Geiranger kåret til en av verdens mest spektakulære utsikter

Det internasjonale rederiet Royal Caribbean har sammen med sine 23 kapteiner, kåret verdens mest spektakulære utsikter mens de har seilet gjennom sine 260 destinasjoner, skriver britiske Dailymail. På topplisten er vakre Geirangerfjorden på Sunnmøre i Møre og Romsdal! Norske Geirangerfjord ble oppført på listen over de 12 beste, spektakulære utsiktene for sine snødekte fjell og ville fosser.

«Punktet der fjellene møter sjøen og snøen fra de omkringliggende fjelltoppene reflekterer hverandre. Det virker som alt blomstrer», skriver norske Espen Been, som er kaptein for Royal Caribbean.

iStock_000048206150_XXXLarg

Slik får du opplevd Geirangerfjorden

Geirangerfjorden er et av Norges mest besøkte turistmål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år, samt årlig besøk av 150-200 cruiseskip som har gjort stedet til en av Norges største cruisehavn. I tillegg er Geiranger satt opp på Unescos verdensarvliste og kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic. En praktfull utsikt av frodige fjellsider og stupende fosser på det turkisgrønne vannet er det som tiltrekker besøkende.   Den beste måten å få opplevd Geirangerfjorden er selvsagt gjennom sjøveien med fjordcruise, MS Geirangerfjord. På båtturen kan du beundre de berømte fossefallene Brudesløret og De syv søstre. Men det finnes mange andre muligheter å få med seg den spektakulære utsikten.  Du kan også beundre Geirangerfjorden på Ørnevegen, som er navnet på den bratteste veistrekningen fra Geiranger mot Eifdal gjennom riksvei 63. Ellers fins det mange muligheter for å gå fotturer. For eksempel kan du kjøre til Westerås gård (fire kilometer gra Geiranger) og gå tur til Storseterfossen og faktisk gå bak selve fossefallet.   Les også: Nasjonale turistveger: Geiranger og Trollstigen

Her bør du bo

Hotel Union er et av de mest populære hotellene for de som tar turen til Geiranger. Et fint spa og en god restaurant er noe av det hotellet kan lokke med. Hotellet var også med på kåringen av de aller beste hotellene i Norge, stemt fram av Nettavisens lesere. Les mer om hotellet her.

Hotell Utsikten Geiranger tilbyr panoramautsikt over Geirangerfjorden. Hotellet ligger ved Nasjonal Turistveg, bare 100 meter fra Flydalsjuvet. Fossefallet De syv søstre ligger også i nærheten. Les mer om hotellet her.

Ett annet meget godt valg er Grande Fjord Hotel, som ligger i stille og rolige omgivelser med nydelig utsikt over fjorden. Les mer om hotellet her.   Les også: Her får du Norges beste hotellutsikt

Slik kommer du deg til Geiranger

Kjører du fra Oslo tar det rundt 7-8 timers kjøretur. Fra Bergen tar det fra 5 til 7 timer å kjøre, mens fra Trondheim tar det 5 til 6 timer. Ellers kan du ta buss – sjekk busstider her. Royal Caribbean tilbyr også cruisepakke med 7 netter til Geirangerfjorden gjennom København. Se reiseruter her.  

Kilder: VisitNorway, Dailymail, Royal Caribbean, Hurtigruten