3 døgn i New York med jentegjengen

Her er guiden for en jentetur til New York

Yellow Taxi Traffic On 7th Avenue In Manhattan New York In The Times Square Area

Yes! Dere har bestilt en etterlengtet tur til New York – gode venninner som er klare for «Sex & the City». Dere ønsker å pakke bagasjen med freshe antrekk á la Carrie Bradshaw, og dere er på jakt etter gode matopplevelser og kule cocktailbarer. Men vent, New York er jo gigantisk. Hvor skal dere bo, spise og drikke?

Undertegnede er en jente i 20-årene, som er reiselysten, matglad og selverklært livsnyter. Jeg har funnet ut at Nedre Manhattan er stedet å besøke, med mange gode skatter. Nedre Manhattan, eller Downtown, består blant annet av TriBeCa, SoHo, Meatpacking District, Nolita, East Village og Chelsea.

I disse områdene er det regelmessig spotting av store kjendiser, som Sienna Miller, Rachel Zoe og Kardashian-klanen. Her yrer det av gode restauranter, fine klesbutikker og inspirerende mennesker. Downtown er stedet hvor man kan trekke inn den ekte New York-atmosfæren, uten alt maset fra tusenvis av turister. Under kan dere finne gode tips for frokost, lunsj, middag, og cocktails!

Klare for å reise? Sjekk ut noen kule hotell i Soho for inspirasjon!


Dag 1:

Frokost: Alle dager starter med en god frokost, og storbyen New York har mange gode valgmuligheter. The Butcher`s Daughter ligger i det populære området Nolita, og på menyen står friske juicer, omeletter, og alt annet du drømmer om til frokost. Del bord med ekte New Yorkere og spør om tips til hvor dere bør vandre videre.

The Butchers Daughter i Nolita-området har masse godt på menyen. Foto: Johan-Fredrik J. Thaulow

For en enkel adkomst til alt Downtown har å by på, anbefaler vi hotellet SIXTY SoHo

Lunsj: Hvis du tror du har spist en god bagel med kremost og røkelaks, tro om igjen! Denne yrende restauranten må du booke i god tid, for her går bordene like raskt unna som varme bagels rett ut av ovnen. Det går rett og slett ikke an å beskrive maten og stemningen du får på Sadelles, men jeg kan love at det er verdt besøket! PS: Hver så snill å unn dere noe godt på slutten og bestill «Famous Sticky Buns». Det er en dessert du vil drømme om i lang tid!

Sadelles i SoHo byr på de beste råvarene av både bakst og laks. Foto: Johan-Fredrik J. Thaulow

Bo i nydelige omgivelser med tilgang på utendørs basseng og takterrasse på The James. En større bonus er at det er i gåavstand til alt i SoHo!

Middag: Denne fantastiske matdagen bør fortsette på Cipriani Downtown, hvor kjendiser som Sofia Richie og søstrene Gigi og Bella Hadid blir sett regelmessig. Kle dere fint, men komfortabelt, og forbered dere på å frotse i alt det beste fra det italienske kjøkken! Dette er en svært populær restaurant, så husk å bestille bord i god tid!

Cipriani Downtown byr på en herlig atmosfære med italienske delikatesser. Foto: cipriani.com

Bo rett rundt hjørnet for kjendisrestauranten på The Broome NYC 

Cocktails: Et must når du befinner deg Downtown er å dra innom Nomo Soho. Her kan du få servert både det ene og det andre i lekre omgivelser, men den største anbefalingen er å utforske cocktail-menyen. Hva er vel bedre enn å avslutte dagen i ekte Sex og singelliv-stil?

På NoMo SoHo får du servert både frokost, brunch, middag og cocktails. Foto: Hotels.com

NoMo SoHo er et lekkert hotell i tillegg til å være en av SoHos beste restauranter.


Dag 2

Frokost:Two Hands Café er en intim og liten kafé med veldig mye sjarm og en uimotståelig frokostmeny. Her får du deilige amerikanske pannekaker av den sunne versjonen, med masse friske bær. De serverer noen nydelige havregrynsboller med fersk frukt og kaffen er såkalt «to die for»! Dette blir en perfekt start på dagen, før dere tusler videre noen kvartaler, hvor dere vil finne SoHos beste shoppinggater den ene veien, og den beryktde China Town den andre.

Dagens største utfordring i New York vil bli å velge frokost på Two Hands Cafe. Foto: twohandsnyc.com

Lunsj: Etter å ha vandret rundt i Sohos gater med kunst langs veiene og inspirerende designbutikker er det dags for å få i seg litt lunsj. La jentegjengens organisator booke bord på det franske brasseriet Balthazar, hvor dere kan sitte i timesvis å observere livsnytende New Yorkere, med en tvist av det glamorøse Frankrike.

På Balthazar kan man regelmessig observere kjendiser som nyter NYC. Foto: balthazarny.com

Fortsett den deilige Balthazar-atmosfæren og bo på The Mercer i Soho.

Middag: Man er gjerne i New York i kun noen få dager, og da vil man oppleve det aller beste, ikke sant? Hvis deres jentegjeng følger samme reise-filosofi bør dere ta turen til den ultra-trendy restauranten Carbone, hvor blant annet Rihanna har feiret bursdagen sin. Den italiensk-amerikanske restauranten har fått en Michelin-stjerne, så her er det garantert at smaksløkene vil danse i lekre omgivelser! OBS: Dere må bestille bord en måned i forveien(!), så her gjelder det å planlegge dagene nøye.

Cæsarsalaten på Carbone er beryktet for sine hjemmelagde krutonger og dressing. Foto: carbonewyork.com

Om du ønsker å bo i gåavstand til Soho, Wall Street, Brooklyn Bridge og Battery Park anbefaler vi hotellet Soho Grand Hotel.

Cocktails: Dersom kvelden enda er ung er The Blond et stilig sted for å starte natten i New York. Mørkt tre, behagelig lys og kult interiør setter stemningen for en magisk kveld i byen som aldri sover!

Natten startes best på The Blond i Downtown New York. Foto: 11howard.com

Er dere slitne etter en dag med mye god mat og drikke kan dere ta heisen rett opp til rommet fra The Blond på 11 Howard Hotel.


Dag 3

Frokost: Det er dags for påfyll av kaffe og juice igjen, og denne dagen står frokoststedet Jack`s Wife Freda på anbefalingen. På menyen finner du smaker inspirert av Sør-Afrika, Israel og en jødisk bestemor (Freda). I helgene kan det bli litt kø utenfor restauranten, men det vil være verdt ventetiden!

Jack`s Wife Freda har alt du drømmer om til frokost. Foto: jackswifefreda.com

Lunsj: Etter en lang og deilig frokost er det godt å bevege på seg litt, og det er få steder hvor du får like stor matinspirasjon som på Chelsea Market. Her er det bare å vandre rundt og smake på godbiter her og der. Her er det retter fra alle verdenshjørner, så hver person i vennegjengen skal få sine cravings oppfylt. Personlig anbefaler jeg tacos og guacamole på Los Tacos No.1, som har blitt kåret til en av New Yorks beste taco-restauranter. Her får du nok av inspirasjon til fredagsmiddagene fremover!

Los Tacos No.1 byr på ekte autentiske tacos. Foto: Johan-Fredrik J. Thaulow

Bo sentralt på Lower Manhattan på Roxy Hotel Tribeca.

Middag: Det kan hende at jenteturen deres har blitt en større matfest enn en shoppingtur, men la oss fortsette i den retningen og ta turen videre til Cote Korean Steakhouse. Restauranten er relativt ny og gir deg en matopplevelse du sjeldent har smakt tidligere. Grillen er integrert i bordet, og med hjelp fra ekspert-servitører kan du følge med mens de beste kjøttstykkene blir grillet rett foran deg. Koreanske sideretter er nye smaker for den norske gane, så her vil du garantert smake noe du ikke har smakt før!

På Cote Korean Steakhouse er grillen integrert i bordet, så du kan følge med på hvordan middagen lages. Foto: Johan-Fredrik J. Thaulow

Interessert i et sentralt hotell med kult og spennende interiør? Sjekk ut The Sohotel.

Cocktails: Okei, så nå har dere mest sannsynlig kost dere gløgg over hele Downtown New York, men det er plass til en siste drink! Sett dere i en taxi og kjør til West Village. Der finner dere den gjennomførte baren Employees Only med en hinsides bra cocktailmeny. Nå er det bare å nyte de siste slurkene og trekke inn siste atmosfære av alt det herlige Downtown New York har å by på.

Dere vil garantert finne en fristende drink på menyen til Employees Only. Foto: employeesonlynyc.com

Macklemore synger det bra når han sier «You`ve seen nothing yet before you`re Downtown»