Her spiser du frokost i New York

Til alle dere frokostentusiaster der ute, som elsker god kaffe, fersk bakst, søte pannekaker, avokado og bacon: Det finnes en frokosthimmel og den finnes i New York! Vær så snill, dropp den dyre hotellfrokosten og dra på én eller flere frokostrestauranter nevnt under, og du vil få et helt nytt syn på storbyen. Vi har nemlig satt sammen redaksjonens beste frokostanbefalinger i New York, som i vår mening gir deg den beste starten på dagen, før du vandrer videre til shoppinggater og turistattraksjoner. Skal du på tur til New York?

Les den ultimate guiden for Downtown Manhattan med tips til frokost, lunsj, middag og cocktails!

1. The Butcher’s Daughter

Med to restauranter i Downtown Manhattan er dette en av favorittrestaurantene til både lokale New Yorkere og besøkende. Kaldpressede juicer med nærmest helbredende effekter, smashed avokadotoast, pannekaker og hjemmelaget granola er blant fristelsene på den digge menyen. Ekstra hyggelig er det å få et bord ute i solen på restauranten i Nolita, og del gjerne bord og slå av en prat med sidemannen. Da kan du være heldig å få autentiske New York-tips om hvor dagen bør tilbringes videre.

Se listen over topp 10 hoteller i Nolita, Downtown New York, og bo rett i nærheten av The Butcher’s Daughter

På The Butcher’s Daughter er det mange fristelser på menyen. Foto: Amalie Gulbrandsen

2. Two Hands Café

Dette er frokostkaféen med perfekt kaffe og nydelig frokostmat. Restauranten som har base i Nolita og Tribeca har hentet inspirasjon fra Australias avslappede strandliv, og atmosfæren vil lede deg langt vekk fra de travle gatene i New York. – Dette blir en perfekt start på dagen før dere tusler videre noen kvartaler, hvor dere vil finne SoHos beste shoppinggater den ene veien, og den beryktede China Town den andre, anbefaler en kollega i Reisetips.

Bo i Tribeca-området og oppdag New Yorks beste nabolag for shopping og mat.

Om du craver søtt eller salt om morgenen, vil Two Hands Café oppfylle alle ønsker. Foto: Two Hands Café.

3. Jack’s Wife Freda

Denne magiske restauranten i Lafayette Street serverer både frokost, lunsj, middag og cocktails, men det er helgefrokosten som er ekstra berømt. Med inspirasjon hentet fra Israel og Sør-Afrika byr Jack’s Wife Freda på fantastisk mat, som er verdt å stå i kø for.

Bo i nærheten av Lafayette Street og kom først i køen for den berømte helgefrokosten!

Restauranten byr på ferske råvarer og spennende sammensetninger. Foto: Jack’s Wife Freda

4. Balthazar

På jakt etter et spennende frokoststed en helg i New York? Da bør Balthazar i SoHo stå på listen din. Det tradisjonelle franske brasseriet gir deg alle mulige eggevarianter som du kan drømme om, i tillegg til hjemmelaget bakst som gir oss vann i munnen bare av å tenke på det. Balthazar er i tillegg en hot spot for kjendiser og kule New Yorkere, så her er det bare å trekke inn vibbene.

Bo i populære SoHo i nærheten av de beste restaurantene og butikkene

Balthazar er restauranten som gir deg perfekt frokost, lunsj og middag. Foto: Balthazar

5. Clinton Street Baking Company

Lokalisert på Lower East Side finner du New Yorks beste blåbærpannekaker, skal vi tro New York Magazine. Det er også anbefalt at man bør komme sulten, og forberede seg på en lang og mektig frokost! East Village består av alt fra nye, populære restauranter til old-school platebutikker.

Sjekk ut hoteller i området her

Folk skryter blåbærpannekakene opp i skyene, og vi forstår hvorfor. Foto: Clinton St. Baking Company

6. Agave

I Greenwich Village finner vi Agave Restaurant & Tequila bar, som vil være den perfekte frokosten den morgenen du er litt trøtt etter en kveld på byen i New York. Restauranten åpner ikke før kl. 11, men byr da på en brunchmeny som vil redde ditt fyllesyke hode. Prøv å reparer med noen av de deilige drinkene, så har du fått en prima start på en ellers litt tung dag i New York! Greenwich Village kalles den bohemske hovedstaden i New York.

Finn ditt hotell her!

Start reisen og finn de beste billettene hos Momondo.no