Hotell i Los Angeles: Solfylt basseng og gode cocktails

På boutique-hotellet Short Stories, Los Angeles, spør gjestene om det er barnefritt. Vi tok likevel med to barn og sjekket inn.

Av: Guro Holmene

«We rarely have families here who bring their children», sier mannen i resepsjonen og ler hjertelig. 

Vi har akkurat sjekket inn i tredje etasje på det sentrale lille hotellet «Short Stories», like ved The Grove i Los Angeles. Men nå blir vi usikre der vi står med barn på 3 og 8 år. «Oh, really?»

«Most of our guests come here for a child-free get away” svarer han og ler mer. 

Det blir en pinlig stillhet. Men så fortsetter han. Heldigvis:

«But now that you are here our swimming pools might actually be used, and we can listen to the sound of children playing and laughing – I love that.»

Vi puster lettet ut, fordi vi har brukt tid på å finne det perfekte (voksen?) hotellet av seks viktige grunner. Og her står vi med to barn.

1. Beliggenhet

Adresse: 115 S Fairfax Ave, Los Angeles, CA 90036, USA.
Det er ingen selvfølge at du kan la bilen stå i Los Angeles, derfor var beliggenhet viktig – at hotellet nettopp lå et sted hvor vi faktisk kunne gå litt rundt.

Short Stories ligger rett over gaten for The Grove og Farmers Market – to kjente steder som det alltid er hyggelig å besøke for både shopping, mat, godteri og is.

Du finner butikker som Top Shop, Nike, Sephora, Apple (en helt rå Apple Store) og Nordstrom. Ikke det billigste området, men likevel miksen mellom rimeligere merker og mer luksuriøst. Her ligger også historiske Farmers Market, som går helt tilbake til 1880, med spisesteder som har alt fra sushi til pasta-eller grillmat.

2. Shopping Los Angeles

Short Stories ligger ikke langt unna Melrose Avenue. Området er kjent for vintagebutikker og bra shopping. Her finner du også restauranter og gode muligheter for en drop in for manikyr. Og …. katte-café!

Du finner ikke et mer Insta-vennlig sted enn Crumbs and Whiskers. Los Angeles første katte-café ligger på 7924 Melrose Ave Los Angeles.

3. Barn og voksne

Short Stories er perfekt for deg som er ferdig med charterhotell, og ønsker bosted som er spennende både for deg som voksen, og barna. For de minste har hotellet oppvarmet basseng og vennlig personale. Like borti gata ligger det donuts-sjappe og matbutikk for innkjøp av godteri til hotellrommet.  (Tirsdag morgen koster 1 dollar 9,20 kroner i valutamarkedet, så matbutikk rundt hjørnet kan være lurt for å slippe og spise alle måltider ute).

For oss voksne har hotellet en spennende peruansk meny, og en skikkelig kul rosa bar med gode cocktails. Restauranten er delvis utendørs med masse planter og lamper i trærne. Sjekk kalenderen for arrangementer og når DJ er på plass.

4. Designhotell i Los Angeles

Allerede i resepsjonen blir du møtt av friske blomster og en kul lyseblå sofa i velour. Eiendommen er fra 1962, og er nå pusset opp til 66 hotellrom. 

Hotelleier Leo Grifka har sagt til Hollywoodreporter at det var den solfylte gårdsplassen hun så potensialet i.

På rommene finner du bøker fra Taschen og kunstnverk av Kenton Nelson – i tillegg til en liten minibar. Generelt satses det på personlig service:

– Spesielt etter Covid lengter folk etter menneskelig kontakt, sier hun til Hollywoodreporter og legger til:

– Jeg vil ha menyen på papir og bli servert ved bassenget, ikke bruke en app.

Leo Grifka

5. Value parking

Rett utenfor hotellinngangen leverer du bil og nøkkel. Og like kjapt får du den tilbake hvis du skal noe sted. Et must i Los Angeles.

6. Stranden

Fra Short Stories kjører du til kjente Santa Monica Pier på et drøyt kvarter (Venice Beach), Malibu Beach på under en halvtime, eller Laguna Beach på kun én time – hvis du ønsker en hel stranddag.