Her er det varmt i oktober

På disse stedene varer sommeren litt lengre enn her hjemme i Nord. Her er 13 destinasjoner med varmegaranti i oktober.

sol, varme, strand

Selv om kalenderen viser oktober, er det ingen grunn til å si farvel til sommerens herlige varme. Hvis du fremdeles lengter etter solfylte dager og deilige temperaturer, er det ingen grunn til fortvilelse. Her presenterer vi 13 steder hvor du kan finne den etterlengtede varmen, selv når høsten står for døra. Så pakk kofferten, ta med solkremen og la oss ta deg med til disse utvalgte paradisene som fortsatt holder sommerens flammer i live.

Azorene, Portugal

Temperatur oktober: 21℃
Her bor du: Octant Ponta Delgada

Dette er et lite stykke Portugal i Atlanterhavet med frodig natur og helårs badetemperatur. São Miguel som er den største av de 9 øyene kan i tillegg til sin storslåtte natur by på mange opplevelser. Blant annet vil du kunne:

– Snorkle eller dykke
– Spille golf
– Dra på hval- og delfinsafari
– Besøke øyas ananasfarm
– Sjekk ut Europas eldste og eneste teplantasje
– Besøke vulkanen Pico

Søk og sammenlign flybiletter her

Kypros

Temperatur oktober: 27℃
Her bor du: Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa

Kypros, kjent som Afrodites fødested, er en perfekt høstdestinasjon. Dens plassering i den sørøstlige delen av Middelhavet, gjør at øya geografisk ligger i Midtøsten, og dette gjør sitt for klimaet. Her kan du velge om du vil tilbringe dagene på langs de nydelige strendene eller utforske for eksempel Troodosfjellene.

Taghazout, Marokko

Temperatur oktober: 25℃
Her bor du: Hotel Riu Palace Tikida Taghazout

Den tidligere fiskelandsbyen Taghazout har blitt en populær reisedestinasjon og kan by på sol, surf og strand – men også kultur og historie. Her kan du senke skuldrene og slappe av i den sjarmerende byen.

Sicilia, Italia

Temperatur oktober: 21℃
Her bor du: Grand Hotel Timeo

Sisilia Italia

Den Italienske øya er noe for seg selv. Med sin plassering i Middelhavet mellom Italias sørkyst og Afrikas nord, har denne øya en forlokkende sammenstilling av mat, arkitektur og kultur. Den glitrende kystlinjen trekker mange turister, mens rykende vulkaner danner et bakteppe for noen av øyas byer. Sicilia er et paradis for matelskere og du kan få servert hundre år gamle retter med ekstraordinære ingredienser dyrket i den vulkanske jorda.

Bestill flybilletter her

Bali, Indonesia

Temperatur oktober: 27℃
Her bor du: Ashyana Candidasa

Bali Indonesia

Hvite strender, grønne rismarker, vennlig kultur, frodig natur og kulinariske opplevelser. Dette vil møte deg i Bali. Vårt tips er å styre unna de verste turiststedene og heller legge turen østover. Der finner du tradisjonelle landsbyer, flotte strender og fredelige vannpalasser.

Her finner du forslag til steder å besøke i Bali

Havana, Cuba

Temperatur oktober: 23℃
Her bor du: Boutique Casa 1932

Havana Cuba

Cuba har en egen sjarm og Havana er kanskje den mest romantiske hovedstaden i verden. Se for deg storslått arkitektur, fargerike bygg som har famla med tiden, veteranbiler og musikk i alle gater samt salsamusikk på alle utesteder.

Her kan du søke etter flybilletter

Samos, Hellas

Temperatur i oktober: 23℃
Her bor du: Casa Cook Samos

Rett utenfor den tyrkiske kysten, ligger Samos med sitt vennlige klima og venter på at du skal utforske den sjarmerende øya. Samos er en av den greske øyverdenens grønneste øyer. Naturlige kilder i fjellet vanner plantasjer, olivenlunder, sitrustrær og vingårder. Øya byr på mye å gjøre, og du kan velge om du ønsker å være i byen, på stranda eller utforske den fine naturen.

Maui, Hawaii

Temperatur i oktober: 28℃
Her bor du: Four Seasons Resort Maui

Solnedgang på Maui standa.

Oppdag Maui – paradisøya som tilfredsstiller alle turisters behov. Her finner du luksuriøse femstjerners hoteller, snorklingsfasiliteter, episke surfesteder, kulinariske opplevelser og til og med en majestetisk (men inaktiv) vulkan som venter på å bli bestege. Man kan også bestille helikopterutflukter over øya eller leie bil og kjøre ut på den berømte veien til Hana. Denne svingete bilturen langs østkysten av øya tar deg med til fantastiske fossefall, eventyrlige skogsstier og hemmelige strender.

Her finner du forslag til ting å gjøre på Maui

Egypt

Temperatur i oktober: 25 ℃
Her bor du: The Nile Ritz-Carlton, Cairo

Nilen i solnedgang, Egypt.

Kairo, hovedstaden i Egypt, er en by fylt med historie og kultur. Turister bør besøke de majestetiske pyramidene i Giza og utforske den gamle byen med det egyptiske museet som huser uvurderlige skatter fra faraoenes tid. En tur til det islamske kvarteret lar deg oppleve sjarmerende basarer og historiske moskeer som Al-Azhar-moskeen. Ikke gå glipp av en båttur på Nilen ved solnedgang for å nyte den magiske atmosfæren.

Se etter aktiviteter i Kairo her

Cancún, Mexico

Temperatur i oktober: 28 ℃
Her bor du: Canopy by Hilton Cancun La Isla

Panoramautsikt over Cancun, Mexico.

Cancún, en tropisk paradisdestinasjon på Yucatán-halvøya i Mexico, er berømt for sine fantastiske strender og turkise karibiske farvann. Nyt late dager på stranden, slapp av på luksuriøse feriesteder eller delta i vannaktiviteter som snorkling, dykking og vindsurfing. For historieentusiaster er det arkeologiske området Chichen Itza, en av de syv nye verdensundrene, bare en kort kjøretur unna. Nyt det pulserende nattelivet i Cancún med livlige barer og klubber langs den berømte Kukulcan Avenue.

Her finner du populære severdigheter i Cancún

Rio de Janeiro, Brasil

Temperatur i oktober: 25℃
Her bor du: Sheraton Grand Rio Hotel & Resort

Rio de Janeiro er kjent for sine blendende strender, fargerike karneval og livlige atmosfære. Besøk den ikoniske Sukkertoppen og Kristusstatue for fantastisk utsikt over byen og kysten. Nyt sol og sand på strender som Copacabana og Ipanema, og delta i spennende vannaktiviteter. Utforsk de sjarmerende nabolagene som Santa Teresa og Lapa, kjent for sin kunst, musikk og natteliv. Rio er også vertskap for spektakulære musikk- og kulturarrangementer, så sørg for å sjekke ut lokale konserter og festivaler.

Trykk her for å se toppopplevelser i Rio de Janeiro

Sydney, Australia

Temperatur i oktober: 20℃
Her bor du: Shangri-La Sydney

Oktober er vårmåned i Australia, og mange steder har varmt vær før sommeren setter inn. Sydney, Australias største by, er kjent for sin blendende skyline, vakre strender og ikoniske landemerker. Besøk det verdensberømte operahuset i Sydney, som ligger ved havnen, og ta en tur til Sydney Harbour Bridge for fantastisk utsikt over byen. Utforsk de vakre strendene som Bondi og Manly for soling og surfing. Sydney er også vert for mange kulturelle arrangementer og festivaler, og det er et utvalg av museer, kunstgallerier og restauranter å utforske.

Forslag til ting å gjøre i Sydney finner du her

India

Temperatur i oktober: 27 ℃
Her bor du: Umaid Bhawan – A Heritage Style Boutique Hotel

Hawa Mahal, Jaipur, India,

Jaipur, også kjent som den rosa byen på grunn av sin distinktive rosa arkitektur, er en by fylt med kultur og historie. Besøk det ikoniske Amber Fort, et majestetisk palass som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over byen. Utforsk City Palace, et blendende kompleks med vakre hager, museer og palasser. Ta en tur til Hawa Mahal, også kjent som «Vindenes palass» kjent for sine mange vinduer og vakre fasade. Jaipur er også et flott sted for å kjøpe tradisjonelle indiske tekstiler, smykker og håndverk.

Finn forslag til ting å se i Jaipur her

Følg oss på Instagram: