En reiseguide til Star Wars

Dette bildet er ikke fra Star Wars, men fra Ong Jemel i Tunisia slik det er i dag med forlatte kulisser og hus.

Her er en reiseguide for deg som vil oppleve de virkelige stedene som Star Wars-filmene ble spilt inn.

Tunisia

Ksar Hadada ble brukt i Phantom Menace som husene hvor slavene bodde, det samme ble Ksar Ouled Soltane. Sistnevnte er for øvrig 3 mil sør for distriktet Tataouine i Tunisia. Duellen mellom Qui-Gonn Jinn og Darth Maul i Mos Espa ble spilt inn i Onk Jemal/Ong Jemal.

Huset til Lars, hvor den unge Luke Skywalker bor, er fra Matmata. Området rundt er fra La Grande Dune og Chott el Djerid, i nærheten av Nefta. Noen av ørkenscenene ble spilt inn i Death Valley National Park i USA (se under). Ellers ble Ajm, på øya Djerba, brukt som Mos Eisley. Blant annet utsiden av Mos Eisley Cantina. Moskeen på utsiden av byen ble brukt som huset til Obi-Wan Kenobi.  Shublei-dalen er hvor R2D2 blir fanget av jawaene og tuskene angriper Luke Skywalker. Skal du oppleve Star Wars i Tunisia kan du ha Djerba som utgangspunkt. Det er under to timer i bil fra Djerba til Tatouine, og de andre områdene hvor man spilte inn filmene.

Å komme seg rundt i Tunisia gjør man godt med en leiebil. En uke med leiebil koster fra 2 000kr. Du kan sjekke pris og tilgjengelighet her.  S

kal du bo i Djerba er nok Radisson Blu Palace Resort & Thalasso et veldig godt valg.

reggia

Italia

Naboo-palasset hvor vi treffer Amidala og vel, Jar-Jar Binks er innom, er egentlig Reggia di Caserta sør i Italia. Palasset var ett av de største bygningene som ble bygget i Europa i det 18.århundret, og ble bygget for kongen av Napoli. Etna (film av et utbrudd) ble brukt som vulkan i episode III, i duellen mellom Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker.

Hotel dei Cavalieri Caserta er rett ved siden av slottet.

phang

Thailand

Hvis du vil besøke Kashyyk (Wookieplaneten) så er det Phang Nga Bay ved Phuket som er tingen. I tillegg til litt bakgrunnsbilder fra Gullin i Kina. Trenger du flere grunner til å  reise til Thailand?

Sjekk 20 grunner til å reise til Thailand her.

yavin

Guatemala

Yavin IVs opprørsbase er egentlig mayatemplene i Tikal.

alderaan

Sveits

Hvis du har lyst til å se naturen til Alderaan er dette filmet i Grindewald i Sveits.

Hvis du skal til Sveits kan du sjekke hoteller på booking.com her

deathvalley

USA

Death Valley National Park er brukt som ørkenen på Tattoine. Twenty-Mule Team Canyon er Road to Jabba’s Palace, mens Buttercup Valley i Yuma-ørkenen også ble brukt som Tattoine. Endor-skogene er for øvrig Redwood National and State Parks.

Norge

Angrepet på Hoth er fra Hardangerjøkulen. En av de norske skuespillerne var for øvrig Tom Egeland.

Skellig Michael i Irland

Dette er den største  øya av de to Skelling-øyene i Atlanterhavet utenfor kysten av County Kerry på sør-vestkysten av Irland. Det meste av øya er skrevet opp på UNESCOSs verdensarvliste i 1996.