Vårens populære storbyer

Klassiske byer som Barcelona, Roma og London ligger på topp som de mest populære storbyene denne våren, ifølge Ticket Feriereiser.

La Rambla i Barcelona. Foto: getty

Å dra på weekendtur om våren er en fantastisk mulighet til å utforske sjarmerende gater, hyggelige fortauskafeer og autentiske lokale restauranter. Dersom du ønsker å nyte vårsolen, er det ti storbyer som virkelig skiller seg ut akkurat nå.

– Det å ta en weekendreise på våren er for mange en god måte å lade batteriene på etter en lang og mørk vinter. Det er fortsatt de tradisjonelle byene i Europa som dominerer topplisten, men vårens raketter er Tallinn og Nice, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

På topp: Barcelona

Denne våren er det Barcelona som topper listen over de mest populære storbyene. Nummer to på listen er Roma, som klatrer opp fra fjerdeplass, og London. London har ligget på topp hele høsten, men det er byene lenger sør i Europa som er mer populære for en vårreise.

Hotelltips: Hotel Condes

Hotel Condes i Barcelona anbefales. Foto: Hotels

Hotelltips: Nobu Hotel Barcelona

Hotell i nærheten av Passeig de Gràcia. Foto: Hotels

Les også: 10 kule ting du må gjøre i Barcelona

Størst økning: Tallinn

Tallinn er den byen med størst økning i bestillingene (78 %) og mye kan nok skyldes at det er forholdsvis rimelig å reise dit samt at det er billigere å feriere der pga valutakursen.   

– Vi er ganske tradisjonelle når vi velger oss en storby, og det er ofte de samme byene på topplisten som bare bytter plass. Nytt i år er at både Amsterdam og Manchester har falt ut av listen mens Athen, Tallinn og Berlin er «nye» byer, sier Wolff Andresen.

Hotelltips: Swissotel Tallinn

Swissotel Tallinn er et luksushotell midt i byen. Foto: Hotels

Hotelltips: Hotel Telegraaf

Flott hotell i sentral beliggenhet. Foto: Hotels

Les også: Hit vil nordmenn reise i 2024


10 på topp – vårens mest populære storbyer

  1. Barcelona (2)
  2. Roma (4)
  3. London (1)
  4. Paris (5)
  5. Nice (7)
  6. Milano (9)
  7. Athen (ny)
  8. København (3)
  9. Tallinn (ny)
  10. Berlin (ny)

Kilde: Ticket Feriereiser, avreise 15. mars –31. mai 2024, bestilt til og med 25.2.2024. Tallene i () viser fjorårets plassering.