Derfor må du oppleve filmøya Fuerteventura

Når du hører noen si «Kanariøyene», tenker du kanskje på turister som klapper når flyet lander, alkohol, paraplydrinker og charterferie. Kanariøyene er likevel mye mer! Fuerteventura er ingen ukjent øy for filmskapere. Mange filmer har sine minnesverdige scener spilt inn på øya, inkludert musikkvideoer på grunn av det unike landskapet. Du kan deriblant se deler av vakre Fuerteventura i verdenskjente filmene Wonder Woman 2 og Star Wars, som har premiere i 2019. Det er særlig sanddynene og strendene i byen Corralejo som utmerker seg i filmene. Dette er de beste hotellene på Fuerteventura.Søk flybilletter her!


Ørkenlandskap

Corralejo har flere ting å by på, og det absolutt beste er de mektige sanddynene med sand fra Sahara og krystallblått hav så langt øyet kan se. Her surfes, soles og bades det i skjønn forening. Ikke bli overrasket hvis du ser et nakent, gammelt ektepar eller to passere forbi deg på stranda – nudistene trives nemlig også i Corralejos store sanddyner. De holder seg allikevel mest for seg selv i ly av de store steinsirklene plassert rundt omkring i sanddynene, så du trenger ikke komme alt for tett oppå nakne kropper (hvis du ikke vil). Det er litt utenfor Corralejos sentrum du skal dra for å nyte strandlivet, da den lille bystranda ikke helt kan måle seg med de store, silkemyke strendene litt utenfor. Bo gjerne i sentrum da det er her du kommer til å oppholde deg på kvelden, og dra inn til sanddynene på dagtid. Søk etter hotell her – hver 10.hotellovernatting gratis


Las Marismas hotell er et koselig hotell med passe kort avstand til både sentrum og egen sykkelutleie. Her finner du også et treningsrom, svømmebasseng og store leiligheter.


Surf’s up

Corralejo er et yndet surfemål, og med en god del vind og store bølger er det lett å skjønne hvorfor. Benytt derfor turen til å teste ut litt vindsurfing! Det er bare ved visse deler av stranda det er lov å surfe, så sjekk dette før du kaster deg uti bølgene. Her finner du en rekke andre hoteller i Corralejo. Du kan fint ta bussen inn til Corralejo dunes hvis du velger å bo litt unna stranda og nærmere sentrum, men mitt aller hotteste tips er å leie sykkel og komme deg rundt på egenhånd (se kart nederst i saken for avstander). De fleste hotellene har sykkelutleie, og ellers finner du flere sykkelutleiere rundt omkring i sentrum av den lille byen. Se etter en sykkel med påmontert kurv, så får du enkelt med deg alle tingene dine til stranda. Bruk også sykkelen til å komme deg mellom hotellet og sentrum, og utforsk området rundt Corralejo i eget tempo akkurat når du selv vil.

https://thumbnails.trvl-media.com/ZjGL1tAMvl0GYEOGznLr1qrPNvo=/773x530/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/5000000/4820000/4813200/4813114/992cfd52_z.jpg

Hotell Riu Palace ligger midt i sanddynene, og fungerer som et skille mellom den delen av stranda hvor man surfer og kiter og den hvor solstolene fyller mesteparten av plassen. På Riu Palace får du ekte luksus, både i form av at hotellet ligger midt på den fantastiske stranda og i form av hotellets egen spa-avdeling.


Spis og drikk godt

Du får overraskende mye god mat i Corralejo, og vårt absolutt beste tips er å gå for grillmaten. Spis for eksempel på El Toro Bravo for god og saftig biff, eller La Tasca for utmerket grillmat og hyggelig betjening. Det er også noen tapasbarer rundt omkring, men ikke veldig mange, og ikke med det aller største utvalget. Er du allikevel på jakt etter Tapas, kan du ta turen til Pincha Cabra – en liten tapasbar med autentisk, spansk stemning. Vi skal selvfølgelig ikke glemme søtsakene, og god is finner du for eksempel på el Secreto Del Sur i hovedgata og El Gusto nord i byen. Stikk også innom kafé Amarena ved markedsplassen, hvor du i tillegg til fantastisk is også får lunsj, dessert og nydelig kaffe i alle former. Er du glad i is og ostekake bør du ta turen til restauranten Infusion, hvor den hyggelige innehaveren kan diske opp med forskjellige typer frozen cheesecake som jeg garanterer at vil lage fest i munnen din.

Agua

En ting det absolutt ikke er mangel på i Corralejo, er gode drinker. Agua, den lille baren idyllisk plassert ved vannkanten, er det perfekte stedet for å sette seg ned og slappe av med en god, kald drink. Her får du frozen margarita i alle varianter, perfekte daquiries eller naturlige juicer hvis du velger den sunne retningen. Rett ved siden av ligger en egen mojitobar, som også er verdt et besøk hvis du er fan av den friske drinken. Her finner du flybillettene til Fuerteventura. 


To ferieøyer i ett

Det er flere ting du kan gjøre med base i Corralejo, og en av disse er å ta en kjapp båttur over til Lazarote med Fred Olsens ferjer. Det tar rundt 20 minutter, og vips, så er du på en annen kanariøy.

Her finner du hotell på Lanzarote. Du kan også utforske resten av Fuerteventura, som så klart har mer å by på enn bare Corralejo. Du kan for eksempel dra på dagstur med båt, ri på hester (du kan bli hentet i Corralejo), og dra innom museeet Ecomuseo La Alcogida.

Når bør man dra?

Kanariøyene er som kjent et godt stykke sør for Spania, og har derfor en behagelig temperatur året rundt. Juni, juli og august er de varmeste månedene, mens de kjøligste er desember, januar og februar med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader (fortsatt en del varmere enn i Norge med andre ord!). Mange velger å legge turen til Kanariøyene på våren eller høsten, og det er egentlig en veldig bra tid å reise på med gjennomsnittstemperaturer på 22,5 (høsten) og 19,5 (våren) på Fuerteventura. Se hoteller på Fuerteventura her.