Her får du pudderparadis i utlandet

Kanskje skal du bytte ut fjellhytten i Norge og heller dele løypene med de rike og berømte i Alpene?

Du finner mange eksotiske skidestinasjoner i verden, men vi har funnet noen av de beste og mest populære blant oss nordmenn. Les også: Quality Resort & Spa Norefjell kåret til Norges beste skihotell

De sveitsiske alpene

Europas største fjellkjede har prima skiområder for enhver smak, alt fra barnefamilier til den erfarne alpinist. De mest populære reisemålene ligger ikke langt unna Norge og kan friste med tilbud i verdensklasse. Liggende blant de uberørte skibakkene i de franske Alpene finner man også noen av de mest prestisjefylte hotellene i verden. Vil du spise gourmetmat på Michelin-stjerne restauranter og se på utsikter som kan nesten virke photoshoppet- da er dette ditt neste feriedestinasjon! De sveitsiske alpene er frister med sine utrolige skibakker, praktfulle hoteller og en ferie du sent vil glemme.

Verbier

Liker du luksus og ønsker en eksklusiv ferie må du dra til Verbier. Dette er uten tvil plassen for de pengesterke som ønsker en unik opplevelse. Både britiske og svenske kongelige besøker byen, Virgin-gründer Richard Branson har bygget sitt vinterparadis her, og Arne Næs giftet seg med Diana Ross nettopp i Verbier. Landsbyen har blitt et populært reisemål for mange nordmenn de siste årene. Her mangler det verken restauranter med Michelin-stjerner,luksusbutikker eller vinterhjem i millioner-klassen.

Hotelltips: W Verbier Hotel

Skal du først ta turen der eliten ferierer er det dette hotellet du burde velge. Her blir du invitert i en verden av luksus. Dette 5-stjernes hotellet tilbyr 130 rom med balkong, bad og deres signatursenger. Mange av rommene har i tillegg panoramautsikt som virkelig kan ta pusten fra en. Hotellet ligger rett ved skibakken og her kan du nyte det gode livet både ute og inne. Etter en dag med skiaktiviteter kan du tilbringe en avslappende ettermiddag på hotellets spa. En ute- og innebasseng, 2 restauranter og 2 kafeer gjør dette til en sted hvor du kan lade batteriene og senke skuldrene.  

Det dyreste alternativet: Zermatt

Zermatt forbindes oftes med en ting; Matterhorn. Dette ultimate, sveitsiske ikonet kneiser over Zermatt og begynte å trekke besøkende hit på 1860-tallet. Zermatt er en bilfri landsby som sjarmerer turistene med brune hytter, krokete smug og bedårende arkitektur. Du finner forrykende skibakker, flotte omgivelser og nydelige restauranter som passer for dem med litt mindre og større budsjett. Dette er stedet for deg som setter kvalitet først.

Hotelltips: Firefly Hotel

Firefly er en nydelig hotell som ligger i Zermatt med kort avstand til Sunnegga skiområde og Fjellklatrenernes kirkegård. Firefly ligger på topplisten hos Tripadvisor har fått veldig gode anmeldelser fra gjestene som har besøkt stedet.Her kan hele familien unne seg en spabehandling eller ta en svømmetur i det innendørsbassenget etter de har lekt seg i bakken. Gratis frokost blir servert hver morgen og gjestene har i tillegg tilgang til et helsestudio, et barnebasseng og et dampbad. Dette er et perfekt hotell for en familie som ønsker både aktivitet og avkobling på et og samme sted.

Hotelltips: Hotell Matterhorn Focus

Dette hotellet er et godt valgt for dem som ønsker gåavstand til alpinbakkene og en eventyrlig utsikt fra hotellrommet. Matterhorn Focus lever opp til 4, 5 -stjerners statusen og gjestene kan velge mellom flere flere av hotellets fasiliteter som spa,dampbad, svømmebasseng og bar. Det blir servert gratis frokost hver dag.  

St.Moritz – for luksusdyret

iStock_000031070932_Small

Dette er et av Alpenes mest legendariske steder. Her finner du skiføring av ypperste klasse og byen ligger flott situert mellom sjø og fjell. Derfor har flere alpinrenn og OL tatt sted nettopp her. St.Moritz er kjent for gode snøforhold og du er nesten garantert til å kunne leke deg nedover hvitkledde nedoverbakker. James Bond har vært her på ferie to ganger. St.Moritz er steder hvor Europas glits kommer for å nyte det beste av det Sveits har å by på.. Det er her du møter fiffen som nyter puddersnø på dagtid iført luer og votter i pels. På kvelden er det bare å booke bord på et av de mange lekre restaurantene hvor finstasen er tatt frem og champagnen flyter. Høres dette ut som noe du har råd til er St.Moritz stedet for deg.

Hotelltips: Kempski Grand Hotel Des Bains

Et tradisjonelt 5-stjerners hotell som tilbyr stort spa i alpestil, et døgnåpent treningssenter og 2 prisbelønte restauranter. Fra hotellet har gjestene kort avstand til ski- og andre vinteraktiviteter og befinner seg i nærheten av Signal Gondola, Corviglia skisted og Muottas Muragl. Booker du 2 eller flere netter på dette Kempinski-hotellet, kan du kjøpe skikort til nedsatt pris i resepsjonen. Etter en dag i bakken, spabehandlinger og et bedre måltid (restaurantene på dette hotellet som ble tildelt 1 Michelin-stjerne og totalt 45 poeng i Gault Millau-guiden), kan du kanskje prøve lykken på hotellets kasino. Hit kan du reise med hele familien siden hotellet har en barneklubb hvor de miste kan få sin del av hotellopplevelsen.  

Davos – perfekt for familieferien

Her kan du kombinere fornøyelse og ski, for Davos er både en av Alpenes største skiresorter og by på samme gang. Dette gjør det perfekt for familier der ikke alle er like interessert i å stå på ski. I tillegg til fantastiske bakker finnes det spennende aktiviteter som badehus, klatrevegg og en stor skøytehall.

Hotelltips: Sheraton Davos Hotel Waldhuus

En drøm for alle familier. her finner du 40 familierom med stue, Wallis Kids Club med barnepass og ungdomsklubb utstyrt med blant annet TV-spill og billiard. Se nærmere på hotellet her. To flotte alternativer:Sunstar Alpine Hotel Davos (for spaelskere), Hotel Edelweiss.  

De franske alpene

iStock_000074866115_Small

Val Thorens, Frankrike- for festløvene

Om du er ute etter bra afterski, er dette stedet for deg. Skikjøringen holder verdensklasse, og den høye beliggenheten gjør at det er et veldig snøsikkert sted. Her er det meste på gangavstand fra bakkene, og en dag i bakken bør avsluttes med god stemning og en isklad øl på afterskien La Folie Douce. De festsugne samler seg allerede tidlig  på ettermiddagen og kombinerer øl med dans på bordene og live-musikk. 2006 m.o.h. finner du et dansegulv på 700 m2 som byr på kjente DJ-er.

Flotte hoteller med ski-in-ski-out muligheter:

Hôtel Le Val Thorens

Hôtel Les Bruyères

Residence Pierre & Vacances Le Machu Pichu

Søk etter billigst flytur her

Chamonix, Frankrike – for reisefølget med ulik erfarenhet

Cable car at Chamonix, French Alps

Mange elsker Chamonix, og ikke uten grunn. Fjellet Mont Blanc frister med helgal offpist og de største fallhøydene, men her finnes også et enormt skisystem med bakker som passer for alle. Perfekt for reisefølget med ulik erfarenhet. Nybegynnere bør starte i Le Savoy som ligger i byens sentrum, de med litt erfaring kan prøve se i Les Planards som har middels bratte løyper, mens mer erfarne alpinister kan prøve seg på Vallée Blanche. Og det finnes et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser, bra afterski, og mange  hyggelige barer.

Tre flotte hoteller:

Hôtel Les Aiglons Resort & Spa

Mercure Chamonix Centre

Boutique Hôtel Le Morgane

En billigere (og bra) alpinferie

Bulgarias nye turistmagnet om vinteren er Bansko – landets svar på Alpene. Mange har allerede valgt Bansko som reisemål for sin alpinferie. De har Øst-Europas høyeste topp på 2 600 meter over havet.

Ski slope with chair lift and winter mountains panorama., resort Bansko, Bulgaria

Bansko som vintersportsted tilbyr totalt 70 kilometer med nedfart, fordelt på to områder og hvor høyeste punkt er 2500 meter over havet. Sesongen varer fra cirka 15. desember til 15. mai, opplyser skiinfo.no. Bansko er snøsikkert og har nedfarter for nybegynner til eksperter, samt til deg som kjører off-piste (ikke reis hit i mars på grunn av snøsmelting). Heiskortene er om lag 40 prosent billigere enn i Alpene! Bansko er «Skidiamanten i Øst-Europa» og prøver å komme på høyde med anleggene i Alpene. For å komme seg til Bansko kan du fly til Sofia, og derfra er det 150 kilometer med bil eller buss til skistedet. Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Et av de billigste alternativene

På budsjettferie? Eller er gira på en kort guttetur? Hotel Elitsa er et trestjernes hotell i Bansko, med en avstand på 1,2 kilometer til skianlegget. Det positive er at det går gratis skibuss! Dette er en av de billigste hotell-alternativene og har blant annet boblebad og badstue. Dette er Hotel Elitsa

Familievennlig leilighetskompleks

300 meter unna Bansko skiområde ligger Bansko Royal Towers Complex. Et familievennlig firestjernes leilighetskompleks med to restauranter, utendørs basseng, treningssenter og spatjenester. Og prisen er ikke så verst… Her bestiller du Bansko Royal Towers Complex

Et utmerket valg

1192080_68_z

Kempinski Hotel Grand Arena er et utmerket hotell. Det har god lokasjon, 200 meter unna Bansko sitt skiområde og skimuligheter rett utenfor døra. Hotellet har to restauranter, innendørs basseng og de tilbyr til og med barnepass på rommet, hvis du og partneren har lyst på litt alenetid. For ikke å glemme spa med full service og helsestudio. Dette må være et av de billigste femstjernes-hotellene med så god beliggenhet? Hadde jeg vært deg, hadde jeg ikke ventet lenge med å bestille her.Her får du full oversikt over hotellene i Bansko

3 svenske vinterperler

iStock_000039753958_Small

Glem Åre og Sälen. I området øst for Trøndelag skjuler det seg flere svenske vinterperler som skal skilte med både mindre trengsel og opplevelser hel utenom det vanlige. Her er 3 vinterperler i Sverige:

1. Vemdalen

Vemdalen kan by på fire skidestinasjoner i ett. Her finnes flere nye skitrekk og stolheis, og du kan få kulinariske opplevelser utenom det vanlige. På resturantene får du lokalprodusert mat, og du kan handle godsaker både på gårdsmeieriet og stenovnsbakeriet. I brefallet Fettjåfallet kan den eventyrlystne oppleve isklatring. En mer passende aktivitet for hele familien kan være isfiske hvor du blir guidet til hvor både ørreten og abboren holder til under isen. Her bor du godt i Vemdalen:

Hotelltips: Klövsjöfjäll

2. Lofsdalen

Lofsdalen er en koselig og familievennlig skidestinasjon med bakker både for nybegynnere og og mer avanserte skiståere. Velg om du vil kjøre i skogen eller fra fjelltoppen Hovärken. Opplev en annerledes skitur med beltevogn opp sørsiden av Lofsdalssjön, eller nyt lokale delikatesser i Uppvallens fäbod – en tømmerhytte fra 1800-tallet.

Hotelltips: Pernilla Wiberg Hotel

3. Funäsfjällen

Den ultimate skidestinasjonen byr på familievennlige skitrekk, fantastiske off piste-muligheter og 300 kilomteter med preparerte spor for deg som elsker langrenn. På den kulinariske siden bør du besøke restauranten Tusen – et arkitektonisk mesterverk som ligger på en fjelltopp. Hit kommer du deg på ski eller med scooter, og en lang skitur hit gjør selvsagt at fjelldelikatessene smaker ekstra godt. Ved skiarenaen finnes det en egen igloby med iskunst, isbar og muligheter for overnatting. Dersom du heller vil bo i varme omgivelser kan vi anbefale disse overnattingsstedene:

Hotelltips: Eriksgårdens Fjällhotell

Les også:

7 fantastiske skisteder i Norge du bør booke nå

Her får du sol og strand på budsjett

Hit vil vi reise i 2016

Ute etter leiebil? Her finner du de billigste og beste leiebilene. [adservice-comparison-feed]