Her er verdens skumleste hoteller

Liker du hoteller som er litt utenom det vanlige, og synes skremsel og skumle historier er gøy? Da frister det kanskje å tilbringe en natt på et av verdens mest hjemsøkte hoteller.

An abandoned Hotel in Croatia. Horror like interior.

Når høstmørket kryper nærmere og butikkene skilter med både gresskar og knask, så vet vi at mange nordmenn har en god tid i vente. Liker du mystikk og litt skremmende opplevelser, er det lite som er så forlokkende som å besøke et hjemsøkt hotell.

Topp 5 skremmende Halloween-hoteller:

5. Hotel Burchianti, Firenze, Italia

I tillegg til å være en favoritt blant 1930-årenes poeter, kunstnere, og diktatorer er Hotel Burchianti beryktet for å være et av de skumleste overnattingsstedene i Firenze. Gjester forteller om observasjoner av gjenferd og de mest kjente har vært av en kvinne som strikker i en stol, og en hushjelp som rengjør hotellet. Gjester sier at de sitter igjen med en følelse av å bli iakttatt natten gjennom.

Frister det å overnatte på et slikt sted? Klikk HER!

4. The Langham, London, England

Et av Londons mest luksuriøse hoteller er også et av de mest hjemsøkte. Ryktene skal ha det til at et spøkelse lusker rundt i korridorene, og de vanligste observasjonene skal visstnok skje på rom 333. Der er det blitt rapportert om gjenferdet til en mann som svever rundt i viktoriansk nattøy. Hvis du vil fordype deg i overnaturlige hendelser og skremme deg selv i søvn, sjekk ut The Langham.

3. Dragsholm Slot, Hørve, Danmark

Hvis du leter etter et hjemsøkt opphold litt nærmere Norge, kan du besøke Dragsholm Slott i Danmark. Med en historie som går tilbake til 1100-tallet, har slottet blitt gjenstand for mange historier.Det nesten 1000 år gamle slottet har ofte blitt kalt Europas mest hjemsøkte, og det påstås at over 100 gjenferd vandrer i gangene. En av gjenferdene skal være den unge jenta som ble murt inn i veggen da faren oppdaget at hun var forelsket i en i tjenerstaben. Historien virker mer sannsynlig etter at man under et omfattende restaureringsprosjekt på 1900-tallet, fant et skjelett ikledd en hvit kjole, inne i en av veggene.

Se mer av hotellet her.

2. The Salem Inn, Salem, USA

Hvis du har lyst på et opphold inspirert av wicca-hekser i en av verdens mest kjente overnaturlige byer, bør Salem være nummer én. Salem er kjent for sin urolige fortid og sies å ha hekser som fortsatt hjemsøker rundt i byen. Hvis du virkelig vil øke fryktfaktoren, kan du bo på et av byens mest hjemsøkte hoteller, The Salem Inn. Ansatte og gjester har rapportert merkelige hendelser. Kull og vedkubber blir plutselig borte, stearinlys blåses ut fra ingensteds og det er til og med gjort spøkelsesobservasjoner.
Sjekk ut hotellet her

1. Dalhousie Castle Hotel, Cockpen, Skottland

Det luksuriøse Dalhousie Castle Hotel sies å være huset av flere spøkelser, og betraktes som et av Edinburghs mest hjemsøkte steder. Slottet dateres tilbake til 1200-tallet, og er dekorert i tradisjonell skotsk stil med tidstypiske detaljer. Enten om man bestiller et av hotellets guidede spøkelsesturer eller ikke – her er du nesten garantert å oppdage et spøkelse eller to. Vær på utkikk etter Den grå dame, spøkelset skal visstnok ha blitt observert ofte rundt tårnene og i slottets fangehull.
Se bilder av hotellet her


BONUS: Tequendama Falls Hotel – Bogotà, Colombia

I utkanten av Bogotà, ytterst på en klippe, finner man Tequendama Falls Hotel. Det en gang så luksuriøse hotellet åpnet i 1928, men dessverre oppdaget man at hotellets plassering ikke var like bra. Elven ble forurenset og høyden på 170 meter tiltrakk seg flere gjester som ønsket å avslutte livet – og som senere skulle gå igjen i korridorene. I 2012 ble hotellet restaurert og er i dag et museum.