Verdens vakreste karneval

Masker, fargerike kostymer, pyntede gater og festglade italienere. Venezia, kjærlighetsbyen over alle byer, bergtar de fleste som legger turen hit. 1700-tallsstil, blekpudrete ansikter, aristokratiske kostymer og middelalderske skikkelser kjennetegner det romantiske reisemålet. Visste du at Venezia faktisk er karnevalets fødeby, og strekker seg tilbake til 1000-tallet? Selv om feiringen ble forbudt da fascistene kom til makten etter første verdenskrig, ble karnevalet gjenopprettet på 1980-tallet. Helt siden den tid har karnevalet i Venezia vært en stor suksess verden over. Ta derfor på deg ditt mest bisarre kostyme og bli med på den store byfesten! Vær obs på at hoteller blir fort utsolgt i denne perioden – men fortvil ikke: du kan fortsatt oppleve å se folk i nydelige kostymer og masker helt frem til påsken. Fått med deg det store hotellsalget hos Hotels.com?

Dette må du oppleve

Karnevalets åpningsdag den 11.februar starter først klokken 18:00 ved elva i Rio Cannaregio. Men skal du først få med deg det beste stedet å se karnevalet, er det uten tvil på Markusplassen. Her vil du se de beste kostymene og få muligheten til å ta de mest spennende bildene. Det er også her du finner de beste hotellene.

Her er de 10 beste hotellene i Venezia. https://www.instagram.com/p/BBe7IPcrd-S/ Det blir mange eventer i løpet av det 18 dager lange karnevalet. Mange av dem må du forhåndsbestille billetter til. Sjekk her. Vi anbefaler følgende: 30.januar: Start med middag som senere forvandles til klubb og fest der du selv ender opp med å bli hovedpersonen gjennom en helt spesiell reise. Forhekset er det eneste rette ordet, og på The King’s Banquet blir du nettopp det. 25.februar: Det mest populære og verdenskjente er uten tvil maskeradeballet som hele verden snakker om: Il Ballo del Doge. Du ønskes velkommen til en drømmeverden fylt med akrobater, mimeartister, flammeslukere og teater. Her spares det ikke på kruttet! Hvert år har ballet et nytt tema.Medlemmer av kongefamilier og kjendiser har tatt turen hit i flere år. Det anerkjente magasinet Vanity Fair har omtalt ballet som en av de mest eksklusive festene i verden. 7.februar: Et annet maskeradeball er Mascheranda Grand Ball på Palazzo Pisani Moretta. Dette blir en magisk kveld med mat, musikk, magedansere og fest. Alt dette på en av Venezias romantiske steder, foran den største kanalen i Venezia, The Grand Canal.

Her kjøper du masker

Det er to ting du må ha til karnevalet. Ja, vi snakker selvsagt om masker og kostymer. Maskekjøp kan du gjøre hos flere gateselgere og i butikker. For mer eksklusive masker, bør du ta turen innom Ca’ Macanà eller Papiermache. Sjekk Mondonovo som selger flotte karnevalmasker (som sett i filmen Eyes wide shut) i Rio Terrà Canal, Dorsoduro 3063. Sjekk også Superkul.no for kostymer og masker.

Derfor feirer vi egentlig karneval

Karnevalet i Venezia er kjent for store fester, fargerike kostymer og masker, samt alkohol. Mye alkohol. Men vet du egentlig hvorfor det feires karneval? Bakgrunnen er en feriedag som oppstod siste dag før fasten. Det venetianske karneval var den gang regulert av strenge regler tilbake i det 14. århundre. Folk kunne ikke bære masker rundt i byen om kvelden, og menn kunne ikke gå inn i klostre om de var forkledd som kvinner. Dersom man brøt lovene og ikke hadde en anstendig oppførsel, ble man pisket eller risikerte fengsel. Det var ikke før på 1700-tallet at synet på karnevalet ble mer avslappet og borgere fikk lov til å bære masker hele kvelden. Karnevalet ble en tid hvor folk glemte kjønn, legning og sosiale status – enten du var rik eller fattig. Også maktpersoner hadde anledning til å skjule sin identitet slik at de kunne mingle med andre i gatene. Det vanlige kostymet på den tiden var en lang kappe og en hvit maske, som også regnes som Venezias nasjonalmaske. I dag gjelder ikke feiringen kun for italienerne. Nå reiser folk fra hele verden til for å få med seg verdens vakreste karneval.

Her bør du bo i Venezia

I Veneiza finner du utrolig mange flotte hoteller med barokk-inspirert arkitektur og interiør. Her føler du deg som en del av den italienske kulturarven – i en romantisk atmosfære. Hvis du skal bo i nærheten av hvor karnevalet holder til, bør du bo ved Markusplassen. Her er våre tips til hoteller i nærheten av der det skjer:

Luna Hotell Baglioni

Baglioni Hotel Luna, Venice, Balkong

Se flere bilder av hotellet her.

Bauer Hotel

Bauer Palazzo, Venice, Superior-suite, Gjesterom

Se flere bilder av hotellet her.

Hotell Danieli

Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel, Venice, Venice, Gjesterom

Les mer om hotellet her.

The Gritti Palace

The Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel, Venice, Venice, Gjesterom

Les mer om hotellet her.

Kanalbyen Venezia

Venezia er ikke bare å perfekt å oppleve under karnevalet, men like flott å reise til uansett sesong. Som et levende museum, venter Venezia på å bli oppdaget og sett. Hvert år kommer flere millioner til byen som troner øverst på Unescos liste over Europas vernede kulturminner. Den historiske byen fordeler seg på flere øyer midt i lagunen, totalt er det snakk om 118. Samtlige er bundet sammen via mer enn 400 broer og 177 kanaler som skjærer gjennom byen. Det er nesten som på film. Smale gater, små kanaler, gondolførere med sine velkjente hatter og stripete gensere. Og ikke minst: fantastisk mat og himmelsk kaffe! Venezia er et mekka for interesserte i italiensk kulturhistorie. Mange av de gamle palassene er gjort om til hoteller og restauranter. Lagerhallene er blitt til museer, og en rekke klostre til kunstområder. NB! Husk at Venezia er bygget opp fra havbunnen. Båt er det vanligste fremkomstmiddelet. Det er ingen biler å se, men det kjøres buss til byen fra flyplassen på 20 minutter. Det vanligste er å ta taxibåt fra flyplassen for å komme raskt frem til hotellet. https://www.instagram.com/p/BPZsmcVF1Ce/

Italienske godbiter

  • Skjult i en av Venezias gater ligger Bacaro Quebrado. Her er det ofte lange køer. Årsaken til dette er ifølge Tripadvisors lesere at restauranten serverer knallgod hjemmelaget italiensk mat til rimelig pris.
  • Ellers bør du stikke innom Arte Della Pizza, en av byens beste restauranter.
  • For å smake på ekte italiensk is og crepé, må du innom San Stae.
  • Al Gondolieri er en favoritt blant lokalbefolkningen. Her serveres det tradisjonelle retter.
  • Gatto Nero på øya Burano (må nås med vanntransport)

Luksus-shopping og markeder

https://www.instagram.com/p/BPZ9GeMhKej/ Shopping kan være en dyr affære, i og med at dette regnes som Italias dyreste by. Rike og motebevisste vil finne seg raskt til rette med butikker som Armani, Versace og Prada på Markusplassen. Ellers er byen kjent for glasskunsten, spesielt typen Murano, som også er et sted. Om du vil finne juveler som har blitt solgt til store 50-tallsfilmstjerner, bør du ta turen innom Nardi som har utsalgssted på Markusplassen. Du burde også bruke penger på vaser og tallerkener fra Venini. Disse finner du blant annet på Piazzetta Leoncini, på Markusplassen. Husk at mange butikker i Italia er stengt mandag formiddag. De fleste butikkene er som regel åpne mandag ettermiddag. Planlegg derfor innkjøp en mandag før avreise. Når det gjelder åpningstider generelt i Venezia, er butikkene åpne til 19.30 mandag – lørdag, med en lunsjpause mellom kl. 13 og kl. 16. Pruting er mulig, men da må du være forsiktig å ikke fornærme selgeren. Det er lettest å prute når du kjøper flere ting samtidig.  

Les også:

Her må du sjekke inn i 2017

Hit vil vi reise i 2017

De mest eksklusive shoppinggatene i verden

  Kilder: ( Reiseplaneten.no )