Hoteller i Amsterdam: Her bor du best i den populære storbyen

Elven Amstel, Amsterdam.

Få Europeiske byer kan måle seg med Amsterdam sin sjarm. Byen med sine 1600-talls hus, langs byens kanaler byr på både kunst, kultur og opplevelser.

Innenfor bygrensene bor det litt over 800 000 mennesker, mens det i hele området bor litt over 2,3 millioner. Det som en gang var en liten fiskerlandsby ble en av de viktigste havnene i Europa på 1600-tallet.

Byen blir omtalt som en av de mest innovative byene i verden, og et av de beste å bo i. Samtidig er den en viktig finansby særlig i vår verdensdel. Over 4,6 millioner mennesker besøker Amsterdam som turist hvert år, og byen har et rykte å seg for å være en hipsterby – og med dét kommer også mange hoteller med unike temaer og konsepter.

Vi har samlet en liste over de vi mener er verdt å sjekke ut:

Her finner du hotell i Amsterdam


1. Conservatorium Hotel

Et luksushotell i et nedlagt musikk-konservatorium. Nytt og meget bra. Koster også deretter. Les mer om det her

Loftsleilighet

2. CitizenM Hotel Amsterdam City

Dette hotellet ligger i finansområdet, og er et designhotell i trendy stil.
Les mer om det her

3. The Toren

Klassisk som bare det, og med strålende service. Les mer om det her

4. Ambassade Hotel

Sentrumsnær luksus. Les mer om det her.

Soverom med utsikt mot kanalen

Finn hoteller i Amsterdam her

5. Q-Facory Hotel

Om du ikke har noe imot å ta kollektiv eller taxi inn til sentrum på 20 minutter, er dette hotellet for deg. Dette er et hyggelig boutiquehotell med et kult musikk-konsept. Les mer om hotellet her.

6. Hotel V Nesplein

Flott hotell midt i sentrum med kort gangavstand til det meste. Hotellet scorer høyt på service, beliggenhet og fasiliteter. Les mer om hotellet her.

7. Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Et luksushotell av ypperste klasse i nærheten av sentrumsgaten Nes. Er du glad i luksus, er dette et godt valg. Les mer om hotellet her.

8. Hotel de Exchange

Et hippt hotell i sentrum med kort gangavstand til det meste. Les mer om hotellet her.

9. Kimpton De Witt

Dette er et relativt stort hotell med 274 hotellrom, egen restaurant, bar og døgnåpent treningssenter. De fleste attraksjonene i byen er i gangavstand fra hotellet.  Les mer om hotellet her.

10. Hotel The Bird

Et lite hotell ved vannkanten, kun syv minutter fra Nes. Vil du bo billig, sentralt og godt, er dette et bra utgangspunkt! Les mer om hotellet her.


Dette må du se og gjøre mens du er i Amsterdam

Når du har funnet et flott sted å bo under oppholdet i den nederlandske byen, er det viktig å få med seg de beste turistattraksjonene. Her gir vi deg en kjapp innføring av det du må se i Amsterdam.

1. Ta en kanaltur

Kanalene i Amsterdam ble ikke laget for å være en turistopplevelse, men var ekstremt viktige for transport og forsvar i byen under Nederlands storhetstid. Selv om mange av kanalene senere ble fylt igjen for å lage veier er det fortsatt 165 av dem igjen.

I 2010 ble kanalene en del av UNESCOs liste over viktige ting å bevare. En tur på kanalene er en stor opplevelse. Dagsturene er relativt like, tar omtrent en time og gir deg en guidet tur rundt i byen. På kvelden kan du for eksempel ta en romantisk tur med Romantic Tour Amsterdam (kanaltur med prosecco og nederlandsk snacks).  Det nesten tre timer lange middagscruiset til Amsterdam Jewel Cruises er også en opplevelse. Har du med barn så kan pannekake-cruiset være en vinner. Du kan nemlig spise så mye du ønsker i løpet av 2,5 time (pannekaker og is).

2. Besøk Prinsengracht 263

I denne bygningen gjemte en ung jente seg sammen med sin familie i to år. Etter hennes død fant man dagboken hennes. En dagbok svært mange har lest. Vi snakker selvfølgelig om Anne Frank, og Anne Frank-museet. Køene her kan være svært lange, men kjøper du billett på nett på forhånd kan du hoppe forbi den. Sjekk om du kan få oppleve den halvtimes ekstra introduksjonen hvis du besøker museet, det er verdt en halv time av ditt liv.

3. Gå på café

Det er en grunn til at beboerne i Amsterdam ofte omtaler sine kafeer som sitt andre hjem. Livlig fra morgen til sent på kveld så er dette stedet hvor du kan slå av en prat med de lokale, og oppleve det nederlandske på nært hold. Cafe Smalle i Jordaan-nabolaget er muligens det beste stedet for en genever. Skal du ha kaffe så bestiller du Koffie verkeerd. 

4. Ta en tur i Vondelpark

Den største parken i Amsterdam er stedet hvor byfolkene selv tar sin piknik. Et virkelig vakkert sted med store lekeområder for barn, hvis det skulle være noe man trenger. Ellers er det fullt mulig å kjøpe en piknik-kurv med deilig nederlandsk mat, gå en tur i parken og ta en naturskjønn lunsj. Er du litt eldre, og vil ha det morsomt sammen med de unge så sjekk ut rulleskøyteracet i parken hver fredag klokken ni.

5. Kjøp noe brukt og kult

Besøk waterlooplein markt – muligens det kuleste loppemarkedet i Europa.

6. Ta en tidsmaskin

Du går omtrent rett fra den moderne verden til noe som virker fjernt og veldig gammelt hvis du tar turen til Begijnhof.

7. Besøk museene

Rijksmuseum har Rembrandt og Vermeer, Stedelijk Museum har moderne kunst og Van Gogh-museet klarer du vel å gjette hva de har.

8. Spis deilig, nederlandsk mat

På mange måter har man i Nederland klart å ta det beste fra mange verdener for å lage sin egen mat. Deres Uitsmijter spek en kaas er på mange måter egg og bacon, bare bedre. Stamppot er potetstappe, men også med grønnsaker. Borenkoolstamproot med rookworst for eksempel kan ligne på pølse med potetstappe, men smaker en god del mer (borenkool er hva, tror du?). Og pannekakene deres selvfølgelig.

Pannekoeken er mye bedre enn kreppgreiene du får i Frankrike, tro oss. Nederlandsk mat har et ufortjent dårlig rykte, for hvor feil kan maten være når alt de lager kurerer fyllesyke? Sjekk Restaurant Greetje for luksusversjonen av den klassiske maten fra landet.

9. Spis på noen av verdens beste restauranter

Michelinrestauranten The Duchess serverer klassiske retter som sjømatpasta og grillet entrecote, og de deilige cocktailene er et stort trekkplaster som har fått mange utmerkelser. Sjekk også ut Senses Restaurant og Ciel Bleu.

10. Shopping

Amsterdam har vært og er en handelsby. Sjekk gatene Beethovenstraat, Pieter Cornelisz Hooftstraa og Cornelis Schuytstraa hvor du  finner  mange av de største merkene og designerne. Marlies Dekkers, Viktor & Rolf, G-Star, Iris van Herpen og flere andre merker har sitt utspring i byen. De Bijenkorf er en stor såkalt department store (og butikken er eid av de samme som eier Selfridge’s, og faktisk indirekte Primark). Du finner svært mange motebutikker i Negen Straatjes (ni små gater med mange morsomme butikker). Haarlemerstraat har flere ganger blitt kåret til den beste shoppinggaten i landet.