Grotta Palazzese: En utsikt utenom det vanlige

Ingen ferie vil være komplett uten en middag på denne unike restauranten. Lukk øynene og forestill deg at du befinner deg i en sjøgrotte av kalkstein. Du kan allerede høre bølgene som slår mot klippene under deg, og du kan nærmest smake saltvannet fra sjøen mens du nyter ekte italiensk spagetti og et kaldt glass rosévin. Glemte vi å nevne at du befinner deg på et utspring 24 meter over havet? Dette utenomjordiske stedet finner du i den herlige middelalderske byen Polignano a Mare ved Adriaterhavskysten i Sør-Italia, bygget på spisse klipper i et nettverk av huler og grotter som har dannet seg over millioner av år. Snikende under trange, sjarmerende gater og hvitkalkede hus, i den største grotten i regionen ligger den utrolige Grotta Palazzese. Denne restauranten sjarmerer tusenvis av besøkende hvert år mellom mai og oktober. Sjømaten og de middelhavets retter er husets spesialiteter, men få gidder å fokusere på maten. For her tar utsikten pusten fra deg.

Grotta
Grotta

Grotten, også kalt «Palace Cave», ble opprinnelig bygget av en lokal adelsmann Duke Leto, og ble brukt i sin tid som et fantastisk mottakelsesrom. Så tidlig som det 16. århundre, har grotten vært brukt av kongefamilier, noble gjester og reiselystne turister som et tilfluktssted og har ofte vært et foretrukket sted for overdådige fester.

Du kan lese mer om hoteller her

Grotta
Grotta

I dag er Grotta Palazzese et langt roligere sted hvor utsøkt mat og romantisk atmosfære står i fokus. Her kan du nyte elegante retter av høy kvalitet akkompagnert av fantastiske utenlandske og lokale viner, mens du ser på bølgene som slår mot steinene langt under deg. Måltidene her vil garantert bli en uforglemmelig opplevelse. Og i tilfelle du lurer på hvordan det kan være å bo på Grotta Palazzese

Grotta

Sjarmerende Hotel Grotta Palazzese vil heller ikke skuffe. Her finner du litt mindre, men smakfullt innredede rom med moderne komfort og gammeldags eleganse. Noen av rommene har romantisk utsikt over sjøen fra egen balkong som virkelig vil ta pusten fra deg. Prisene er fra 900 kroner for dobbeltrom.

Grotta
Grotta

I Italia finner du også ett av våre favoritthotelller.