iStock

Festival i Oslo? Her bor du

Oslo er en flott festivalby om sommeren, og har noe for enhver smak. Her er tipsene til hvor du kan bo.

Lange sommernetter, musikk i alle sjangre, god mat og god drikke. Festvialer har en helt egen stemning, og du trenger ikke dra lenger enn til Oslo for å oppleve festivaler i verdensklasse.

Enten du foretrekker jazz, EDM eller vil ha litt av hvert, finnes det en festival for deg i Oslo. Den største og mest kjente er nok Øyafestivalen, som etter å ha hatt litt ulike lokasjoner har havnet i hjertet av Oslo i Tøyenparken. I år kommer store artister som Arcade Fire, Kendrick Lamar, Patti Smith, Cezinando og deLillos til festivalen, som har hatt over 85 000 besøkende de siste årene. Øyafestivalen går 8.-12. august i år, og i tillegg til god musikk, byr den på god, økologisk mat,

EDM-sjangeren har blitt svært populær de siste årene, mye takket være de norske superstjernene Kygo og Alan Walker. Findingsfestivalen har vært arrangert siden 2014, og den holdes på ærverdige Bislett stadion. Verdensstjerner som Zara Larsson og Tiësto kommer til festivalen som holdes 17.-18. august i år.

For deg som er glad i jazzmusikk er Oslo jazzfestival et must. Festivalen ble etablert i 1986, og holder til på små og store scener over hele Oslo. I år går den av stabelen 12.-18 august, og du kan få med deg artister som Kenny Barron trio og Solveig Slettahjell.

17.-19. august kan du ta med hele familien på gratis festival på Rådhusplassen. Melafestivalen er en «verdenskulturfestival», og byr på på mange ulike sjangre innen musikk, dans litteratur og drame. Her har du mulighet til å oppleve kulturinnslag og mat fra hele verden, midt i Oslo.

Alle sensommerens festivaler i Oslo er plassert slik at det er lett å komme seg dit, enten du velger å gå, sykle eller ta kollektivt.

Les også: Oslo kåret til en av verdens beste byer

Les også: Her bor du i nærheten av Tusenfryd

 

Her bor du i Oslo denne festivalsommeren

Grims Grenka

Grims Grenka er et populært designghotel, beliggende sentralt i Kvadraturen i Oslo. Herfra er det kort vei til Karl Johan, Akershus festning og Aker brygge. Hotellet har en av Oslos fineste takterrasser, Q Lounge.

Les mer om hotellet her

Clariion Collection Hotel Bastion

Clarion Collection Hotel Bastion ligger med umiddelbar nærhet til det meste i Oslo. Her finner du både treningssenter og badstue, og tidligere gjester skryter av både god frokost og vafler om ettermiddagen.

Les mer om hotellet her

Hotel Saga


Hotel Saga ligger plassert i et rolig strøk på Frogner, i nærheten av Uranieborgparken. Her er det kort vei til slottet, Bogstadveien, Majorstuen og Frognerparken. Hotellet har treningssenter, og tilbyr gratis parkering.
Les mer om hotellet her

Thon Hotel Opera


Oslos kanskje mest sentrale hotell, kun få minutter fra tog, buss og ferger. Kun et steinkast fra operaen, og gangavstand til shopping, severdigheter og Tøyenparken. Hotellet har en stor restaurant som serverer frokost, lunsj og middag, og har i tillegg Eufemia bar som spesialiserer seg på Gin & Tonic.

Les mer om hotellet her

The Thief

The Thief åpnet i 2013, og har raskt fått status som et av Oslos fineste hoteller. Hotellet ligger på Tjuvholmen, og i tillegg til kort avstand til det meste, kan The Thief skilte med eget spa, innendørs basseng og flere restauranter.

Les mer om hotellet

Radisson Blu Scandinavia

Sentral beliggenhet ved slottet, og en kort spasertur unna Bislett. Radisson Blu Scnadinavia Hotel kan skilte med Oslos kanskje fineste utsikt, og du kan nyte noe godt å drikke på Summit bar mens du ser utover byen.

Les mer om hotellet her

Les også: 10 ting du må gjøre i Oslo

Se flere hoteller i Oslo her