Berlins mest trendy bydeler

Det er mange grunner til hvorfor Berlin er en av verdens beste storbyer. Her er de beste bydelene.

berlin bydeler.
Berlin har mange flotte bydeler, her er ti av dem. Foto: getty

Ofte blir Berlin omtalt som «byen for de hippe og kule», slik som «Paris er byen for romantikerne». Den moderne metropolen har mye å by på, men det er relativt klart skille mellom øst-og vestsiden av byen.

Den vestlige delen består av luksusgater og kjedebutikk-shopping, mens på østsiden har du mange skjulte skatter som vintagebutikker, ølhager og mange superkoselige kafeer. Berlin har faktisk 12 bydeler og passer derfor til alle typer mennesker. Her er noen av bydelene du bør få med deg.

Du finner de beste hotellene i Berlin på Laurel Nights.

Charlottenburg-Wilmersdorf: Beste shoppingen

Charlottenburg ligger i det vestlige Berlin med den elegante shoppinggaten Kurfürstendamm som strekker seg på 3, 5 kilometer. Av designere langs gaten kan det nevnes Prada, Cartier og Versace. Den fashionrike gaten har også de internasjonale kjedebutikkene som for eksempel H&M og Zara.

Opplev det 100 år gamle kjøpesenteret, KaDeWe, som er nest størst i Europa etter Harrods i London. Senteret består av 7 fulle etasjer med alt fra klær til små stæsj til husholdningen. Dersom lommeboka tillater det, kan du shoppe i butikker som Dior, Armani, Stella McCartney, og Burberry. Ta et avbrekk fra shoppingen med et matbit på restauranten Kuchi. Kjent for å være et av de beste stedene for å spise sushi i Berlin, kan du la smakssansene danse med himmelske «cajun salmon roll» eller en bit av «jalapeño- TNT Roll». Må prøves!

Charlottenburg består ellers av mange bolighus i jugendstil og sjarmerende boutiquehoteller langs gatene. Husk kamera for å knipse flotte bilder her. Videre finner du 1800-tallsvillaer langs de grønne avenyene i Westend. Schloss Charlottenburg er et flott barokkslott som du må bare besøke når du først er i Berlin. Området er særlig fint om sommeren når gresset fortsatt er grønt – ganske idyllisk for en romantisk tur.

Beste hotell i Charlottenburg: Louisa’s Place

berlin bydeler.
Et fint hotell i Berlin. Foto: Hotels

Her finner du flere hoteller i Charlottenburg


Mitte: Berlins hjerte

Mitte er Berlins hjerte og det er her du finner de beste utestedene, restaurantene, kafeene og butikkene. Noen av de severdighetene du må få med deg i Mitte er velkjente Alexanderplatz, riksdagshuset og den berømte byporten, Brandenburger Tor.

Alexanderplatz er en stor offentlig plass og er et av Berlins mest besøkte torg, som fikk navnet sitt etter Alexander I, tsaren av Russland i 1805. Brandenburger Tor ligger ved Pariser Platz og er stedet hvor alt skjedde; Napoloeons triumferende inntog, naziparadene, Hitlers fryktinngytende taler, Ronald Reagens tale og de spontane gatefeiringene etter Berlinmurens fall. I dag står porten for fred og frihet, og i flere tiår sto Brandenburger Tor som et symbol på delingen av Berlin.

Potsdamer Platz er en berømt trafikk-knutepunkt i Berlin, som består av stilige restauranter, klassiske konserter på Berlin Philharmonie og de beste kunstgalleriene i Kulturforum. Opp mot Mittes vestre side langs Spree ligger Tiergarten, som regnes som Berlins grønne lunge. Her finner du et av verdens eldste zoo og en av verdens eldste byparker.

Shop på de mange loppemarkedene i Mitte, eller bare sitt ned og ta deg en pils på de mange koselige barene. Vi anbefaler at du slukker tørsten hos Tysklands aller første strandbar, Strandbar Mitte. Om sommeren kan du bare lene deg tilbake på en strandstol og nyte utsikten over elven. Ta deg en pause fra oppdagelsesferden i Mitte med deilig asiatisk mat hos restaurant DUDU. Be om kjøkkenets anbefaling – du angrer ikke.

Beste hotell i Mitte: Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

berlin bydeler.
Her bor du best i Mitte.

Her finner du flere hoteller i Mitte


Friedrichshain-Kreuzberg: Byens beste gatemat

Om du er ute etter den mest flerkulturelle bydelen i Berlin, finner du det i Friedrichshain-Kreuzberg. Her kan du spise den beste dönerkebaben du finner i Berlin, eller drikke pils på de mange koselige barene langs gaten Bergmannstrasse. Bydelen bugner av nattklubber, gatemat, markeder og kunstgallerier for de unge og hippe. Finn mange overraskende skatter på tyrkiske markeder som holdes hver tirsdag og fredag. Det gjelder å bare prute seg til eksotiske frukter, grønnsaker, fersklaget pitabrød, klær og interiør. Husk kontanter!

Besøk det jødiske museet, Jüdisches Museum Berlin, som den verdenskjente arkitekten Daniel Libeskinds har designet. Bygningen er konstruert som et minnesmerke hvor du lærer om den tysk-jødiske historien gjennom 2000 år. Mot sør ligger East Side Gallery, som er den lengste gjenværende delen av Berlinmuren på 1,3 km. Mellom 1990 og 2000 fikk 118 kunstnere fra 21 forskjellige land male forskjellige kunstneriske uttrykk på veggene. Dette må du ikke gå glipp av, og for all del; husk å ta med et bra kamera!

Beste hotell i Friedrichshain: nhow Berlin

berlin bydeler.
nHow Berlin er et godt valg. Foto: Hotels

Her finner du flere hoteller i Friedrichshain


Pankow: Nabolaget Prenzlauer Berg

Er det ett nabolag du bare må besøke i bydelen Pankow, så er det Prenzlauer Berg. Nabolaget regnes som Berlins hyggeligste, hvor det var her man skulle bo i årene etter murens fall. Du finner mange forskjellige mennesker i området – alt fra studenter, kunstnere og punkere. Ta deg en kopp kaffe på en av de mange bohemske kafeene som preger gatene.

Den kuleste kafeen du finner i Prenzlauer Berg er muligens Oslo Kaffebar som drives av en nordmann. Norsk kaffe i Berlin slår ikke feil!

Det som er «typisk tysk» er jo øl, og man kan si at i Prenzlauer Berg, ja der smaker ølen best. Ta deg en øl under kastanjetrærne på Berlins eldste uteservering, Prater. Dette er Berlins mest kjente ølhall, grunnlagt i 1837. Bygningene langs de brede gatene minner om alleer, og de er så og si enorme. Nabolaget minner noe om en blanding av Frogner og Grünerløkka, med store trær som strekker seg opp til leilighetene og de små sjarmerende kaffebordene utenfor.

Beste hotell i Prenzlauer Berg: Ackselhaus Blue Home

berlin bydeler.
Hotellet du bør oppleve i Prenzlauer Berg. Foto: hotels

Her finner du flere hoteller i Prenzlauer Berg.

Ting du må se i Berlin

Charlottenburg Slott: Et romantisk område med vakre bygninger. I dag er det et museum som er verdt å få med seg.

Restaurant Sphere: Panoramautsikt over Berlin, 207 meter over bakken.  TV-tårnet er Tysklands høyeste bygning (368 meter).

Checkpoint Charlie: Et minnesmerke etter grenseovergangen mellom den amerikanske sektoren i Vest-Berlin og den sovjetiske sektoren i Øst-Berlin.

Berliner Dom: Tysklands største kirke som ble bygget mellom 1895 og 1905, men ble ødelagt av bomber i 1944.

Sophienskirche: En evangelisk kirke i Spandauer Vordtadt i Mitte

Minnesmerket over Europas myrdede jøder /Holocaust-minnesmerke: Et monument i Berlin til minne om jødene som ble drept under nasjonalsosialismen.

Berlins byslott: Var opprinnelig et slott som ble til et museum etter første verdenskrig.

Berlinmuren: Selv om muren falt i 1989, er den fortsatt en av Berlins mest populære turistattraksjoner.

Brandenburger Tor: Berlinernes store stolthet – en klassisk bue som kan sammenlignes med Rådhusplassen i Oslo. Du må bare få det med deg!

De beste hotellene i Berlin

Berlin er en storby alle bør oppleve, og det er noe med byen som gjør at du bare kommer igjen og igjen.