Storbyferie: 12 gjemte ferieperler du må oppleve

Det er mange spennende og vakre steder i Europa som ofte havner i skyggen av de mer kjente destinasjonene. Vil du oppdage gjemte ferieperler? Vi er nokså enige i at de kjente storbyene holder stand som reisemål, og det er gode grunner til det. Men løfter du blikket, er alternativene mange. Vi har samlet 12 favorittsteder i Europa du er nødt til å oppleve. 12 steder du kanskje rett og slett ikke visste om.

Gjemt ferieperle 1: Bodensjøen, Tyskland

Tysklands største innsjø, Bodensjøen, grenser mot så mange som tre land: Tyskland, Sveits og Østerrike, og området er populært på grunn av Weissherbst rosévinene som produseres her. Den gjemte ferieperlen, ,iddelalderbyen Meersburg, er et fint sted å smake på de lokale edle dråpene og ta et nærmere titt på severdighetene. De som ønsker en mer aktiv ferie kan sette seg på en sykkel og oppdage Bodensjøen på hjul. Her er vinranker, landsbyidyll, fjelltopper og panoramautsikt over innsjøen fast følge på turen. Sørg for å ha med passet for å kunne rulle problemfritt gjennom alle tre land. Alternativt kan et besøk til Bodensjøen kombineres med en skitur, da Alpene er rett utenfor dørstokken. Søk etter flybilletter hos Momondo.

Hotell: Hotell Halm

En perle av et hotell med perfekt beliggenhet og god restaurant.

Hotell: Romantik Hotel Residenz am See

Perfekt for et romantisk opphold.


Gjemt ferieperle 2: Perugia, Italia

Roma, den evige stad, er en selvfølgelighet på listen over ting man må se før man dør. Men visste du at sjokoladebyen Perugia, som er Umbrias hovedstad, har akkurat like mye kunstnerisk sjel som Roma, og en nesten like fullpakket kalender? Perugia ligger to timer med buss utenfor Roma – et ufattelig vakkert sted du ikke kan reise forbi. Perugia er en kjent kunstby med flotte gamle bygninger, hvor både ærverdig historie og moderne bypuls sitter i veggene. Det er på en måte et mindre Firenze.

Hotell: Relais Monastero di San Biagio 

Et unikt overnattingsted for deg som vil bo på et kloster.

Hotell: Alla Posta dei Donini & Spa

Denne lille perlen er en liten oase av ro og fred. Søk etter billigst flybilletter her 


Gjemt ferieperle 3: Český Krumlov, Tsjekkia

En annen skjult ferieperle som er verdt å nevne er byen som har blitt kalt en av verdens mest verneverdige småbyer (og er, nesten selvfølgelig nok, på UNESCOs verdensarvliste). Overraskende nok for en by i Europa – er byen fullstendig urørt av branner og kriger. Byens tyske navn er Krummau, og har vært en del av både Det tysk-romerske riket, Østerrike og Østerrike-Ungarn. Byen ble en del av Tsjekkoslovakia i 1920. I byen kan du se det vakre Ceskry Krumlov-slottet (med en helt utrolig teatersal), og en mil utenfor byen ett av de eldste klostre i Europa – Zlata Koruna. Det lokale bryggeriet Pivovar Eggenberg har laget øl siden 1522 i byen. Byen er tre timer fra München, 1 time fra Linz og 2 timer fra Praha. Sjekk leiebil her. I Český Krumlov finner du mange koselige hoteller til svært gode priser. Se for eksempel disse:

Hotell: Hotel Dvorak

Et utrolig flott og velholdt gammelt hotell med badeland, har perfekt beliggenhet og god frokost med mulighet for å drikke champagne.

Hotell: Hotel Bellevue

Sjarmerende hotell med en god restaurant som har en strålende vinkjeller og en vidunderlig sauna.


Gjemt ferieperle 4: Dolceaqua, Italia

Dolceaquan er en gjemt ferieperle å dra innom om man er i Sør-Frankrike og vil ha en italiensk avstikker. Under en time fra Nice, og med en ganske unik byggestil. Dolceaqua, «søtt vann», er en skjult perle du så absolutt bør oppleve. Her finner du alt det vi nordmenn liker best med Italia. Og en ting er sikkert – du kommer til å falle umiddelbart for Dolceaqua. Byen byr på alt fra en spennende historie, og keltisk kultur til enkel og ærlig mat. Gå over broen, foreviget av Claude Monet, og videre opp til slottet som er et av de best bevarte slottene i Italia. Ta deg god tid til å rusle rundt i labyrintene av trange gater og smug- det er så vakkert. Søk etter flybilletter her.

Hotell: Albergo diffuso Munta e Cara

Et fantastisk vakkert hotell, en opplevelse i seg selv.


Gjemt ferieperle 5: Middelburg, Nederland

Dersom du allerede har utforsket den nederlandske hovedstaden, er Middelburg et mer uoppdaget alternativ. Denne historiske byen kombinerer flere trekk typisk for Nederland: vakker arkitektur, supre sykkelmuligheter og nærhet til vannet. De mange kanalene og varehusene fra 1700- og 1800-tallet er en arv fra tiden da Middelburg var tilknyttet det nederlandske Ostindiske kompani. Et av byens meste kjente landemerker er det 91 meter høye tårnet Lange Jan som ruver over bykjernen. De som er spreke nok til å klatre de 207 trappetrinnene til toppen, premieres med en storslått utsikt. I tillegg til mange koselige kaféer, restauranter og butikker, holdes det marked i Middelburg hver torsdag der man kan finne alt fra grønnsaker til klenodier.

Hotell: Bed en Brood – Veere


Gjemt ferieperle 6: Porquerolles, Frankrike

Selv om Paris er den ultimate romantiske byen for mange, finnes det flere gjemte ferieperler i Frankrike som scorer høyt på kjærlighetsskalaen. For eksempel øya Porquerolles utenfor kysten sør i landet. Denne idylliske middelhavsøya er ukjent for mange, men har en historie knyttet til den store kjærligheten: Den rike belgiske eventyreren Francois Joseph Fournier kjøpte nemlig øya som en bryllupsgave til sin kone i 1912. Porquerolles er midt i blinken for de som søker en avslappet ferie. Båtturer, padling, fisking og snorkling i det krystallklare vannet kan kombineres med sykkelturer gjennom det vakre landskapet. Alternativt kan man selvfølgelig nyte late dager på kritthvite sandstrender.

Club-Belambra

Hotell: Club Belambra Presqu’île de Giens Riviera Beach Club

Med en privat strand og to utendørsbassenger er dette hotellet perfekt for sommerglede.


Gjemt ferieperle 7: Trogir, Kroatia

Trogir old town panorama with Kamerlengo Castle in front.

Denne vakre byen har lenge vært utenfor reiseradaren for mange. En halv time utenfor Split finner du noe av det best bevarte fra middelalderen i noe by i verden. I tillegg til en by som både har sjarme, kulinariske opplevelser og mer til. En gjemt ferieperle som du må oppleve!

Hoteller: Villa Moretti og Hotel Vila Tina


Gjemt ferieperle 8: Sintra, Portugal

20 minutter fra Lisboa finner du Sintra, som ligger i et område kjent for sine vakre bygninger og natur. Her finner du Castelo dos Mouros (maurer-slottet), Palácio Nacional da Pena (avbildet over) og Palácio Nacional de Sintra. Ikke overraskende er byen World Heritage Site, og skal også – etter sigende – ha en lang kulinarisk historie med bakgrunn i både iberisk og arabisk mattradisjoner.

Hotell: Tivoli Palácio de Seteais

Et palass som også er et hotell. Her kan du virkelig bo historisk kongelig.


Gjemt ferieperle 9: Gruyeres, Sveits

Denne gjemte ferieperlen har beholdt nesten alt av sin klassiske bebyggelse fra middelalderen, og har en vakker beliggenhet ved Saane-elven. Moléson-sur-Gruyères ligger rett utenfor, og er en resortby. Byen er også svært kjent for sin ost med samme navn.

Hotell: Hostellerie Le Castel


Gjemt ferieperle 10: Valldemossa, Mallorca, Spania

En vakker landsby med blant annet Real Cartuja de Valldemossa – hvor du finner Chopins piano. Sjarm som du nesten ikke tror du kan finne på turistmekkaen Mallorca. 20 minutter nord for Palma finner du denne perlen.

Hotell: Mirabo de Valldemossa


Gjemt ferieperle 11: Hallstatt, Østerrike

Det har bodd mennesker i Hallstatt for omtrent så lenge det har bodd mennesker i Europa. Bakgrunnen er salt, og produksjonen av det – og derav navnet. En utrolig vakker by en time fra Salzburg.

Hotell: Heritage Hotel Hallstatt


Gjemt ferieperle 12: Cornwall, Storbritannia

iStock_000026629448_Medium

Sørvest i Storbritannia ligger en av landets skjulte skatter – Cornwall. Området passer både for en avslappende og en aktiv ferie. Den storslåtte naturen skaper en perfekt ramme for lange turer, og kysten er et av de beste surfestedene i Europa. Badenymfene finner seg fort til rette på de kritthvite paradisstrendene. De koselige småbyene i Cornwall har en erkebritisk atmosfære og mange muligheter for kulinariske opplevelser – enten man vil prøvesmake lokale delikatesser eller nyte førsteklasses retter på Michelin-restauranter. https://www.instagram.com/p/Bdw9AsdAYlq/?tagged=cornwall

Hotell: Bedruthan Hotel and Spa

Hotell: The Old Vicarage


Les også:

7 reisemål for deg som vil reise med barn