Få en ordentlig smak av London med «afternoon tea»

Opplev autentisk Afternoon tea i London. Vi guider om de beste stedene. Foto: getty

Slik opplever du den britiske tekulturen under din weekendtur til London.

I dag er te en sentral del av britenes hverdag og drikkes hele døgnet rundt. Fra «Elevenses» klokken 11 til den tradisjonelle «afternoon tea» med lette sandwicher og søtsaker. Dagen avsluttes gjerne med en «High tea» ettermiddagste.

Hvis du planlegger en weekendtur til London, har vi satt sammen noen tips om hvor og når du bør nyte en kopp te for en autentisk London-opplevelse.

Les også: De 10 beste hotellene i London


11.00 am – «Elevenses» på The Ritz

Klokken 11 er det tid for klassisk afternoon tea på The Ritz. Foto: Hotels

Elevenses, som navnet antyder, skjer klokken elleve på morgenen og er et lett måltid før lunsj. Tradisjonelt inkluderer det scones, kjeks og av og til muffins. Det er ingen strenge regler – du kan også servere andre varme drikker som kaffe.

Start din elevenses med en forfriskende te på The Ritz i London. De har servert afternoon tea i Palm Court siden 1906. Nyt smørbrød, kaker og scones, og kle deg pent. Vær tidlig, kafeen fylles raskt opp. Etterpå kan du utforske London eller shoppe før neste runde med afternoon tea.

Adresse: 150 Piccadilly


13.00 pm – Det mest formelle «Afternoon Tea» på The Berkeley

Nyt en vaniljemousse Versace-kjole til en Harris Reed-frakk laget av Valrhona mørk sjokolade. Foto: Hotels

Etter en travel shoppingtur på Oxford Street, bør du ta en pause på tehuset i legendariske The Berkeley Hotel.

Denne sesongens afternoon tea heter «Prêt-à-Portea» som tilbyr kaker inspirert av designere som Victoria Beckham og Nina Ricci. «Prêt-à-Portea: High-Fashion Bakes and Biscuits» feirer hotellets legendariske ettermiddagste 10-årsjubileum med 20 oppskrifter fra hovedkonditor Mourad Khiat.

Afternoon Tea serveres mandag til søndag fra kl. 13:00 til 17:30.

Adresse: Wilton Place, Knightsbridge


16.00 pm – «High tea» med middag hos Claridge’s

Avslutt dagen med te og dessert etter middagen. Foto: Hotels

Maten under «High tea» er et lett måltid som vanligvis spises sent på ettermiddagen eller tidlig kveld, som vanligvis inkluderer tilberedt mat, kaker og te å drikke.

Claridge’s er et av Londons beste hoteller, og her finner du også luksusrestauranten, Fera at Claridge’s, som spesialiserer seg på britiske retter og ikke minst: deilig afternoon tea.

Etter middagen kan du bestille deg en dessert og en kopp te i en herlig atmosfære. Om du ikke velger å overnatte på The Ritz, anbefaler vi at du sjekker ut Claridge’s for en uforglemmelig opplevelse.

Sjekk mer av hotellet her.

Adresse: Brook St, London W1K 4HR, Storbritannia


En stolt tradisjon

«Afternoon tea» er en stolt britisk tradisjon, som startet med den 7. Hertuginne av Bedford på 1700-tallet. Hun tok te og et lett måltid rundt 15-16 for å bekjempe ettermiddagsslappheten. Denne tradisjonen samler fortsatt venner og familie i dag, med melk, sukker og sitron til teen. Tradisjonelle sandwicher, søtsaker og scones er en del av opplevelsen. Husk å følge de fem gylne reglene for å tilberede den perfekte afternoon tea hjemme:

  • Varm te-kannen med kokende vann for å gi tebladene rikelig anledning til å gi fra seg smak.
  • Tilsett en te-skje med te i løsvekt per person samt en teskje for tekannen
  • Hell det varme vannet over te-bladene – HUSK: vannet må aldri koke
  • La teen trekke i 3-5 minutter
  • Rør forsiktig rundt og servér i ekte britisk stil.

Søk fly til London her