En perle av et designhotell i Palma

Tenk dere en pittoresk balearisk øy med gjemte strandperler, en oldtidsby med terrasser i skyggen, trange gater, dager med lange lunsjer, enda lenger siestaer og i det hele tatt en ganske avslappet livsstil. Dette er Palma de Mallorca, delvis glamorøst, delvis bohemsk, et sted hvor super-yachts blander seg med barfotede solturister. I de senere år har Palma gått igjennom renessanse hva gjelder stil. Mange svensker har tatt turen hit og de har tatt med seg kule butikker, trendy restauranter og viktigst av alt flere små hoteller i historiske bygninger i Palmas gamleby.

Finn flybilletter her

Vi valgte Hotel Cort når vi var der. Et hotell med 16 rom i moderne design, dekorert i en eksotisk middelhavsøy-stil som ivaretar det historiske suset av Palma by. Hotellet ble nylig redesignet av den urbane arkeologen Lazaro Rosa Violan som har kombinert maritime elementer fra både Skandinavia og Mallorca. Det originale interiøret var pyntet med Moorisk mosaikk og elegante lamper. Disse har man ivaretatt sammen med andre autentiske dekorasjoner og naturlig blekede tregulv. Store ottomaner og safirfargede loungemøbler i velur skaper en stilig, men også livlig atmosfære. De innrammede sjøkartene på veggen, sammen med kuriøse maritime bøker i bokhyllene gjør stedet både eksotisk og imøtekommende.

Sjekk priser og ledig rom her

Underetasjen er alltid fylt av folk, turister og lokale. Hotellets restaurant ligger utendørs på en stor plass med et 800 år gammelt oliventre som et naturlig midtpunkt. Restauranten og baren er populære destinasjoner i seg selv. På taket av Hotel Cort kan gjestene nyte et glass vin mens de nyter utsikten over gamlebyen og katedralen, eller ta et dypp i bassenget. Hotell Cort gir deg en smak av Mallorcas gode liv som du garantert vil ønske mer av når du sjekker ut.

Finn flybilletter her

Rommene

Hotel Cort har 14 suiter og to dobbeltrom, alle med en klar designkobling til kosmopolitiske byen det ligger i. Mye er gjort i beroligende hvite og blå farger. Gulvet er i rustikk tre og innrammede sjøkart fremhever den maritime estetikken. Høykvalitetsmaterialer som mykt lær, klar marmor, håndmalte fliser, elegante trepaneler og lokalt designet sengetøy i lin komplementerer følelsen av ditt eget feriehus. På badet finner du deilige badekåper og badeprodukter fra Molton Brown. Rommene er lydtette med air-condition som er et must her på sommeren og minibaren er full av nydelig lokal vin.

Noen rom har private balkonger i sandstein og koselig peis. Hotellets juvel er den fantastiske suiten Island suite som okkuperer to etasjer av hotellet. Den har egen privat terrasse med solstoler. Vi elsket vår Junior Placa Suite med store doble dusjer, et koselig olivenfarget oppholdsrom, et morsomt bibliotek og en livlig utsikt over den historiske plassen.

Finn flybilletter her

suite_hotell_cort_palma_mallorca

Mat og drikke

I første etasje finner du husets restaurant og hovedbar som serverer middelhavsmat med en lokal tvist. Du vil sannsynligvis foretrekke å sitte ute i den varme sommerkvelden og observere menneskene som rusler forbi, men inne er det en elegant salong med koselige sofanisjer, intime bord og fantastiske mosaikkfliser på gulvet.

Menyen er basert på lokale råvarer og endrer seg med sesongen. Husets raw-bar er fantastisk og tilbyr den beste fisken du kan tenke deg. Her kan du velge og vrake blant ulike østerstyper, tuna tartar og ceviche. Herlige salater og tradisjonelle tapasretter kombinerer Spansk og moderne cuisine. Noen av våre favoritter var foie-gras ravioli, steak tartar og torske confit med assorterte grønnsaker som siderett.

Baren som er en del av restauranten har klassiske cocktails og ikke minst et imponerende vinkart. Hver morgen får du servert en enkel, men nydelig hjemmelaget frokost av friske produkter fra gårder i nærheten. Til frokost får du alltid plass. Skal du spise lunsj eller middag her gjør du lurt i å reservere bord.

Restaurant - bar - hotell - cort - palma - mallorca

Severdigheter 

Hotel Cort ligger i hjertet av Palma midt i mot byens barokke rådhus. Den lille pittoreske plassen er et glimrende utgangspunkt for å utforske byens vakre smug, shoppe i all verdens boutiques, finne en livlig bar eller et deilig bakeri. Øyas kjente attraksjoner som Es Baluard, La Almudaina palasset, Palma katedralen og Las Palmas havnen ligger alle under 10 minutter fra hotellet. Den internasjonale flyplassen ligger bare 10 minutter med bil unna.

Selv om hotellet ligger midt i Palma by er det bare 15 minutter gåtur til nærmeste strand. Det finnes mange strandperler på Mallorca, men du trenger en bil for å besøke steder som den berømte Es Trenc stranden med sine tre kilometer med finkornet hvit strand og krystallklart turkist vann. God mat finnes også overalt, men vi har noen favoritter som La Boveda hvor du får autentisk spansk tapas og Patron Lunares, et hipt hotspot med lokal mat. Hvis du vil smake verdens beste gazpacho tar du turen til glamorøse Flanigan Restaurant som ligger vegg i vegg med super yachtene i Puerto Portals havnen.

Sjekk priser og tilgjengelighet på dette fantastiske hotellet her

hotell_cort_palma_mallorca

Les også:

Hellas: Her er guiden over de beste øyene