Hit drar du på skiferie i Norge

Det hersker ingen tvil om at man for noen ikke skal tukle med vinterferietradisjoner, og at en vinterferie tross alt er en ferie. Flere nordmenn velger å feriere i varmere strøk så fort de får en rekke fridager i vinterhalvåret. Vi spurte et knippe mennesker på Karl Johan om deres vinterferieplaner, og det skulle vise seg at flere sverger til den tradisjonelle hytteferien med tilhørende vinteraktiviteter.  

Sjekk de europeiske favoritt-skistedene her.

147917958

    Man skulle kanskje ikke tro at den yngre garde ville velge hytte fremfor sydenhotell. 17-åringen Anna Hellerud ville helst tilbragt vinterferien alene på hytta, men det får bli med drømmen, ettersom hun må jobbe. Resten av tiden bruker hun med familie og venner. Søskenparet Ingrid og Kristin Kveim Skarholt (23) skal begge bruke vinterferien til å studere, men dersom de fikk velge, ville også de hatt en tradisjonell vinterferie med skigåing, som de enes om er synonymt med å ha vinterferie.  

Her finner du leiebil til ferien.

  De eldre foretrekker også en ferie på gamlemåten. Konrad Berg Haavaldsen (70) vil helst feriere på hytta på fjellet, gå på ski og nyte siste rest av vinteren. Å reise utenlands synes han er unødvendig. -Hvorfor skal man tilbringe en vinterferie hvor det er sommervær? Sol kan det være her også, humrer han.   Småbarnsfamiliene har heller ikke det store behovet for å reise til varmere strøk. Familien Larsen, representert av mor Liv-Kristin og far Magnus, har planer om å være hjemme, samt ta en og annen tur i slalåmbakken dersom sjansen skulle by seg. Kim Visst (38) og familien er fra Danmark og er på byferie her i Oslo. -Vi kunne heller tenke oss å dra til varmere strøk, men det var ingenting som var ledig. Men vi trives her, sier han før familien fortsetter videre nedover gaten.   Liker du best høyfjellshotell eller skihytte? Eller kanskje du vil besøke hovedstaden i ferien?

Her er 8 deilige skidestinasjoner i Norge, og to storbyalternativer:

Beitostølen: Radisson Blu Resort

Beitostølen

Beitostølen ligger i Slidre i Oppland, og er vintersportstedet kjent for sine mange hytter og hoteller. Dette er et av de mest snørike vintersportdestinasjonene i Europa, og har både et fantastisk skianlegg og flotte langrennsløyper. Radisson Blu Resort har ski-in/ski-out, og kan også friste med både spa og basseng.

Finn turen din her.

Kvitfjell: Kvitfjell Hotel

Kvitfjell ligger i Ringebu, og ble laget for OL i 94. Dette skianlegget er et av verdens mest moderne, og kan skryte av hele 25 utfartsløyper. Det finnes også fine turløyper med en total lengde på 600 km. Kvitfjell Hotel ligger 750 meter over havet, med vakker utsikt over Gudbrandsdalen.

Les mer om hotellet her.

Kongsberg: Quality Hotel Grand

Kongs

Kongsberg skisenter ligger en og en halv time utenfor Oslo, og har et kjent anlegg med 5 skitrekk og 8 nedfarter. Den lengste bakken er 2200 meter, og det er et hav av gode langrennsløyper i sølvbyen. Vi anbefaler å bo på Quality Hotel Grand for en deilig vinteropplevelse.

Book Kongsberg-turen her.

Gol: Pers Resort

Gol

Pers Resort ligger i nær Golsfjellet Alpinsenter. Her kan du avslutte en deilig dag i bakken med for eksempel en spabehandling eller en svømmetur i bassenget. Hotellet har også en fin hotellbar hvor du kan nyte en afterdrink etter en dag i løypa.

Her bestiller du hotellet direkte.

Valdres: Valdres Høyfjellshotell

Valdres Aurdal

Valdres Høyfjellshotell har preparerte skiløyper rett utenfor hotellet. Om dere ønsker å besøke alpinanlegget, er Valdres alpinsenter bare en halvtime unna. Beitostølen ligger også 60 min unna.

Her kan du bestille hotellet.

Fagernes: Quality Hotel & Resort Fagernes

Fagernes

Dette koselige hotellet ligger kun 25 minutter unna Valdres Alpinsenter, hvor hotellgjestene får rabatt på heiskort. Alpinanlegget har ti forskjellige utfartsløyper, og fine lysløyper, og hotellet tilbyr en rekke aktiviteter for sine gjester.

Klikk her for å bestille.

Hemsedal: Skarsnuten Hotel

Hemsedal

Hemsedal Skisenter er Norges nest største, med sine 42 bakker og totalt 43 kilometer lengde. Her finnes det også gode turløyper for langrenn, samt skiskole og hav av andre vinteraktiviteter. Vi anbefaler å bo på Skarsnuten Hotel, for den skikkelig norske følelsen.

Klikk her for å bestille.

Hafjell: Quality Hotel & Resort Hafjell

Hafjell

Quality Hotel og Resort Hafjell ligger rett ved alpinsenteret, rett utenfor Lillehammer. På alpinsenteret finner du til sammen 31 nedfarter, og som en del av Lillehammer Ski Resorts kan du også bruke heiskortet ditt på Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen. I området er det også 1500 km med langrennsløyper, så det blir garantert en aktiv naturferie.

Bestill hotellet her.

Byferie i hovedstaden:

Oslo: The Thief

Thief

For en skikkelig luksusopplevelse anbefaler vi Stordalens designhotell The Thief. Dette hotellet ytterst på Tjuvholmen må besøkes i løpet av livet; opplevelsen glemmer du aldri. The Thief har også en uslåelig spa-avdeling, og en fantastisk bar med egne miksologer!

Her kan du bestille opphold på The Thief.

Oslo: Comfort Hotel Xpress

Comfort

Et rimeligere alternativ i hovedstaden, er Comfort Hotel Xpress på Youngstorget. Dette er et urbant, enkelt og effektivt hotell midt i sentrum

Klikk her for å bestille.

Følg oss på Instagram og Facebook!

Les mer: Norges råeste skihotell.

Klikk her for flere tips til vinterferien.