Hoteller i Amsterdam: Her bor du best i den populære storbyen

Vi presenterer deg 10 hoteller du bør vurdere for oppholdet ditt i Amsterdam.

hoteller i amsterdam
Amsterdam bugner av sjarmerende hoteller. Vi har funnet de ti beste. Foto: getty

Amsterdam blir hyllet som en av verdens mest innovative byer og regnes blant de beste stedene å bo. Samtidig, fungerer byen som en betydningsfull finansby, spesielt i vår verdensdel.

Hvert år tiltrekker Amsterdam over 4,6 millioner turister, og byen har fått et rykte som en pulserende hipsterdestinasjon. På sin side, reflekteres dette også i det mangfoldet av hoteller med unike temaer og konsepter.

Søk hotell i Amsterdam her

Her har vi satt sammen en liste over steder vi anbefaler å utforske:


1. Conservatorium Hotel

Conservatorium Hotel, 10 min gange fra Van Gogh-museet og Leidseplein, tilbyr eksklusiv spaopplevelse og deilig mat på Conservatorium Brasserie. En perfekt kombinasjon av luksus og bekvemmelighet.

Les mer om det her

hoteller i amsterdam

2. CitizenM Hotel Amsterdam City

CitizenM Amsterdam South, 5 min kjøring fra Van Gogh-museet og Leidseplein, er et praktisk 4-stjerners valg. Nyt en avslappende drink i baren, og canteenM tilbyr velsmakende måltider til frokost, lunsj og middag. Herfra er Anne Franks hus og Dam-plassen er også lett tilgjengelige.

Les mer om det her

hoteller i amsterdam

3. The Toren

The Pavilions Amsterdam, The Toren, har en ideell beliggenhet, kun 10 minutters gange fra Anne Franks hus og Dam-plassen. Nyt drinker i baren og en deilig daglig frokostbuffé. Dette 4-stjerners hotellet har dessuten en snackbar/delikatesseforretning, terrasse og hage – alle verdt en titt.

Les mer om det her

hoteller i amsterdam

4. Ambassade Hotel

Ambassade Hotel, ideelt plassert, 15 min gange fra Dam-plassen og Anne Franks hus, tilbyr luksuriøs spaopplevelse og franske retter på Restaurant Ambassade for frokost, lunsj og middag. I tillegg har dette 4-stjerners hotellet har en bar/lounge og en praktisk snackbar/delikatesseforretning.

Les mer om det her

hoteller i amsterdam

5. Q-Facory Hotel

Q-Factory Hotel gir deg 10 min kjøretur til Van Gogh-museet og Leidseplein. Q-Cafe serverer god mat med internasjonale retter til frokost, lunsj og middag. Andre fasiliteter inkluderer en bar/lounge og en terrasse.

Les mer om hotellet her

hoteller i amsterdam

6. Hotel V Nesplein

Hotel V Nesplein har en ideell beliggenhet, 15 minutters gange fra Dam-plassen og Anne Franks hus. Nyt drikke i baren og deilige retter i hotellets restaurant. Herfra får du rask tilgang til Leidseplein og Van Gogh-museet. Ikke minst, er Hotel V Nesplein kjent for sine komfortable senger og vennlig betjening.

Les mer om hotellet her

hoteller i amsterdam

7. Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand Amsterdam, 15 min fra Dam-plassen, tilbyr luksuriøs spa, deilige retter på Bridges, 2 barer, innendørsbasseng, treningssenter. Ros for beliggenhet og service! 5 min gange til Dam trikkeholdeplass, 6 min til Nieuwmarkt stasjon.

Les mer om hotellet her.

hoteller i amsterdam

8. Hotel de Exchange

Hotel The Exchange, 15 min gange fra Dam-plassen og Anne Franks hus, tilbyr boutique-stil og nærhet til Leidseplein og Van Gogh-museet. Gjestene liker spesielt beliggenheten. Kollektivtransport er lett tilgjengelig med 4 min gange til Nieuwezijds Kolk trikkeholdeplass og Dam trikkeholdeplass.

Les mer om hotellet her.

hoteller i amsterdam

9. Kimpton De Witt

Kimpton De Witt Amsterdam, an IHG Hotel, gir deg 15 min gange til Dam-plassen og Anne Franks hus. Døgnåpent treningssenter, Celia-restaurant, bar/lounge, gratis sykkelutleie. Gjestene liker komfortable senger og vennlig betjening. Kollektivtransport er lett tilgjengelig, 3 min til Nieuwezijds Kolk trikkeholdeplass, 7 min til Amsterdam sentralstasjon.

Les mer om hotellet her

hoteller i amsterdam

10. Hotel The Bird

Hotel The Bird, 15 min gange fra Dam-plassen og Leidseplein, tilbyr wi-fi, gang-/sykkelstier, og nærhet til Anne Franks hus og Van Gogh-museet. Kollektivtransport er lett tilgjengelig med 2 min til Rembrandtplein trikkeholdeplass og 3 min til Muntplein Tram Stop.

Les mer om hotellet her

hoteller i amsterdam

Kort guide til Amsterdam

Når du har sikret deg et flott hotell i Amsterdam, er det essensielt å utforske de mest imponerende turistattraksjonene. Her gir vi deg en rask oversikt over must-see steder i Amsterdam.

En weekendtur til Amsterdam er altid en god idè.

1. Ta en kanaltur

Kanalene i Amsterdam ble opprinnelig anlagt av praktiske årsaker, primært for transport og forsvar under Nederlands storhetstid, heller enn med tanke på turisme. Selv om en del kanaler senere ble fylt igjen for å gi plass til veier, består fortsatt imponerende 165 kanaler i byen.

2. Besøk Anne Franks hus

I denne bygningen gjemte Anne Frank seg med familien i to år. Etter hennes bortgang, ble hennes kjente dagbok oppdaget, og museet dedikert til henne er et must når du er i Amsterdam. Forhåndskjøp billettene online for å unngå køer, og prøv å få med den ekstra verdifulle introduksjonen som tar bare 30 minutter.

3. Gå på café

Amsterdam innbyggere kaller ofte kafeene sitt andre hjem, og disse stedene er livlige fra morgen til kveld. Her kan du chatte med lokalbefolkningen og virkelig oppleve nederlandsk kultur. Café ‘t Smalle i Jordaan er spesielt flott for å nyte genever, mens en «Koffie verkeerd» er kaffen du bør prøve hvis du foretrekker det.

4. Ta en tur i Vondelpark

Amsterdams største park er et populært sted for byens innbyggere å nyte piknik, med vakre omgivelser og lekeområder for barn.

Du kan også kjøpe en piknikkurv med deilige nederlandske retter, ta en spasertur i parken og nyte en naturskjønn lunsj. Hvis du er litt eldre og ønsker moro med de yngre, er det også et rulleskøytearrangement i parken hver fredag klokken ni.

5. Kjøp noe brukt og kult

Besøk waterlooplein markt – muligens det kuleste loppemarkedet i Europa.

6. Ta en tidsmaskin

Å besøke Begijnhof er som å trå inn i en annen tid, et skritt fra den moderne verden til noe fjernt og svært gammelt.

7. Besøk museene

Rijksmuseum har Rembrandt og Vermeer, Stedelijk Museum har moderne kunst og Van Gogh-museet klarer du vel å gjette hva de har.

8. Spis deilig, nederlandsk mat

Nederland kombinerer det beste fra ulike matverdener. «Uitsmijter spek en kaas» er en forbedret egg og bacon, mens «Stamppot» er grønnsakspotetmos, som «borenkoolstamppot med rookworst» – en oppgradert pølse med potetmos.

Nederlandske pannekaker, «Pannekoeken,» er bedre enn franske crêpes. Prøv Restaurant Greetje for luksuriøs, klassisk nederlandsk mat.

9. Spis på noen av verdens beste restauranter

Michelinrestauranten The Duchess serverer klassiske retter som sjømatpasta og grillet entrecote, og de deilige cocktailene er et stort trekkplaster som har fått mange utmerkelser. Sjekk også ut Senses Restaurant og Ciel Bleu.

10. Shopping

Amsterdam, en historisk handelsby, byr på eksklusiv shopping i områder som Beethovenstraat og Negen Straatjes, med ledende merker som Marlies Dekkers og Viktor & Rolf. De Bijenkorf, et betydelig varehus, er en nøkkeldestinasjon, og Haarlemmerstraat er et perfekt sted for moteentusiaster.

Søk hotell i Amsterdam her