Hit drar du på skiferie i Norge

Vinterferien i Norge er i uke 8, 9 og 10 avhengig av fylke

Vi har funnet de beste hotellene og råeste nypreppa løypene. Hit drar du på skiferie i år (og neste år).

Vinterferien er faktisk ikke langt unna, og du har kanskje planlagt å ta noen dager fri? Dette gjelder kanskje spesielt deg som har barn i skolealder, men etter å ha forhørt oss litt på kontoret er det mange som tenker å dra med partneren og vennegjengen på tur.

Til tross for at mange velger å legge ferien til varmere strøk er det fortsatt flere av oss som sverger til hytte, snø og ski.

Sjekk skihoteller i De sveitsiske Alpene her

147917958

Liker du best høyfjellshotell eller skihytte? Eller kanskje du vil besøke hovedstaden i ferien? Fordi Norge har mye å by på, har vi nå satt sammen en liste over steder du bør sjekke ut. Christine Baglo i VisitNorway har også kommet med fine tips til en uforgemmelig vinterferie.

Her er 10 deilige skidestinasjoner i Norge, ett storbyalternativ og en litt annerledes vinterferie.

Her finner du leiebil til ferien.


1. Beitostølen

Beitostølen
Beitostølen: På Beitostølen Skisenter er det tilsammen 12 nedfarter.

Beitostølen ligger i Slidre i Oppland, og er et populært vintersted. Dette er et av de mest snørike vintersportdestinasjonene i Europa, og har et fantastisk skianlegg og flotte langrennsløyper.

Radisson Blu Resort ligger praktisk talt midt i skiområdet. Rett utenfor døra har du ski-in/ski-out, innendørs basseng, badstue og snackbar. Transport til skiområdet er inkludert i hotellprisene og rommene får visstnok mye skryt for å være komfortable.

Her kan du lese mer om Radisson Blue Resort

Riddertunet Apartements: Leiligheter med fine skimuligheter rett utenfor døren.

Er dere mange i familien, kan Riddertunet Apartements være et fint alternativ. Leilighetene er delikate, det følger med fin utsikt og det er kun 400m fra skisenteret.

Her kan du lese mer om Riddertunet Apartements

2. Hafjell

HAFJELL: Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største skianlegg.

Hafjell er spesielt kjent som barnas favoritt, kun to timer unna Oslo. Her finner du et løypenett med 33 nedfarter og opplevelser for alle, uansett nivå. Mosetertoppen byr på eget familieområde, og er du over snittet glad i fart finner du heftige alpine utfordringer i OL-bakkene. Liker du å gå med ski på beina finner du nypreppet lysløype på Mosetertoppen skistadion som leder ut i Øyer og Lillehammerfjellet, som er kåret til verdens beste langrennsområde.

Det finnes 1500km med langrennsløyper, så det blir garantert en aktiv naturferie. Anlegget ligger solvendt og har fantastiske snøforhold fra midten av november til april.

Reiser hele familien kan Scandic Hafjell være et godt alternativ. Her kan du blant annet booke familierom, og det er både innendørsbasseng og skioppbevaring.

Her kan du lese mer om Scandic Hafjell

Opplev snømagi i Hunderfossen vinterpark, med masse gøyale aktiviteter inne og ute, snøslott, minisnøskutere og vakker lyssetting. Like ved ligger Hafjell alpinsenter, om man ønsker å kombinere med en dag i bakken. Det er også et badeland her, Jørekstadbadet, og det er gøy å besøke Maihaugen i vinterdrakt, forteller Christine Baglo i VisitNorway.

Er du derimot på partur/vennetur kan Pellestova Hotell være verdt å sjekke ut. Dette hotellet ligger 15 minutter fra Hafjell alpinsenter. Her finner du vakker natur rett utenfor døren.

Her kan du lese mer om Pellestova Hotell

Kvitfjell er også et fint alternativ, ikke langt unna Hafjell. På alpinsenteret finner du til sammen 31 nedfarter, samt 1500 km med langrennsløyper, så det blir garantert en aktiv naturferie. Kvitfjell Hotel ligger midt i skiområdet, og tilbyr både frokost, middag, badstue og en bar/lounge.

Her bestiller du hotellet direkte

3. Hemsedal

Hemsedal: Et skiparadis for barnefamilier, venner og par.

Hemsedal er et populært sted å dra på vinterferie – både for voksne og barn. Kanskje ikke så rart – flere ganger har skiparadiset blitt kåret til Norges beste av DN. Her kan du velge mellom totalt 53 løyper med varierende vanskelighetsgrad, og tilsammen 20 heiser. Tar du med langrennsskiene, går det spor østover og vestover fra Hemsedal skisenter.

Skarsnuten Hotell: I november åpner hotellet dørene og har blant annet fått 51 nye rom.

Skarsnuten Hotell ligger 500 meter fra skibakkene, og frister med panoramautstikt over Hemsedal. Sentrum er 10 minutter unna med bil. Dette er det perfekte stedet hvis dere reiser alene som par. I løpet av året har hotellet fått 51 nye rom, velværeavdeling og ny stor takterasse som åpner i november.

Her bestiller du hotellet direkte

Fra Fyri Resort går skiheisen rett utenfor døra, og er et topp moderne hotell, med flere lukseriøse fasiliteter. Dette er perfekt hvis du ønsker en avslappende og lukseriøs vinterferie på fjellet. Hotellet har egen Pool Lounge på 1000 kvm hvor du kan nyte et deilig bad – både inne og ute. Hotellet har 144 rom, men her kan du også velge Fyri apartement med eget kjøkken, balkong og garasjeplass. I tillegg til egen restaurant, har de også en matbar som passer perfekt etter en dag i bakken.

Book hotellrom på Fyri Resort Hemsedal her

Ønsker du et rimeligere alternativ kan Fanitullen stille med leiligheter – perfekt for deg som reiser med barn. Leilighetene kommer med eget kjøkken, mange sengeplasser og kort vei til gratis skibuss som på få minutter tar deg til skisenteret.

Book leilighet på Fanitullen her

Sjekk ut hoteller i Hemsedal her

4. Stryn

Norges lengste akebakke finner du rett ved Stryn! Christine Baglo i VisitNorway tipser om å haike med gondolbanen i Olden til topps på Hoven, der du kan leie akebrett, akematte eller rumpeakebrett, og ake 7 km og 700 høydemetre ned til fjorden igjen. Kos deg i oppvarmede bassenger og med deilig spa på Hotel Alexandra etterpå. Gøy for både voksne og barn.

Her bestiller du hotellet direkte

5.Valdres

Valdres Aurdal

Valdres Høyfjellshotell har preparerte skiløyper rett utenfor hotellet. Om dere ønsker å besøke alpinanlegget, er Valdres alpinsenter bare en halvtime unna. Beitostølen ligger også 60 min unna.

Her kan du bestille hotellet

6. Gaustablikk

Gaustatoppen: Nyt vinterferien sammen i bakkene på Gaustatoppen.

Norges mest spesielle skiheis…ligger inne i fjellet! Ta med skiene på Gaustabanen, og bli med til topps på Sør-Norges fineste utsiktsfjell! Her kan du kjøre ned, men vær obs på skredfare, og velg sikre ruter og bruk lokale guider som kjenner området godt. Ellers byr Gausta skisenter på flotte skifasiliteter for hele familien. Slapp av i en heit sauna etterpå, med et forfriskende dupp i innsjøen – om du tør! Er været vrangt, kan du dra ned og bade på Rjukanbadet og besøke den spennende, nyrestaurerte tungtvannskjelleren på Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork, forteller Christine Baglo i VisitNorway.

Gaustablikk Fjellresort og Skisenter ligger ved foten av Sør Norges høyeste fjell, Gaustatoppen. Hotellet ble pusset opp i 2015 og tilbyr hele 91 rom, 24 velutstyrte leiligheter og seks hyggelige hytter i laftet tømmer. Alle boenhetene har ski-in og ski-out. Her kan du også slappe av med boblebad, badstue, dampbad og oppvarmet basseng.

Book hotellet her

Sjekk ut hoteller nær Gaustatoppen her

7. Trysil

Trysil har landets største alpinanlegg.

Trysil er et populært reisemål for skiglade turister i vinterferien. Kun 2,5 time fra Oslo finner du landets største alpinanlegg med rundt 70 bakker. Mange av overnattingsstedene i Trysil ligger rett ved bakkene, så her er det ski-in og ski-out som gjelder. Hundrevis av kilometer med oppkjørte langrennspor frister kanskje også? Reiser du med barn, er det flere morsomme løyper å ta, samt show med snømannen Valle.

Flere dager i uken kan du nyte bakkene selv etter at solen har gått ned. Kveldskjøring er magisk. Spenn på deg skiene og sett utfor på – og avslutt med noe forfriskende på Laaven. Perfekt for deg som er på partur/vennetur.

Men, hva er en vinterferie uten god mat? I Trysil får du tak i alt fra pizza til en fancy femretters. Området byr på mer enn 30 restauranter og flere av dem velger ferske, lokale råvarer.

Radisson Blu Resort Trysil er et hotell som passer perfekt for alle – spesielt for deg som reiser dit med en annen. Du finner skiheisene kun 5 minutters gange fra hotellet, og vi har hørt rykter om at Jensen-sengene skal være fantastiske. Alle rommene er innredet i hyttestil, og i løpet av oppholdet ditt kan du sjekke ut klatreveggen, bølgebassenget og bowlinghallen.

Book Radisson Blue Resort Trysil her

Sjekk ut overnattingsmuligheter i Trysil her

8. Norefjell

Norefjell er et populært sted å tilbringe vinterferien.

Med kun 1,5 time i bil fra Oslo, finner du aktiviteter for både store og små, med og uten ski på beina. Norefjell Skisenter har totalt 30 nedfarter med varierende vanskelighetsgrad, og 14 heiser. Du kan også leie alpinutstyr, kjøpe skiklær og bestille skiskole hvis du ønsker det. Det er også et stort løypenett hvis du ønsker å gå langrenn – løypene strekker seg over 200 kilometer.

Norefjell Ski & Spa ble i 2020 kåret til Norway’s leading Resort av World Travel Awards, og har i flere år blitt utnevnt til Norway’s best Resort Spa. Her finner du en egen spaavdeling, restaurant og bar. Her kan du booke alt fra dobbeltrom til leiligheter.

Book hotellet direkte her

Et annet fint alternativ er Norefjellhytta Restaurant & Overnatting. Hotellet har 4 stjerner, med skimuligheter rett utenfor, skioppbevaring og er nær Norefjell Skisenter.

Book hotellet direkte her

Sjekk ut hoteller på Norefjell her

9. Oppdal

Oppdal ligger lengst sør i Trøndelag og byr på vakker natur.

Løypenettet i Oppdal strekker seg over fire fjell, og følger det naturlige terrenget. Stedet anbefales til deg som ønsker å sette ekstra fokus på skikjøringen din – enten du er erfaren eller nybegynner. Her kan du velge mellom å leke deg i terrengparken, kjøre pudder i skogen eller bare nyte bakkene som en vanlig alpinist. I fjor åpnet ny stolheis til toppen av Vangshøa, til stor glede for alpinanleggets brukere.

Quality Hotel Skifer i Oppdal ligger kun 5 minutters kjøring fra Oppdal Skisenter, og passer både par, venner og barnefamilier. Her kan du booke alt fra dobbeltrom til familierom, og har du et barn under 9 år er det gratis. Hotellet ligger nært togstasjonen, og kan friste med god mat, spabehandlinger og badstue.

Book Quality Hotel Skifer her

Sjekk ut andre overnattingsmuligheter i Oppdal her

10. Hovden

Hovden byr på fantastisk utsikt og moro for hele familien.

Hovden er et populært reisemål for mange nordmenn på vinterstid. Alpinsenteret byr på 42,5km løypenet tog 8 heiser/trekk til over 1200 moh. Her kan du oppleve magisk utsikt som muligens gir deg litt av alpefølelsen. Hovden alpinsenter tilbyr også skiskole, aking, sportsbutikk og det de selv mener er Norges beste italienske pizza, laget i vedfyrt ovn. Reiser du med venner eller partneren, kan du bli med på afterski. Her er det plass til 1000 mennesker! Er du sammen med familien kan dere sammen oppleve Tusseland – et barneområde med tilbud til alle.

Hovdestøylen ble bygget for 40 år siden og har siden vært Hovdens storstue. Dette moderne hotellet ble nylig pusset opp og har nå en lodge-stil. Her blir du møtt av en koselig lobby med en populær sportsbar, toppmoderne restaurant og vinbar. Hotellet ligger idyllingsk til langs elven Otra, med en fantastisk utstikt mot fjellene. For å komme til Hovden Alpinsenter trenger du bare kjøre 2 minutter i bil.

Book Hovdestøylen her

Sjekk ut overnattingsmuligheter på Hovden her

Byferie i hovedstaden:

Oslo: The Hub

Stordalens hotell, The Hub, ligger midt i Oslo sentrum.

Dette 4-stjerners hotellet i Oslo er perfekt for barnefamilier og par som ønsker å legge vinterferien til hovedstaden. The Hub ligger midt i sentrum, med gåavstand til mange severdigheter og kort vei til kollektivtransport. Nyt en god brunsj eller middag på restauranten Norda, eller stikk innom Hub Bar for en drink før leggetid. Her kan du også trene, eller ta deg en dukkert i relax-bassenget i kjelleren.

Her kan du bestille opphold på The Hub

En litt annerledes vinterferie

Lofoten

Reine, Lofoten, er fantastisk både på sommer og vinterstid. Foto: Getty

Enhver nordmann med sans for god mat, vakker natur og fine folk, bør ta turen til Lofoten og oppleve skreieventyret! Mellom februar og april koker havet med skrei, og man kan bli med ut og fiske den selv, og lære å tilberede den. Eller nyte den sprellfersk på en av de mange gode restaurantene i området, forteller Christine Baglo i Visit Norway.

Besøk koselige fiskevær som Svolvær, Henningsvær, Ballstad og Reine, kos deg på lune cafeer og spennende gallerier, og bli med på skiturer og nordlysjakt!

Lofoten Links Logdges ligger på Gimsøy, ca 40km fra Svolvær og har utsikt over sjøen og naturen. Hyttene har kjøkken, stue med peisovn og stor terasse. Om du reiser med familien, partner eller venner er valgmulighetene store. Du kan leie eget hus, hytte, eller dele kjøkken og bad med andre.

Book Lofoton Links Lodges her

Sjekk ut overnattingsmuligheter i Lofoten her