Glamping i Norge: Unike steder du må sjekke ut

Med såkalt «glamping» kan du oppleve naturen uten å måtte gi avkall på komforten.

Nyt Norgesferien på ett av disse unike stedene i Norge. Foto: campanyon

Stadig flere ønsker å oppleve glamping i Norge, og denne trenden har vokst enormt de siste årene.

Tenk deg å tilbringe natten under åpen himmel i en igloo eller dome ved vannkanten, eller kanskje en tretopphytte som lar deg være i ett med naturen. Alt dette kommer med komforten av fasiliteter som toalett og deilige senger. Mange glampingplasser tilbyr også det lille ekstra, som spa-behandlinger eller matkasser levert på døren. Du får med andre ord luksusfølelsen, selv om du er på camping.

Her er et utvalg av steder du kan dra på glamping i Norge:

Kilsti Compact Lodge, Fjord

Et glasshytte med panoramautsikt. Foto: campanyon

Kilsti Compact Lodge er et lite naturhotell i Fjord kommune på Sunnmøre. Beliggende på et tidligere småbruk med stor tomt i UNESCOs verdensarvområde Vestnorsk fjordlandskap, har det en fantastisk høy beliggenhet.

Utsikten er spektakulær, omgitt av en rik kulturhistorie og en imponerende natur. De gamle husene er erstattet med 4 design-hytter som gir panoramautsikt, sammen med en moderne liten badstue med stort glassvindu mot fjorden, designet av norske Nature Compact Living.

Her finner du det

Dome på Åsen, Trøndelag

Len deg tilbake og pust ut på Åsen. Foto: campanyon

Ved Hammervatnet på Åsen kan dere oppleve en eventyrlig domedestinasjon for to. Domens 23 m² har himlings- og frontvinduer som gir panoramautsikt over stjernehimmelen og vannet fra sengen. Den står på en 70 m² stor platting med overheng over vannet, hvor gjestene kan bruke båt og kose seg med bålpanne. Domen har også eget toalett.

Her finner du den

Trysil Glamping

Trysil Glamping har 9.0 poeng på Hotels. Foto: Hotels

Trysil Glamping tilbyr en unik overnattingsopplevelse som kombinerer hotellens luksus med nærheten til naturen og campingens sjarme. Alle kuplene er innredet med peisovn og store, komfortable senger, og de har vakker utsikt mot fjellene. Dette er en populær destinasjon for de som ønsker å utforske den storslåtte naturen i Trysil.

Her finner du den

Les også: Slik får du billigst og best leiebil

Glassiglo med utsikt, Fosen, Trøndelag

Få tidenes opplevelse i en glassiglo. Foto: campanyon

Sørfjorden Eye Iglo ligger midt på Fosen, i et lite skogholt, tilbaketrukket med fantastisk utsikt og naturen rett utenfor døren. Her er det også varmepumpe, som gjør oppholdet behagelig selv om vinteren.

Her finner du den

Leiebil finner du her

Speilhytte ved Bunnefjorden

Perfekt for kjærestetur. Foto: campanyon

Opplev en unik og rolig tilværelse kun 30 minutter utenfor Oslo og bare 200 meter fra Bunnefjorden! Her har du utsikt mot både Bunnefjorden og Oslo fra alle rom. Nyt privat jacuzzi og sauna, samt alle nødvendige fasiliteter for å oppnå full avslapning.

Sjekk den ut her

Birdbox, Åmli

Bo som en fugl på dette magiske stedet. Foto: campanyon

Har du noen gang drømt om å være en fugl? Nå kan du oppleve hvordan det er å bo i en fuglekasse! Dette stedet tilbyr en unik flukt fra hverdagen, hvor du kan senke skuldrene, puste dypt og virkelig slappe av. Beliggende i Åmli, sør i Norge, er det bare 3,5 timer fra Oslo.

Sjekk ut «birdbox» her

Konglehytta, Espa

Konglehyttene finner du en times tur fra Oslo. Foto: campanyon

Konglehyttene i Espa er et magisk sted for deg som vil koble helt av og lade batteriene. Bare 30 minutter fra Gardermoen og 1 time fra Oslo, tilbyr disse unike hyttene en enestående naturopplevelse. Som de eneste konglehyttene i Norge, gir de deg muligheten til å nyte naturen i en unik setting. Her har du også tilgang til sauna for maksimal avslapning.

Her kan du lese mer om de

Mikrohytta Dristig på kanten av fjellet, Sannidal

En mikfrohytte i Sannidal. Foto: campanyon

Dristig er plassert syv meter over bakken og lar deg bo blant tretoppene. Den henger utover fjellkanten, men ta det helt med ro – den er sikkert festet og vil ikke falle ned. Nyt den spektakulære utsikten over Toke og tretoppene fra balkongen eller fra innsiden. Kaffe kan enkelt lages på kjøkkenet, og når mørket senker seg, kan du sove godt i den komfortable himmelsengen.

Sjekk ut «Dristig» her

Åkrafjorden Glamping – Padl, Fjæra

Åkrafjorden Glamping er en flott opplevelse uansett vær. Foto: campanyon

Domen Padl ligger midt på fjellhyllen Hildleren, helt ute på kanten mot sjøen. Den er omgitt av spektakulære fjell som stiger over 700 meter til værs, med en fantastisk utsikt over den innerste delen av vakre Åkrafjorden. Her kan du oppleve et rikt fugleliv med mange forskjellige arter.

Her finner du den

GLØD Aurora Canvas Dome, Alta

Dome ligger i Alta. Foto: booking.com

GLØD Aurora Canvas Dome ligger i Alta, 45 km fra Sautso, i et område som er populært for sykling. Glampingplassen er kun 6 km fra klippekunsten i Alta, og gjestene kan benytte privat parkering på stedet samt gratis WiFi. Start dagen med kaffe servert på sengen, før du nyter en deilig frokostbuffé. Under oppholdet på teltplassen kan du også benytte deg av en badstue for ekstra avslapning.

Her booker du den

Her finner du flyvninger til Alta

Treehouse dome, Rakkestad

Treehouse Dome i Rakkestad. Foto: booking.com

Opplev både en dome og en tretopphytte kun en kort kjøretur fra Oslo. Her får du et fullt utstyrt kjøkken og en nydelig terrasse perfekt for å nyte sommerkveldene. Du får virkelig full komfort samtidig som naturen er din nærmeste nabo.

Les mer om Treehouse Dome her

Leiebil finner du her

Finn ditt neste eventyr hos Campanyon

Sommerens beste hotelltakterrasser i Norge

De 5 beste hotelltakterrassene i Norge er kåret. Hvis du ikke allerede har testet ut disse hotellene, bør du gjøre det i sommer.