Hit legger nordmenn ferien sin

Nordmenn søker seg til kulturperler i Europa når de booker ferie. Dette er de fem mest populære reisemålene nå.

I følge en undersøkelse gjort av hotels.com kommer det frem at kulturopplevelser står høyt på agendaen og mange ønsker å rømme fra vinterland til europeiske storbyferier.

Topp 5 destinasjoner

London

London er en av verdens mest ikoniske byer med utallige severdigheter og kulturelle opplevelser. Besøk Buckingham Palace, London Eye eller ta en tur langs Themsen. Du kan også ta turen til West End og se en musikal eller besøke noen av de utallige museene i byen.

Her kan du bo: The Exhibitionist Hotel, London, England – For de som liker utstillinger

Exhibitionist Hotel er bokstavelig talt fylt med kunst. Fra gangene til rommene til lobbyen, uansett hvor du snur deg er det noe på utstilling. Det uvanlige utvalget av kunstverk og fargerike design vekker oppmerksomheten. Med en bronseokse i naturtro størrelse, ved siden av en mannekengen kledd i fargerike blomster og fjær, er det mye som fanger blikket.

København

København har en avslappet atmosfære med flotte kanaler og sykkelstier. Besøk Tivoli, Christiansborg slott eller besøk den lille havfruen. Hvis du vil ha en annerledes opplevelse, kan du også prøve deg på en tur med GoBoat langs kanalene.

Her kan du bo: Hotel Alexandra, København, Danmar – For vintagemøbel-entusiastene

Hvis du noen gang har drømt om å bo på et møbeldesignmuseum, er Hotel Alexandra stedet for deg. I løpet av de siste 20 årene har Hotel Alexandra
hentet en stor samling av verdensberømte danske vintagemøbler fra midten av 1900-tallet. Hotellet har dekorert sine 61 rom med dem, og kombinert det hele med tekstiler, tapeter og tidstypiske gjenstander. Slik
transporterer interiøret deg tilbake til 50- og 60-tallet hvor du kan leve deg inn i livet til en designelskende danske.

Roma

Roma er en historisk by med utallige antikke ruiner og bygninger. Besøk Colosseum, Vatikanet eller ta en tur til Pantheon. Du kan også nyte italiensk mat og drikke på en av de mange restaurantene og kafeene i byen.

Her kan du bo: Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel – For kunstelskere

Hotellet er som et kunstgalleri. Rome Cavalieri er fult av kultur og har sin egen samling av mesterlige malerier, sjeldne billedvever, franske stilmøbler og flotte skulpturer. Hotellet huser en av de største private kunstsamlingene i verden, med verk som spenner hele veien fra 1500-tallet til samtiden.

Paris

Paris er en romantisk by med flotte bygninger og kulturtilbud. Besøk Eiffeltårnet, Louvre-museet eller ta en tur langs Seinen. For en annerledes opplevelse kan du ta en sykkeltur gjennom byen eller besøke Montmartre for å se på gatekunst og gateartister.

Her kan du bo: Hôtel du Petit Moulin – For den som elsker interiørdesign

Liverpool

Liverpool er en livlig by med mye å utforske. Besøk The Beatles Story, Anfield Stadium eller ta en tur langs Albert Dock. Du kan også dra på shopping i byen eller nyte et godt måltid på en av de mange restaurantene og pubene.

Her kan du bo: Lock & Key

Hotellet Lock & Key er et eksempel. En veldig sentral plassering et steinkast unna det meste i sentrum av Liverpool. Hotellet har en veldig god frokost.