De mest eksklusive shoppinggatene i verden

Dersom du drømmer om å åpne butikk i en av disse eksklusive shoppinggatene, må du regne med å betale minst 5000 kroner per kvadratmeter i året. I 2019 utga eiendomsrådgivningsselskapet Cushman & Wakefield en rapport som viser verdens dyreste handlegater målt i husleiepriser. Her er listen over verdens 10 dyreste handlegater.

1. Hong Kong: Causeway Bay

People crossing the street in Hong Kong.

For å leie en butikk i Causeway Bay må du punge ut med 2,745 dollar per kvadratmeter i året. Dette er Hong Kongs beste shoppingdistrikt – og kanskje det mest intense. Det sies at hvis shopping var en sport, hadde Causeway Bay vært hjemme til de olympiske leker. Det er ingen andre steder i verden hvor folk handler tett i tett. Og selv om du kanskje ikke har lyst til å handle, er det verdt en tur hit for å beundre neonlysene og bare se folkemengden haste forbi. På kveldstid forvandles Causeway Bay til et livlig område med et yrende uteliv.

Her finner du hoteller i nærheten av Causeway Bay.

Sjekk ut dette flotte hotellet ved Causeway Bay.

2. New York: Upper Fifth Avenue 49th – 60th street

New Yorks Fifth Avenue har nest høyest gjennomsnittlig leiepris av alle handlegatene i verden, hvor kvadratmeterprisen ligger på småpene 29.065 kroner i året. Dette er området på østsiden av Central Park opp til 96th Street, og består av flere områder som Lenox Hill, Carnegie Hill og Yorkville. Ett av de dyreste områdene å bo i USA med litt over 200 000 innbyggere i dag. Her finner du mye du kan se på, blant annet Cooper Hewitt – National Design Museum, Guggenheim-museet, Metropolitan Museum of Art, Museum of the City of New York, Jewish Museum of New York,Morgan Library & Museum og mer til. Liker du kinesisk mat så besøker du Pig Heaven eller så kan du virkelig oppleve god mat på The Carlyle Restaurant. Det er mange gode italienske restauranter i Upper East Side. Det er også her du finner Barneys New York, byens beste Urban Outfitters (8th Street), Jimmy Choo og omtrent alt annet du kan ønske deg av designbutikker.

Her bor du i nærheten av Upper Fifth Avenue: Chambers Hotel

3. London: New Bond Street

Londons New Bond Street er kjent over hele verden for sine elegante butikker, eksklusive merker, designervarer, fine smykker og antikker. Gaten ligger i hjertet av Mayfair i Londons populære West End, omringet av noen av Londons luksushoteller og beste restauranter. Helt siden 1700-tallet har New Bond Street vært et trekkplaster for samfunnets mest kjente personer. I over 300 år er Bond Street fortsatt der hvor kjendiser, overklassen og internasjonale stjerner henger. Her kan du shoppe deg blakk i eksklusive butikker som Burberry, Dolce & Gabbana, Saint Laurent og Louis Vuitton. I tillegg er det et bredt utvalg av restauranter og ikoniske hoteller som Clardige’s, Haymarket Hotel og The Ritz. Sistnevnte er perfekt for å prøve en tradisjonell afternoon tea for en ordentlig smak av London. Du må regne med å punge ut 1,714 dollar per kvadratmeter, som tilsvarer rundt 17 000 kroner i året.

På dette hotellet føler du deg som kongelig i nærheten av New Bond Street.

download

4. Paris: Champs Elysees

I den prestisjetunge mote- og shoppinggaten Chamos Elysees koster det deg 1,478 dollar per kvadratmeter å leie butikk  i året. Det tilsvarer rundt 14.000 norske kroner. På Champs Elysees finner du all slags motebutikker som Louis Vuitton, Cartier, Hugo Boss og Banana Republic. De fleste av butikkene ligger langs motegaten, men om været skulle hindre deg, er det bare å ta en tur til kjøpesenteret Galerie des Champs Elysées. Der får du en rekke produkter til stive priser. Ta deg et avbrekk i kafeen Laduree for å smake på verdens beste makroner og en herlig kopp kaffe. Under Napoleons III var Champs Elysées en lekeplass for de rike og berømte. Eksklusive restauranter, butikker og teatre lå på rekke og rad. I dag er avenyen fortsatt kjent for sin eksklusivitet, og videre har det blitt en av verdens mest berømte motegater.

Du må bare sjekke ut dette fantastiske hotellet i Champs Elysees.

Her bor du rimelig i Champs Elysees.

5. Milano: Via Montenapoleone

Det er vel kanskje ikke rart at Milano er en moteby. Dette er hjembyen til Giorgio Armani, Miuccia Prada, Gianfranco Ferré, Laura Bigotti, Fendi, Versace og halvparten av duoen Dolce & Gabbana. Shoppinggaten Via Montenapoleone er essensiell for luksusshopping, ofte kjent som stedet for den beste shoppingen i Milano. Det er her du finner designerbutikkene som Gucci, Prada og Valentino. Det er i tillegg ett av de beste stedene for å shoppe noe av Italias beste skinnprodukter. Dette er kanskje utenfor nordmenns betalingsevner, men om du er her i januar og juli så kan du få med deg store salg. Flottere utstillinger skal du lete lenge etter. I Milano finner du butikkvinduer og utstillingsdukker iscenesatt vindu etter vindu, gate etter gate. Kvadratpris i året? 13.000 kroner i snitt per kvadratmeter.

Bo på Grand Hotell, i nærheten av moteområdet Via Montenapoleone

Shot of the famous Galleria Vittorio Emanuele II in Milano, Italy, showing the spectacular view of an almost golden gate to luxury. Long exposure for motion blurred people rushing through.

6. Tokyo: The Ginza

The Ginza er Tokyos mest populære shoppinggate med de aller beste restaurantene og utelivet. Ginza er hjemmet til Tokyos eldste og mest prestisjefylte kjedebutikker, hvor den mest eksklusive er er Wako. Butikkene er kjent for å tilby ypperste service, som gjør det verdt å besøke stedet i seg selv. Shoppinggaten fokuserer på motebutikker, men er også kjent for et bredt utvalg av andre eksklusive butikker. Leketøybutikken Hakuhinkan Toy Park er verdens største leketøysbutikk med magiske opplevelser for både store og små. Leieprisen ligger på 12000 kroner.

Solaria Nishitet Hotel Ginza er perfekt for deg som vil bo i nærheten av hektiske Ginza.

ginza2

7. Sydney: Pitt Street Mall

Denne shoppinggaten strekker seg over 200 meter mellom Market Street og King Street, og er en av Australias mest hektiske handlegater. Pitt Street Mall inkluderer mange kjøpesentre som Myer, David Jones, Glasshouse, Sydney Arcade, Westfield Sydney, Mid City Shopping Centre og The Strand Arcade. Med over 600 butikker kan du tilbringe en hel dag her. Det er bare å punge ut med 1,076 dollar per kvadratmeter i året (rundt 10.000 kroner) hvis du skal åpne deg en butikk her.

Her bor du i nærheten av Pitt Steet Mall: The Fullerton Hotel Sydney

Les mer om hotellet her

8. Zürich: Bahnhofstrasse

Bahnhofstrasse er en av verdens dyreste og mest eksklusive shoppinggater. Den berømte og eksklusive gaten er verdt å ta reisen til, enten om du skal bare beundre butikkvinduene eller kjøpe deg noe. Om du skal bare traske deg gjennom hele gaten sies det at det tar 20 minutter å gå fra starten av gaten til enden. Her kan du forvente mange forskjellige butikker – alt fra mote til suvenirbutikker. Å smake på sveitsiske delikatesser er et must mens du gjør unna shoppingen. Kjøp deg for eksempel sveitsiske sjokoladen Läderach, eller den sveitsiske osten Chällerhocker – en herlig, myk og kremet fjellost.

Her bor du i nærheten av Bahnhofstrasse: Sorell Hotel Seidenhof

9. Seoul: Myeongdong

En av storbyens mest hektiske steder og Koreas aller beste shoppingområde. Over 1 million besøkende tar turen hit hvert år. Korea er sleve sminkeparadiset og du finner mange eksklusive sminke- og hudpleiebutikker hvor enn du snur deg. Det er særlig i Myeongdong du finner de beste sminkebutikkene – absolutt alle koreanske sminkemerker er å finne her. Og når du spaserer forbi gaten, er det ikke uvanlig at innkastere gir deg gratisprøver på masker og diverse kremer som holder i flere uker fremover.

I Seoul får du luksushoteller til latterlige priser. Sjekk ut dette hotellet.

10. Wien: Kohlmarkt

Kohlmarkt er en av de eldste gatene i Wien og er fødestedet  til noen av verdens mest eksklusive designermerker som Bulgari, Cartier, Gucci og Rolex. Langs gaten finner du også butikker som Chanel og Louis Vuitton. Om du har tenkt å kjøpe en luksusgave, finner du det i Kohlmarkt. Sjokoladeelskere kommer til å finne seg til rette her,  i og med at du finner de beste sjokoladebutikkene i området. Kvadratmeterprisen ligger på 5000 kroner i året.

Her bor du i nærheten av Kohlmarkt: FourSide Hotel Braunschweig

Les også:

Guide til storbyen Tokyo