De 10 beste vårbyene i Europa

Reis til byer i Europa som kan friste med enda varmere vær, grønnere omgivelser og spennende nye opplevelser.

Paris-hotell-reise
Våren er fin hjemme, men kanskje enda finere i utlandet. Foto: getty

Våren er en fin årstid å oppleve de europeiske storbyene. Temperaturen er som regel mer stabil og varm, det blir grønnere og fargerikt og stemningen i byene er noe helt spesielt.

Her er 10 vårbyer som er en kort flytur unna, og kan skilte med nydelig natur, herlige opplevelser, gode matopplevelser og flotte hoteller.


London: En grønn og frodig vårby

Big ben, London
London er herlig om våren. Foto: getty

Det er mange grunner til å reise til London, og én av dem er at vårsolen titter frem litt tidligere enn i Norge. Den spennende storbyen bugner av aktiviteter og opplevelser for enhver smak, og en helgetur om våren er midt i blinken ettersom flyturen ikke er så lang.

Du kan for eksempel nyte synet av blomstrende kirsebærtrær i Kew Gardens og Regent’s Park eller slå deg ned i solen på uteserveringer og takterrasser. Er været varmt, kan du ta beina fatt for å komme deg rundt og gå fra attraksjon til attraksjon, som Buckingham Palace, Westminster Abbey og Natural History Museum. London er det perfekte stedet å dra til for å få en forsmak på våren.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

The Connaught

Claridge’s

Mandarin Oriental Hyde Park


Amsterdam: En blomstrende storby

Det blomstrer i Amsterdam om våren. Det er verdt å få med seg! Foto: getty

Noe som er sikkert hvis du reiser til Amsterdam om våren, er at tulipanene er i full blomst og setter farge på den fantastiske byen etter en kald vinter. Med grønne parker, uteserveringer og vakre kanaler er Nederlands hovedstad midt i blinken for en herlig vårferie.

Bloemenmarkt er et flytende blomstermarked som virkelig er verdt å få med seg, og parken Keukenhof kan friste med millioner av tulipaner i alle regnbuens farger. Du bør også bli med på en båttur for å utforske det store nettverket av kanaler som snirkler seg gjennom byen, og ta turen til interessante museer som Anne Frank-huset, Van Gogh-museet og Rijksmuseum. Amsterdam har mye å by på, og vårfølelse er nesten garantert.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

The Pavilions Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Conservatorium Hotel


Paris: Vårstemning i kjærlighetens by

Vårstemningen i Paris er som tatt ut av en film. Foto: getty

Paris er et nydelig reisemål om våren både for par, vennegjenger og familier. Du kan se frem til å oppleve kjente attraksjoner, drikke kaffe i solen på sjarmerende uteserveringer og beundre en vakker by i full blomst.

I tillegg til klassikere som Eiffeltårnet, Louvre og Notré Dame kan du for eksempel utforske den frodige parken Jardin du Luxembourg, ta turen til de to små øyene Île St-Louis og Île de la Cité eller rusle rundt i Montmartres koselige, snirklete gater. Hvis vårværet er på topp, er det herlig å leie sykkel for å komme seg fra sted til sted. Det sies at Paris er best på våren.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

Le Meurice

Shangri-La Paris

Hôtel Fouquet’s Paris


Stockholm: Nyt våren i Nordens Venezia

Herlige Stockholm har en nydelig skjærgård. Foto: getty

Du trenger ikke å reise langt for å få vårstemning – det er bare å ta turen til Stockholm. Et sikkert vårtegn er når sightseeingbåtene begynner å gå, og er du heldig med været, kan du få en herlig båttur i solen forbi kjente severdigheter, under byens mange broer og rundt i skjærgården.

Sveriges hovedstad er en sjarmerende by med mange flotte områder, blant annet Gamla stan, Vasastan og Södermalm. Friluftsmuseet Skansen har dessuten noe for både store og små, og kan friste med flere hundre år gamle bygninger, et spennende aktivitetssenter og vakre omgivelser. I tillegg til alt dette kan du selvfølgelig spise god mat, shoppe og besøke både slott og museer.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo

Grand Hotel Stockholm

Radisson Blu Waterfront Hotel

The Sparrow Hotel


Barcelona: Sol, varme og strandliv

Det er snittemperatur på 20 grader i mai i Barcelona. Foto: getty

Lengter du etter sol og varme, er en tur til Barcelona på våren midt i blinken. Med et behagelig middelhavsklima og en snittemperatur på 20 grader i mai kan du glede deg til både strandliv og storbyferie.

La Barcelonata er den mest kjente stranden, og her kan du senke skuldrene og og høre bølgeskvulpet mot strandkanten. Er du glad i mat, kan du gå fra tapasbar til tapasbar for å smake på lokale delikatesser. Det skorter heller ikke på spennende severdigheter, og noen av de mest populære er basilikaen Sagrada Familia, torget Placa Reial og høyden Montjuïc. Barcelona har mye å by på, og det er ikke rart at den vakre byen er manges favorittreisemål.

Søk blant flybillett her
Book aktiviteter her

Her kan du bo:

Gran Hotel La Florida

Radisson Blu 1882 Hotel

Hotel 1898


Roma: En avslappende helgetur i historiske omgivelser

Få en historisk opplevelse i Roma i mild klima. Foto: getty

Mange synes det er best å reise til Roma om våren før turistsesongen begynner for fullt og det blir veldig varmt. Den italienske hovedstaden er en spektakulær by full av historie, arkitektur og kultur, og du kan glede deg til både smakfull pizza, hjemmelaget pasta og god vin.

Har du ikke vært i Roma før, bør du få med deg kjente attraksjoner som Spansketrappen, Colosseum og Vatikanet, men det er også flott bare å rusle rundt i gatene og beundre de vakre bygningene og omgivelsene.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

UNAHOTELS Decò Roma

Hotel Artemide

The Hive Hotel


Berlin: En flott vårby med en lang historie

Berlin, ferie, storby, weekend
Folkelivet begynner å ta seg opp igjen om våren i Berlin. Foto: getty

I april og mai kan du mest sannsynlig nyte behagelige temperaturer og varmende sol i Berlin, og folkelivet begynner å ta seg opp etter en lang vinter. Denne vakre storbyen er både moderne og historisk.

Du kan for eksempel utforske det sentrale området Mitte, der du finner flere kjente severdigheter, som Brandenburger Tor og Alexanderplatz, samt trendy utesteder, kafeer, restauranter og butikker. Berlin er dessuten kjent for gatekunst, som du blant annet kan se på deler av Berlinmuren. Uansett om du vil fordype deg i historie eller oppdage mer moderne sider av byen, er dette byen for deg.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

H10 Berlin Ku’damm

Melia Berlin

Hotel Palace Berlin


Göteborg: Vårsol og storbyfølelse

Gøteborg er kun tre timers kjøretur fra Oslo. Foto: getty

Göteborg er et perfekt vårreisemål hvis du ikke ønsker å reise så langt. Hit kan du ta med deg hele familien, din bedre halvdel eller vennegjengen for en uforglemmelig helgetur. Den fine byen kan friste med både skjærgård, storbyfølelse, severdigheter og moro.

Reiser du med familien, er det nesten umulig å unngå en tur til den populære fornøyelsesparken Liseberg. Vitenskapssenteret Universeum er dessuten svært populært blant både store og små, og byr på kunnskap og moro for alle aldersgrupper. Når vårsolen titter frem, er det herlig å rusle rundt i den koselige bydelen Haga, som er full av historie, kafeer og spesialbutikker. Det er heller ikke noe i veien for å begi seg ut på øyhopping hvis du vil ha et avbrekk fra storbylivet.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

Gothia Towers

Avalon

Clarion Hotel Post


Praha: En vakker og historisk by

I Praha kan du se frem til en blomstrende by. Foto: getty

Praha er et flott reisemål hele året, men tar du turen om våren, kan du se frem til en blomstrende by, vårsol og forhåpentligvis litt mildere temperaturer enn hjemme i Norge.

Tsjekkias hovedstad har mye å by på og tar deg med på en reise gjennom brosteinsbelagte gater, historiske bygninger og forbi kjente monumenter. Du bør blant annet få med deg Karlsbroen, det jødiske kvarteret og den astronomiske klokken i tårnet på det gamle rådhuset. Gamlebyen er dessuten en severdighet i seg selv, og etter at du har beundret de vakre bygningene og det fine torget, kan du ta en pause på en av kafeene.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

Hotel Josef

Cosmopolitan Hotel Prague

Hotel Savoy


København: Vårstemning uten å reise langt

Opplevelsene sitter på rekke og rad i København. Foto: getty

København er en trendy og vakker storby, og om våren er kirsebærtrærne i full blomst flere steder i den danske hovedstaden. Tivoli åpner dessuten dørene i april – til glede for både store og små. Står god mat øverst på listen, blir du heller ikke skuffet. Du kan for eksempel ta turen til «Kødbyen» og bli med på en gastronomisk reise.

I tillegg til alt dette er det uendelig mye mer å se og gjøre. Du kan leie en liten båt og utforske kanalene, dra på shopping eller besøke Amalienborg slott, fristaden Christiania eller Nasjonalmuseet. Det er ikke uten grunn av København er et populært reisemål.

Søk blant flybillett her

Book aktiviteter her

Her kan du bo:

Hotel Mayfair

Tivoli Hotel

Scandic Kødbyen


Hoteller i Amsterdam: Her bor du best i den populære storbyen

Få Europeiske byer kan måle seg med Amsterdam sin sjarm. Her bor du best i storbyen.