enden av Kotorbukta, omgitt av bratte fjell. Den middelalderske gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste, kjent for sine smale brosteinsgater, velbevarte venetianske bygninger og en imponerende bymur.

Tusenvis av turister besøker byen hver sommer, så var forberedt på å gå litt i kø. De majestetiske murene beskytter imponerende historie, arkitektur og kultur, men også mat- og shoppingopplevelser.

For en fantastisk utsikt, ta en tur med Kotor Cable Car opp til fjellene – ikke la høydeskrekken ta over, denne turen er verdt det.

Her finner du hoteller i Kotor.

Ikke gå i turistfellen: Skal du ha god iskrem når du besøker Kotor, se etter Sol Gelateria. Smak på pistasj!

Guide over Porto Montenegro: En luksuriøs marina

Montenegro har så mye å by på: Alle som er glad i båter vil nok finne noe å titte på her. Foto: Nettavisen.

Porto Montenegro er en eksklusiv marina og feriested kjent for sine førsteklasses fasiliteter for yachter og seilbåter. Denne destinasjonen kombinerer moderne luksus med tradisjonell middelhavsarkitektur, og tilbyr high-end butikker, gourmetrestauranter og elegante boligkomplekser. Nyt aktiviteter som vannsport, båtturer, eller avslapping ved luksuriøse strandklubber og spa. Med sin fantastiske beliggenhet og høye standard på service, er Porto Montenegro et populært reisemål for de som søker en eksklusiv og avslappende opplevelse ved sjøen.

Restauranter verdt å prøve i Porto Montenegro:

Monenegro skuffer ikke når det kommer til fisk og sjømat. Foto: Nettavisen

Gallardo: Gallardo er den første tradisjonelle steakhouse i regionen og tilbyr en spennende blanding av finere mat, tradisjon og moderne tilberedningsteknikker. Her kan du nyte premium kjøtt som er tørrmodnet for maksimal smak og saftighet. Prøv Montenegrinske lammekoteletter, australsk Black Angus, og japansk Wagyu-kjøtt.

One: Restaurant One skiller seg ut med sine utsøkte middelhavsretter, førsteklasses service og fantastisk beliggenhet ved Adriaterhavet. Menyen inkluderer filet mignon, fisk og risotto, samt husets berømte supper og gryteretter. Nyt måltidet på terrassen med en uslåelig utsikt.

Murano: Murano, lokalisert på Regent Porto Montenegro, er kjent for sin elegante atmosfære og meny fylt med ferske sjømatretter. Restaurantens spesialiteter inkluderer lokale retter laget av ferske, sesongbaserte råvarer. Perfekt for en romantisk middag med utsikt over marinaen.

Buddha-Bar Beach: Buddha-Bar Beach kombinerer eksepsjonelle asiatiske fusion-retter med en eksotisk atmosfære ved vannkanten. Her kan du nyte sushi, sashimi, og andre asiatiske spesialiteter mens du lytter til avslappende musikk. Perfekt for de som søker en livlig og unik matopplevelse.

Al Posto Giusto: Al Posto Giusto er en italiensk restaurant som tilbyr autentiske italienske retter som pizza, pasta, og risotto. Restauranten er kjent for sin avslappede atmosfære og fantastiske mat laget med ferske, lokale ingredienser. Perfekt for en uformell, men deilig middag.

Oppdag alt Montenegro har å tilby, og la deg fortrylle av dette vakre landet. Klar for eventyr? Montenegro venter på deg!

Les også:

Mallorca-guiden du trenger

Hoteller på Mykonos