Storbyferie: 12 gjemte ferieperler du må oppleve

Er du lei de typiske reisemålene i Europa? Da er denne listen for deg. Foto: getty

Vi har samlet våre favorittsteder i Europa du er nødt til å oppleve.

Det er mange spennende og vakre steder i Europa som ofte havner i skyggen av de mer kjente destinasjonene. Vi er nokså enige i at de kjente storbyene holder stand som reisemål, og det er gode grunner til det. Men løfter du blikket, er alternativene mange.

Søk etter flybilletter hos Momondo.

Gjemt ferieperle 1: Bodensjøen, Tyskland

Tysklands største innsjø, Bodensjøen, grenser mot så mange som tre land: Tyskland, Sveits og Østerrike, og området er populært på grunn av Weissherbst rosévinene som produseres her.

Den gjemte ferieperlen, ,middelalderbyen Meersburg, er et fint sted å smake på de lokale edle dråpene og ta et nærmere titt på severdighetene. De som ønsker en mer aktiv ferie kan sette seg på en sykkel og oppdage Bodensjøen på to hjul.

Bodensjøen er flott å oppdage på to hjul. Foto: getty

Her er vinranker, landsbyidyll, fjelltopper og panoramautsikt over innsjøen fast følge på turen. Sørg for å ha med passet for å kunne rulle problemfritt gjennom alle tre land.

Hotell: Hotell Halm


Gjemt ferieperle 2: Perugia, Italia

Roma er en selvfølgelighet på listen over byer man må oppleve. Men visste du at sjokoladebyen Perugia har akkurat like mye kunstnerisk sjel som Roma?

Perugia er hovedstaden i Umbria i Italia. Foto: Unsplash

Perugia ligger to timer med buss utenfor Roma – et ufattelig vakkert sted du ikke kan reise forbi. Kunstbyen kan skilte med flotte gamle bygninger, hvor både ærverdig historie og moderne bypuls sitter i veggene. Det er på en måte en mindre versjon av Firenze.

Hotell: Alla Posta dei Donini & Spa


Gjemt ferieperle 3: Český Krumlov, Tsjekkia

En annen skjult ferieperle som er verdt å nevne er byen som har blitt kalt en av verdens mest verneverdige småbyer (og er, nesten selvfølgelig nok, på UNESCOs verdensarvliste).

Byen ligger ikke langt fra grensen til Østerrike. Foto: getty

Byens tyske navn er Krummau, og har vært en del av både Det tysk-romerske riket, Østerrike og Østerrike-Ungarn. Byen ble en del av Tsjekkoslovakia i 1920.Det lokale bryggeriet Pivovar Eggenberg har laget øl siden 1522.

I byen kan du se det vakre Ceskry Krumlov-slottet (med en spektakulær teatersal), og en mil utenfor byen ett av de eldste klostre i Europa – Zlata Koruna.

Byen er tre timer fra München og to timer fra Praha. Sjekk leiebil her.

I Český Krumlov finner du mange koselige hoteller til svært gode priser. Se for eksempel dette:

Hotell: Hotel Bellevue


Gjemt ferieperle 4: Dolceacqua, Italia

Dolceacqua er en gjemt ferieperle å dra innom om man er i Sør-Frankrike og vil ha en italiensk avstikker.

Og en ting er sikkert – du kommer til å falle umiddelbart for Dolceacqua.

Dolceacqua ligger i den italienske regionen Liguria. Foto: getty

Byen byr på alt fra en spennende historie, og keltisk kultur til enkel og ærlig mat. Gå over broen, foreviget av Claude Monet, og videre opp til slottet som er et av de best bevarte slottene i Italia. Ta deg god tid til å rusle rundt i labyrintene av trange gater og smug- det er så vakkert.

Den skjulte perlen ligger under en time fra Nice.

Søk etter flybilletter her.

Hotell: Albergo diffuso Munta e Cara


Gjemt ferieperle 5: Middelburg, Nederland

Dersom du allerede har utforsket den nederlandske hovedstaden, er Middelburg et mer uoppdaget alternativ. Denne historiske byen kombinerer flere ting som er typisk Nederland: vakker arkitektur, supre sykkelmuligheter og nærhet til vannet.

Middelburg er en by og kommune i det sørvestlige Nederland. Foto: getty

De mange kanalene og varehusene fra 1700- og 1800-tallet er en arv fra tiden da Middelburg var tilknyttet det nederlandske Ostindiske kompani. Et av byens meste kjente landemerker er det 91 meter høye tårnet Lange Jan som ruver over bykjernen. De som er spreke nok til å klatre de 207 trappetrinnene til toppen får oppleve en storslått utsikt.

I tillegg til mange koselige kaféer, restauranter og butikker, holdes det marked i Middelburg hver torsdag der man kan finne alt fra grønnsaker til smykker.

Hotell: Van der Valk Hotel Middelburg


Gjemt ferieperle 6: Porquerolles, Frankrike

Selv om Paris er den ultimate romantiske byen for mange, finnes det flere gjemte ferieperler i Frankrike som scorer høyt på kjærlighetsskalaen. For eksempel øya Porquerolles utenfor kysten sør i landet.

Dette er et pardis for naturelskere. Foto: getty

Denne idylliske middelhavsøya er ukjent for mange, men har en historie knyttet til den store kjærligheten: Den rike belgiske eventyreren Francois Joseph Fournier kjøpte nemlig øya som en bryllupsgave til sin kone i 1912.

Porquerolles er midt i blinken for de som søker en avslappet ferie. Båtturer, padling, fisking og snorkling i det krystallklare vannet kan kombineres med sykkelturer gjennom det vakre landskapet. Alternativt kan man selvfølgelig nyte late dager på kritthvite sandstrender.

Hotell: Villa Sainte Anne


Gjemt ferieperle 7: Trogir, Kroatia

Denne vakre havnebyen har lenge vært utenfor reiseradaren for mange. Trogir har både sjarme, kulinariske opplevelser og mer til.

Havnebyen ligger på en øy nord for Split. Foto: getty

Takket være de mange historiske bygningene som ble oppført helt siden 380 f. Kr., er byen oppført i Unescos verdensarvliste. Turen hit må selvsagt kombineres med Split.

Hoteller: Hotel Brown Beach House & Spa


Gjemt ferieperle 8: Sintra, Portugal

20 minutter fra Lisboa finner du Sintra, som ligger i et område kjent for sine vakre bygninger og natur. Her bør du få med deg Castelo dos Mouros (maurer-slottet), Palácio Nacional da Pena (avbildet under) og Palácio Nacional de Sintra.

Sintra ligger i Lisboadistriktet og kan skilte med sine fargerike bygninger. Foto: getty

Ikke overraskende er byen på Unescos verdensnarvliste, og skal også – etter sigende – ha en lang kulinarisk historie med bakgrunn i både iberisk og arabisk mattradisjoner.

Hotell: Tivoli Palácio de Seteais


Gjemt ferieperle 9: Gruyéres, Sveits

Denne gjemte ferieperlen har beholdt nesten alt av sin klassiske bebyggelse fra middelalderen, og har en vakker beliggenhet ved Saane-elven.

En middelaldersk by som tilbyr både kulturelle og gastronomiske opplevelser. Foto: getty

Byen som ligger i hjertet av Sveits og er særlig kjent for sin ost med samme navn (og museum). Det idylliske landskapet er perfekt for både gå-og sykkelturer.

Byen florerer av spennende opplevelser, enten du vil se eventyrlige fossefall eller besøke unike museer. Den lille byen på omtrent 2000 innbyggere kan du komme til med tog fra Bern, Montreux eller Bulle.

Hotell: Le Saint Georges


Gjemt ferieperle 10: Valldemossa, Mallorca, Spania

Valldemossa er et av Mallorcas mest eksklusive steder, og er utrolig vakker med sine kalksteinshus bygget i tradisjonell marokansk stil.

Et av Mallorcas mest eksklusive steder, omgitt av fjellkjeden Tramutana. Foto: getty

Hvert år arrangeres det Chopin-festival, som et følge av at byen er kjent for den verdensberømte komponisten Frederic Chopin – han bodde nemlig i et kloster i den spanske ferieperlen på 1830-tallet.

Perlen ligger ca. 20 minutter fra Palma i Mallorca, og det anbefales å leie bil for å utforske omgivelsene.

Her kan du leie bil

Hotell: Mirabo de Valldemossa


Gjemt ferieperle 11: Hallstatt, Østerrike

Det har bodd mennesker i Hallstatt for omtrent så lenge det har bodd mennesker i Europa, grunnet deres saltproduksjon og verdens eldste saltgruve.

En pittoresk landsby alle bør oppleve. Foto: getty

Den pittoreske byen med knappe 800 innbyggere er velbevart og sjarmerer med sitt frodige fjelllandskap og sine pastellfargede småhus.

Hallstatt er en utrolig vakker by kun en time fra Salzburg.

Hotell: Heritage Hotel Hallstatt


Gjemt ferieperle 12: Cornwall, Storbritannia

Sørvest i Storbritannia ligger en av landets skjulte skatter – Cornwall. Området passer både for en avslappende og en aktiv ferie. Den storslåtte naturen skaper en perfekt ramme for lange turer, og kysten er et av de beste surfestedene i Europa.

Dette er briternes «Syden». Foto: getty

Badenymfene finner seg fort til rette på de kritthvite paradisstrendene. De koselige småbyene i Cornwall har en erkebritisk atmosfære og mange muligheter for kulinariske opplevelser – enten man vil prøvesmake lokale delikatesser eller nyte førsteklasses retter på Michelin-restauranter.

Hotell: Bedruthan Hotel and Spa

Søk hoteller her

Søk flybilletter her


Bo som Barbie: Opplev luksus og glamour på de rosa hotellene

For reisende som vokste opp med den ikoniske Barbie, vil det være mulig å vekke den nostalgiske opplevelsen til liv.