20 grunner til å reise til Thailand

Landet har alt man kan by på av opplevelser som vi ønsker oss når vi skal på ferie. Dersom du trenger en grunn til å reise tilbake dit eller besøke landet for første gang, har vi listet opp 20 grunner i tilfeldig rekkefølge.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 


1. Maten

Maten er noe av det deiligste med Thailand. Landet kryr av rimelige restauranter og spennende kveldsmarkeder med boder fylt av deilige retter. Som tam, tom yam goong, pad thai, tom kha gai er bare noen av de deilige rettene du kan kose deg med når du besøker landet. Og vil du nyte den deilige maten hjemme også tilbys det thailandske kokkekurs på de fleste feriestedene.


2. Bangkok

Storbyen kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver. I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg. Ellers elsker vi dette gjestehuset som ligger ved Chao Praya-elven.

lebua at State Tower, Bangkok


3. Menneskene

Det er ingen tvil om hvorfor Thailand blir kalt «smilets land». Thailendere er et generøst og høflig folk som tar i mot turistene med åpne armer. Du blir møtt med smil, latter og høflige fraser, men det forventes at du som gjest i landet også skal være høflig tilbake.


4. Patpong

Du kan handle lokale varer på nattmarkedet i Patpong, men området er kanskje mest kjent som Bangkoks «underholdningsdistrikt». Til tross for dette er det ikke bare sexkunder som besøker området, men nysgjerrige besøkende har gjort at stedet anses som en turistattraksjon. Området er på samme måte som Amsterdams Red Light District, verdt en titt. På dette hotellet i nærheten av det populære markedet kan du få hotellrom til under 500 kroner natta. Dette luksushotellet ligger også like i nærheten, og om du liker designhoteller kan vi anbefale dette.


5. Ølen

Det finnes lite som er bedre enn å sitte på en strand i Thailand og nyte synet av solnedgangen med en Singha eller Chang i hånden. Thailand produserer flere ølmerker, men det er først og fremst de to som er mest kjent, og som vi liker å drikke i «smilets land».


6. Templene

Buddhistiske Thailand kryr av templer, og besøker du landet må du også besøke minst ett tempel. Er du i Bangkok bør det ene tempelet være «gryningstempelet» Wat Arun, som også er avbildet på 10 bhats-mynten. Det vakre tempeltårnet er dekket av små biter av fargerik kinesisk keramikk, og det er nettopp dette tårnet som er tempelets hovedattraksjon. Også tempelet Wat Pho bør ses når man besøker Bangkok, mest på grunn av Thailands største liggende Buddha-statue på hele 46 meter. På dette hotellet kan du få rom med utsikt til Wat Arun-tårnet.


7. Strendene

Den aller største grunnen til å reise til Thailand er landets fantastiske hvite strender. Her finner du noe for enhver smak. Kanskje vil du drikke drinker fra bøtter og danse hele natten under fullmånen på Had Rin-stranden på Koh Phangan, ligge i fred med en bok på den øde stranden på Koh Jum i Krabi eller la barna leke på familievennlige Kata i Phuket.

Les også: 12 steder du bør bo i Thailand


8. Shoppingen

Enten du er ute etter juggel eller skatter kan Thailands mange markeder gi deg unike shoppingopplevelser. Her gjelder det selvsagt å prute, og du bør begynne langt under det du kan strekke deg til. Hver dog klar over at «designervarene» som blir tilbudt deg på gatemarkedene ikke er ekte.  Noen markeder som kan anbefales er søndagsmarkedet i Tha Pae Gate i Chiang Mai, Chatuchak Weekend Market i Bangkok, Siam Square i Bangkok, Hua Hin Night Bazaar og Phuket Town Night Market. Men dette er bare en brøkdel av markedene i Thailand, og du vil garantert finne minst ett nesten uansett hvor du drar.


9. Chiang Mai

Dersom du vil oppleve litt annet enn sol og bad kan du reise til Chiang Mai, den største byen i Nord-Thailand. Byen er full av kulturelle og historiske attraksjoner, og innenfor det som er igjen av de historiske bymurene finnes det mer enn 30 templer. Det mest kjente tempelet er  Wat Phrathat Doi Suthep som ligger på en fjelltopp 15 kilometer utenfor byen. Når du besøker byen er du heller ikke langt unna «Den gyldne triangel», et område som i utgangspunktet er kjent for sin store opiumsproduksjon, men som blir «markedsført» som samløpet av elvene Mekong og Ruak, og hvor du kan stå i Thailand og se både Laos og Burma.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 

Sist, men ikke minst, er det i Chiang Mai du skal kjøpe lokal kunst og håndverk på et av Thailands mest berømte nattmarkeder. Dersom du vil bruke litt ekstra på hotell bør du booke et rom her når du skal til Chiang Mai. Dette hotellet er litt rimeligere, men minst like lekkert. Mens dette designhostellet er hva du bør velge dersom du reiser på budsjett.

Four Seasons Resort Chiang Mai, Mae Rim


10. Karaoke

Asiatere elsker karaoke, og Thailendere er selvsagt ingen unntak. Så istedenfor å irritere seg over de falske røstene som gauler over høyttalerne på restauranten, er det bare å slenge seg med på karaokebølgen og synge av full hals. Vi kan garantere deg at du får det gøy!

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 


11. Dykking på Koh Tao

Skilpaddeøya, som er navnet på norsk, er en liten øy i Siambukten. Denne har færre turister enn sine «brødre» Koh Samui og Koh Pha Ngan, men dykkeentusiaster har virkelig fått øynene opp for den lille øya. Koh Tao har flere ganger vært å finne på lister over verdens vakreste øyer.  Her finnes 32 dykkeområder som kan nås med båt innen en halvtime og hvor du kan se vakre koraller, fargerike fisker, skilpadder og er du veldig heldig spotter du kanskje en hvalhai. Her kan du bo i bungalows på stranden, på dette hotellet kan du få enkle rom til en billig penge og her kan du booke en luksusbambushytte med sjøen rett utenfor vinduet.

Haadtien Beach Resort, Koh Tao, Vestibyle


12. Ayutthaya

På 1700-tallet var Ayutthaya hovedstaden i Siam, det som i dag er kjent som Thailand, og en av verdens største byer. Byens ideelle beliggenhet mellom Kina, India og Malaysia gjorde den til Asias handelshovedstad, og handelsmenn fra hele verden reiste til Ayutthaya for å gjøre forretninger.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 

Det ble det slutt på da burmeserne invaderte og brant ned mesteparten av byen til grunnen i 1767. I dag står det igjen noen få rester som gir inntrykk av hvordan byen en gang var, men det er absolutt verdt å få med seg disse. De fleste av disse er templer og palasser, ettersom disse var laget av stein, og ruinene står på UNESCOs verdensarvliste. Er du ute etter litt luksus skal du bo her. Vil du ha rom med eget kjøkken kan du booke en leilighet her.


13. Prisnivået

Det er ikke til å stikke under en stol at prisnivået er svært behagelig for oss nordmenn i Thailand. Til tross for at turismen har eksplodert i landet koster en halvliter av det lokale ølet 10 kroner, enkel middag på en rimelig restaurant får du til under 20 kroner og en treretters for to personer koster rundt hundrelappen når prisene er midt på treet.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 

Det skal likevel nevnes at som i alle land er det langt dyrere der turistene ferdes enn steder med mindre turisme, men foreløpig kan du leve svært godt  i et par uker på noen få tusenlapper.


14. Festene

Er du en partyløve vil Thailand falle i smak. Her kan du være med på «beach parties» hvor du super cocktails fra bøtter, samtidig «raver» du under fullmånen eller sitter i sanden og betrakter en som kan kunsten av å sjonglere med flammer. Øya Kho Phangan er kjent for sine fullmånefester, som for øvrig også har blitt til halvmåne- og nymånefester. Hver måned danser mellom 10. 000 og 30.000 under fullmånen på stranda Haad Riin. Naboøya Koh Samui er også en av Thailands beste partyøyer, men skal du feste her bør lommeboken være noe tykkere. Her er turistene velstående og drinkene dyrere.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 

Vakre Koh Phi Phi kjent fra filmen «The Beach» har i virkeligheten nok barer til å teste en ny hver eneste kveld. Patong Beach i Phuket har fest for alle, enten du er ute etter billig øl, beach party eller en fancy cocktailbar.


15. Koh Racha

Koh Racha Yai og Koh Racha Noi er to tvillingøyer som er kjent for sine hvite strender og krystallklare vann. Øyene har vært populære blant dykkere en stund, men nå får flere og flere opp øynene for Koh Racha som ligger rett utenfor Phuketkysten. Fra Ao Chalang og Rawai tar det kun 30 minutter med hurtigbut til øyene, noe som gjør stedet til en perfekt destinasjon for de som vil rømme fra støy, mas og masseturisme i Phuket og Coral Island. Dette er det råeste hotellet på Koh Racha Yai og denne resorten er rimelig og lekker.

The Racha, Ko Racha Yai, Sitteområde i lobbyen


16. Koh Yao Yai and Koh Yao Noi

Mellom Krabi og Phuket ligger to store øyer kald Koh Yao Yai og Koh Yao Noi (yai betyr stor og noi betyr liten). Sistnevntes beboere er svært opptatt av til å bevare sin tradisjonelle levesett, og Koh Yao Noi har fått internasjonal oppmerksomhet og mottatt priser for beboernes økovennlige tilbud om å ta i mot overnattingsgjester i sine hjem.

Her finner du superpriser på hotellrom i Thailand

De billigste flybillettene til Thailand finner du her. 

Øya har nesten ikke endret seg i løpet av de siste 20 årene og gir deg noe så sjeldent i Thailand som mulighet til å tråkke utenfor sporet av masseturisme, men det er derfor ekstra viktig å respektere øyas natur og beboernes levesett. Hvis du ikke vil bo hjemme hos en av de lokale kan du sjekke inn på dette sjarmerende hotellet, ellers vil du få en sinnsyk hotellopplevelse her. Budsjettreisende vil nok sette pris på en enkel bambushytte ved stranden.

koh yao noi


17. Det flytende markedet

Det flytende markedet i Damnoen Saduak utenfor Bangkok har blitt en stor turistattraksjon, og er en av «turistfellene» som det faktisk er verdt å få med seg. Det flytende markedet fungerer på mange måter som et vanlig marked, men her foregår kjøp og salg fra trebåter overlasset med frukt og grønnsaker. Slik transporterer selger varene sine elvelangs slik at du kan kjøpe saftige frukter eller bare se på fra land eller i en av de andre trebåtene. De fleste som reiser til markedet tar en dagsutflukt fra Bangkok, men ønsker du å overnatte her kan du bo i disse sjarmerende hyttene, eller her rett ved kanalen. Et rimeligere alternativ er dette gjestehuset.


18. San Kamphaeng Hot Springs

Vi har allerede skrevet at du bør besøke Chiang Mai, og dersom du først har tatt turen til den nord-thailandske byen bør du også ta turen innom de varme kildene i San Kamphaeng, 36 kilometer utenfor Chiang Mai. Her får du kjøpt egg som du faktisk kan koke i de varme kildene, men de fleste vil vel helst ta seg et mineralbad. Og som mineralbad skal sies det at også disse har kurerende effekt mot enkelte sykdommer og smerter. Et bad avslutter du selvsagt med tradisjonell thai- og fotmassasje.


19. Hin Daeng

Nok et sted for dykkeentusiasten. Her er det stor sannsynlighet for å se både djevelrokker og hvalhai. Øya som stikker opp av havoverflaten kan kanskje virke liten, men er faktisk et lite paradis under vann. Har du øynene åpne kan du se liv som ikke finnes noe annet sted i landet.


20. Koh Chang

Dette er Thailands nest største øy, og det finnes fremdeles mange øde strender her. Koh Chang har i tillegg til paradisstrender et rikt plante- og dyreliv, du kan oppleve både elefanter, eksotiske fugler og slanger. Snorkling og dykking er også populært blant besøkende. På kveldene samles man på stranden, gjerne på puter rett på sanden mens man nyter en iskald, lokal øl under stjernehimmelen. Koh Chang har som flere andre øyer i Thailand blitt svært populært blant turistene, så reis til Koh Chang før det er «for sent». Øya har ikke de største femstjerners resortene som du finner mange andre steder i Thailand, men vi kan garantere deg at du vil kose deg her. Dette stedet passer for de fleste.


Les også:

De 19 stedene du bør bo på i Thailand

En guide til vakre Thailand


Du finner de aller beste hotellene i Thailand på Laurel Nights!