Ferie i LA: Den ultimate reiseguiden for Los Angeles

Foto: Getty Images

Det er mye ved Los Angeles som frister. Det å kle seg sommerlig året rundt, de endeløse strendene, den avslappede kulturen, og ikke minst alt man kan oppleve. Hvis du ser bort ifra vinteraktiviteter finnes det nemlig ingen begrensninger til hva du kan finne på i LA. Vi kan absolutt anbefale en reise til «the Golden Coast.» Siden det er så mye å finne på i Los Angeles er det viktig å planlegge før man drar dit. Dette er måten du opplever englenes by på best mulig måte.

Sjekk ut de beste hotellene i LA-området her.

Santa Monica

Santa Monica Pier, Foto: iStock

Høres det ikke fristende ut å stå på rulleskøyter langs strandpromenaden i LA, eller å sykle mens du ser og hører bølgene slå mot land? Santa Monica er stedet du drømmer deg bort til de dagene det er kaldt og grått i Norge. Strandpromenaden er lang og fin, og i tillegg til å være en perfekt bade- og solstrand, er det mye annet du kan finne på der.

Promenaden er lagt opp til at man kan stå på rulleskøyter eller sykle, men det å gå langs stranden er vel så fint. Da får man virkelig tid til å se på livet rundt seg, for i Santa Monica er det mye om skjer. Du finner «leke-parker» hvor folk trener, går på liner og slenger seg rundt fra turnring til turnring. Volleyballbaner er plassert over alt på stranden, og her er det bare å være med, for den avslappede kulturen i Los Angeles er også veldig inkluderende. På Santa Monica Pier kan du få følelsen av å være på tivoli. Her har du karuseller, berg- og dalbane og et fargerikt pariserhjul på tuppen av pieren.

Om du går litt lenger inn i byen, og vekk fra strandlivet, kommer du til 3rd Street Promenade. Her er det beste av shoppingmuligheter og restauranter, og om kvelden lyser gaten opp. Gateartister finnes på hele promenaden, og her snakker vi flinke sangere og dansere. Ikke hvem som helst får tillatelse til å opptre på 3rd Street Promenade.

Santa Monica er kanskje en av de mest ideelle stedene å bo mens du er i California. Her er hotellene du bor på.

Her er våre forslag:

1. Le Meridien Delfina Santa Monica – 2. Loews Santa Monica Beach Hotel – 3. Viceroy Santa Monica

Venice Beach og Abbot Kinney

Du finner ikke noe som likner på Venice Beach noe annet sted. Derfor er dette et av områdene du må dra til mens du er i Los Angeles. Det som gjør Venice Beach så unikt er folkene der som alle kjører sin egen stil, skateparken hvor til og med 70-åringene drar, graffitien som både finnes på vegger og palmer, og restaurantene og bodene som har og selger alt av ting. Stedet må rett og slett oppleves, for alt av inntrykk du får der kommer du ikke til å glemme.

Venice Beach, Foto: Hotels.com

Den berømte Muscle Beach holder til i Venice Beach. Dette er stedet hvor de mest muskuløse kommer for å vise seg frem. Kanskje du er en av de muskuløse selv, og derfor har lyst til å trene akkurat her? Hvis ikke så er det morsomt å ta treningsøkten på Muscle Beach en dag bare for opplevelsens skyld.

Abbot Kinney er gaten for de som er trendy. Her spiser du god mat av alle typer, i tillegg til at du finner klesbutikker for alle. Du vil nok også se noen kjendiser spankulere nedover gaten. Restaurant-tips: Dra på Gratitude for en skikkelig god lunsj, Californian style.

Her finner du de beste hotellene ved Venice Beach.

Her er våre forslag:

1. Hotel Erwin2. Air Venice on the Beach

Downtown, LA Art District og Museum

I Downtown Los Angeles er det mye å se, men her kan noen av strøkene være litt ekle. Derfor er det viktig å vite hvor du skal ta turen når du er der. Det er mange ulike parker i Downton Los Angeles som du må sjekke ut. Den kanskje fineste av dem er Echo Park. Her har du et stort vann med fontene-funksjoner i midten. Det er lagt opp en promenade rundt hele vannet, og om du vil kan du leie padlebåt. Se for deg din kjære og deg padle langs vannkanten mens du ser skyskraperne i Downtown i bakgrunnen av store, grønne og høye palmer. Ganske så romantisk, eller hva?

Echo Park, foto: iStock

For en veldig fin utsikt over Downtown drar du til Vista Hermosa Park. Her er det lagt opp stier til en liten topp av parken hvor du får et godt overblikk over business-området i Dowtown Los Angeles. Ta med deg et pledd, og noe å spise på så kan du få en skikkelig fin piknik-opplevelse.

I et av områdene i Downtown har det blitt lagt opp til at graffiti-kunstnere kan være kreative. Området blir kalt The LA Art District, og her snakker vi kunst. Dette er ikke tagging som du er vandt med i Oslo. Dette er portrettbilder, kule graffiti-logoer, stilige fargekombinasjoner og store kunstneriske bilder. Du vil definitivt bli imponert over dette.

Foto: Vegard Bang Ritland

Om du ønsker å dra på museum mens du er i Los Angeles så er de mest kjente LACMA og The Broad. Du har sikkert sett bilder av de berømte lyktestolpene på utsiden av LACMA, eller «the infinity room» på The Broad. De ulike utstillingene på museumene er alltid veldig nytenkende og innovative, så dersom du er i det kreative hjørnet burde du dra innom disse to.

Her er hotellene du bor på i Downtown LA

1. The Westin Bonaventure Hotel and Suites2. The LINE Hotel3. Omni Los Angeles Hotel at California Plaza

Beverly Hills, Rodeo Drive og The Grove

Var du en av de som fulgte med på Beverly Hills 90210, eller kanskje re-produksjonen 90210? Da må du selvfølgelig dra innom Beverly Hills når du først er i Los Angeles. Gå nedover de samme gatene hvor alt dramaet mellom Brenda, Donna, Kelly, Brandon og Dylan tok plass. Palmene som følger gatene gjør nabolagene tropiske. Samtidig så er alle husene i Beverly Hills ekstremt fine. Om du er interessert i arkitektur er Beverly Hills-nabolaget derfor noe for deg.

Beverly Hills, Foto: iStock

Rodeo Drive er gaten hvor alle de eksklusive og luksuriøse butikkene i Los Angeles ligger. Om kvelden lyser de fine lyktestolpene langs gaten opp, og restaurantene som er plassert rundt omkring har en atmosfære som må føles på.

Rodeo Drive, Foto: iStock

The Grove er et utendørs kjøpesenter som ligger i Beverly Hills. Du tenker kanskje at et kjøpesenter ikke er så interessant, men The Grove tar kjøpesenter-konseptet til et helt nytt nivå. I sentrum av kjøpesenteret er det plassert en fontene som danser til den stemningsfylte musikken som spilles i bakgrunnen. Rundt fontenen er det lagt inn et grønt område hvor man kan sitte og nyte en god matbit. Senteret har også en egen trikk som barna vil elske. I tillegg til alt dette finner du alle butikkene du trenger når du skal shoppe.

Her finner du de beste hotellene i Beverly Hills-området

1. Waldorf Astoria Beverly Hills2. The Beverly Hills Hotel 3. Beverly Wilshire – Beverly Hills, A Four Seasons Hotel

The Walk of Fame

The Walk of Fame er et must mens du er i Los Angeles. Det er nok mange som ser for seg at The Walk of Fame er eksklusivt, men det er det ikke. Gatene er fylt av turister som alle har lyst til å ta bilde av stjernen til sitt idol. Her snakker vi en overflod av mennesker, og derfor er ikke The Walk of Fame stedet du er lenge – men du kan ikke dra til Los Angeles uten å ta turen innom.

Sjekk ut de beste hotellene i Hollywood her

1. Loews Hollywood Hotell her2. The Hollywood Roosevelt

Griffith Observatory og Hollywood-skiltet

Griffith er et observatorium som har gratis inngang for alle, og det har det hatt helt siden det åpnet i 1935. Selve bygningen er utrolig i seg selv, men utsikten du får fra Griffith Observatory er eksepsjonell. Du kan gå sti-veien opp til observatoriet for en fin treningsøkt, men det er mulig å parkere rett ved om du føler for det. Bli her til solnedgang for et syn som svært lite kan slå.  

Griffith Observatory, Foto: iStock

Fra Observatoriumet kan du se Hollywood-skiltet, men om du har lyst til å komme litt nærmere skiltet er det fint å ta en gåtur opp til skiltet og. Har du i det hele tatt vært i Hollywood om du ikke har tatt det klassiske «foran Hollywood-skiltet»-bildet? Nei, det har du ikke.  

Foto: Vegard Bang Ritland

Her finner du det beste av hoteller i Hollywood-området.

Hiking-tips

Gåturer, eller «hiking-turer som de kaller det, er virkelig en stor trend i Los Angeles, og Runyon Canyon er stedet du hiker. Utsikten er mye av grunnen til at akkurat disse stiene er foretrukket. Det ser også ut som at kjendisene har valgt ut Runyon Canyon som sitt treningsområde. Det gjør ikke akkurat stedet noe mindre populært. Sett av en av morgenene til en fin og opplevelsesrik treningsøkt.

Her finner du de beste hotellene i Los Angeles

Kafeer og restauranter du må prøve ut

På Urth Caffé er alt av mat økologisk, og det faller i smak hos de lokale fra Los Angeles. Urth Caffé er blant de mest trendy spisestedene i Los Angeles, og det er nettopp på grunn av at maten er av så god kvalitet. I tillegg er kafeene veldig stilige.

Om du er fan av The Kardashians har du kanskje hørt om Health Nut? Dette er nemlig favoritt lunsj-restauranten til samtlige av Kardashian-gjengen. Health Nuts salater og smoothier er veldig gode og forfriskende. De holder til i Calabasas, som er et lite stykke unna Los Angeles, men maten er definitivt verdt det.

Mendocino farms har de beste sandwichene du noen gang har smakt. Kombinasjonen av de ulike ingrediensene, dressingene og hvordan sandwichene er laget gjør kjeden til en favoritt hos mange. Selve stedet er laget med en gårds-atmosfære i tankene, noe som passer veldig godt i en lunsj-setting.

Nobu er restauranten for deg som vil føle deg litt eksklusiv. Restauranten er nemlig kjent for sin luksuriøse og gode sjømat-baserte meny. Her vanker kjendisene ganske så ofte også, og det er kanskje ikke så rart når man tenker på beliggenheten. Nobu ligger nemlig godt plassert langs strandkanten i Malibu, med en uteseksjon som er veldig fin. For å få bord her må du bestille i god tid i forveien.

Geoffrey’s er en annen restaurant som ligger i Malibu. Her er prisen litt rimeligere enn på Nobu, men opplevelsen kan være vel så fin. Her kan du nyte en utsøkt middag mens solen går ned i bakgrunnen.

Om du er fysen på en skikkelig god burger er Stout Burgers and Beer stedet for deg. Her tør vi nesten påstå at du kan få tak i noen av de beste burgerne i verden. De er saftige og gode, og med en øl ved siden av er middagen komplett.

Sjekk ut de beste hotellene i Los Angeles her

De beste strendene i Malibu

Som Miley Cyrus synger så fint så er Malibu stedet hvor «the sky is more blue.» Langs hele Malibu-kysten finner du solfylte sandstrender, og alle frister.

Den fineste og mest berømte stranden er El Matador State Beach. Her tar mange fotograferinger og filminnspillinger plass, og det er ikke rart. Steinvegger ligger langs vannkanten, og det har ført til at bølgene har erodert seg inn i veggene og laget små huler. Du kan skjønne at dette landskapet gjør seg godt på kamera.

El Matador State Beach, Foto: Vegard Bang Ritland

Om du derimot er mer opptatt av badestrender er Zuma Beach, Paradise Cove, Broad Beach og Pirate’s Cove like fine. Malibu er også det perfekte stedet for surfing. Langs kysten finner du mange steder som tilbyr surfekurs. Se for deg at du eier bølgene med solnedgangen, som du ikke finner finere enn i Malibu, i bakgrunnen. Blir det noe bedre enn det? Neppe.

Malibu har noen veldig fine hotell hvor mange bare kan drømme om å bo. Sjekk ut disse hotellene.

Universal Studios og Disneyland

California kan fornøyelsesparker. Om du har barn, eller er en stor Disney-fanatiker selv, må du dra til Disneyland. Det føles nesten som du er i et annet univers når du er i parken, for alt er så gjennomført. Disney-prinsesser, -skurker og -helter går langs gatene og underholder, og attraksjonene er noe for seg selv.  

Universal Studios vil heller ikke skuffe. Her vil du få guidet tur over hele Universal Studios, hvor mange av verdens største filmer og TV-serier blir laget. I tillegg er det attraksjoner og berg- og dalbaner over hele parken. Mange av attraksjonene er 3D-baserte, og du vil bli imponert over hvor godt de er laget. For en bedre opplevelse bør du kjøpe «front of the row»-billetter. Da slipper du å stå i kø.

Her er Hotellene du bor på nær Universal Studios

1. Hilton Los Angeles/Universal City2. Sheraton Universal Hotel

Her er hotellene du bor på nær Disneyland.

1. Sheraton Park Hotel at the Anaheim Resort 2. Hilton Anaheim

Det beste av fast food

Er du i USA må du selvfølgelig prøve ut fast fooden. Da snakker vi ikke om McDondalds og den slags steder. Vi snakker om fast food med kvalitet. In’n’out finnes bare i California, og burgerne der er saftige og gode. De har også en hemmelig meny som bare de lokale vet om. Bestill «Animal Fries» for en skikkelig god french fries.

Pizza

Selv om navnet tilsier noe annet er Pieology «fast food»-pizza. Her lager du din egen pizza med alle ingredienser du ønsker, og prisen er akkurat den samme uansett hvor mye du har på. Amerikanere liker nemlig sine store porsjoner. Du bestemmer også selv hvor lenge du vil at pizzaen skal stekes, så dette blir en oppgradert versjon av din hjemmelagde pizza.  

Smoothies

Sunlife Organics kan smoothie og smoothie-bowls, så her drar du om du har lyst på en god refresher. Du ser også at stedet har en surfe-vibbe over seg, og det er kanskje på grunn av at Sunlife originalt startet i Malibu.  

Burgere, pølser, pommes og milkshake

Five guys er også flinke på burgere, men her får du ekstremt gode pølser også. Kombiner «hovedretten» med five guys sin gode pommes frites, og prikken over i-en blir en utrolig frisk milkshake.

Frozen yoghurt

Frozen yogurt har for lengst tatt California med storm. Fro-yo’en i Norge kan fortsatt ikke måle seg med den du finner i USA. Yogurtland er stedet du drar for den beste frozen yogurt’en. Det er mange smaker å velge mellom, og du kan putte på all slags topping. Det beste med det hele er at du alltid får to smaksprøve-kopper, så om du ikke føler for å betale for en svær fro-yo, kan du nøye deg med to gratis smaksprøver.

Sjekk ut de beste hotellene i Los Angeles-området her.

Les også: Alt du trenger å vite om New York