Her spiser og bor kjendisene i Cannes

Hotel du cap eden roc
Hotel du Cap-Eden-Roc

Av Morten Steingrimsen

Denne uken er verdens største kjendiser på filmfestivalen i Cannes. Her er vår guide til hvor de spiser og bor. 

Cannes er ikke bare et populært reisemål for nordmenn. I hele 75 år har filmstjerner og andre kjendiser reist til den franske småbyen for å delta på verdens desidert største filmfestival. Så langt i år har kjente fjes som Julia Roberts, Jennifer Connelly, Mads Mikkelsen, Kristen Stewart, Idris Elba, Anne Hathaway og Tom Cruise vært å se på den ikoniske røde løperen. 

Luksushoteller på rekke og rad

Cannes består av en flere luksuriøse 5-stjerneshoteller som alle ligger på den berømte strandpromenaden Croisetten. 

Byens kanskje mest ikoniske hotell Carlton er vanligvis stedet hvor du kan møte stjerner. Selv har undertegnede intervjuet stjerner som John Travolta og Quentin Tarantino på hotellet. Ghostbusters-skuespilleren Bill Murray har vært en fast gjest på baren hvor han har gjort mange ablegøyer. For tiden er imidlertid hotellet stengt på grunn av en omfattende renovering. Først i 2023 åpner hotellet dørene igjen. 

I år er de store stjernene spredt på de andre luksushotellene på Croisetten: Hotel Barrière Le Majestic ligger rett ved Festivalpallaset og har huset kjendiser som Tilda Swinton og Alicia Vikander, mens Hyatt-hotellet Martinez, som ligger lengst bort, har hatt besøk av Tom Cruise, Julia Roberts og en rekke andre berømmeligheter i år. 

Kremen av luksushoteller

Det mest eksklusive hotellet på den franske rivieraen er uten tvil Hotel du Cap-Eden-Roc –en halvtimes kjøretur utenfor Cannes-sentrum. Dette historiske hotellet ligger sjenert til og har en fantastisk utsikt til Middelhavet. 

luksusshotell

Historien til Hotel du Cap strekker seg langt tilbake i tid. Det var franskmannen Hippolyte de Villemessant, grunnleggeren av den franske avisen Le Figaro, som opprinnelig åpnet stedet som et feriehus for forfattere i 1870. Den gang gikk stedet under navnet Villa Soleil. Noen år senere kjøpte en ung italiensk hotelleier stedet, renoverte det og gjenåpne det som Grand Hotel du Cap i januar 1889. Siden den gang har hotellet vært en lekegrind for de rike og berømte. Til og med forfatteren F. Scott Fitzgerald og kunstneren Pablo Picasso har bodd her!

luksushotell

Hotel du Cap-Eden-Roc er hvert år vertskap for det svært glamorøse verdighetsarrangementet amfAR-gallaen som samler inn penger til støtte for AIDS-forskning. I år går det av stabelen den 26.mai og de kvinnelige gjestene vil i tradisjonen tro ankomme i de mest fantastiske kjoler. 

Mye sikkerhet

Det første som møter en når man ankommer Hotel du Cap er et enormt sikkerhetsoppbud. Undertegnede har aldri sett så mange vakter utenfor et hotell noensinne. Under festivalen er det nær sagt umulig å skaffe seg et rom på hotellet, ikke bare på grunn av de høye prisene, men fordi de store stjernene og luksusselskapene har tatt over rommene. For vanlig besøkende er det strengt forbudt å nærme seg selve hotellbygningen og det er stort sett fotoforbud på hele eiendommen. 

Tett på stjernene

Men det er mulig å besøke Hotel du Cap selv om man ikke bor her. Det er nemlig mulig å booke bord på restauranten som ligger ned mot vannet. På kveldtid har restauranten en streng dresskode, men på dagtid går det helt fint å komme i en skjorte og shorts. Men sørg for å ha god dekning på kortet. En lunsj for én person kan fort koste 1500 kroner. 

Mye penger, absolutt, men til gjengjeld får du nyte rivieraens beste utsikt og en opplevelse du sent vil glemme. Sjansene er også store for at du spotter en megastjerne eller to på nabobordet! 

Basic Instinct-stjernen Sharon Stone og Naomie Harris – Miss Moneypenny i de seneste Bond-filmene -er bare noen av de mange celebritetene som har bodd på Hotel du Cap i år.    

Spisesteder i Cannes-sentrum 

Det er store muligheter for å se kjente skuespillere og filmskapere på restaurantene i Cannes. Flere av dem tar gjerne turen til den sjarmerende gamlebyen som huser en rekke gode restauranter, blant annet Table 22 som er anbefalt i den prestisjetunge Michelinguiden. 

Det er heller ikke uvanlig at de store stjernene spiser middag på hotellrestaurantene hvor de bor.

Men flere av dem ønsker av naturlig årsaker å spise i mer diskre omgivelser, deriblant Fred l’Ecailler – Sean Penns faste restaurant i Cannes. Denne restauranten ligger faktisk midt i et anonymt leilighetsområde i utkanten av byen og er det siste stedet man ville tro at kjendisene henger. Men det gjør de altså.  

Så om du ønsker å kjenne litt på stjernelivet i Cannes har du nå flere gode stalltips. Da gjenstår det bare å si bon voyage!

Finn hoteller her
Bestill flybilletter her