Høyfjellshotell: Topp 10 i Norge

Høst og vinter er perfekt å tilbringe i den norske fjellheimen og bo på et høyfjellshotell. Her er våre favoritter.

Fyri Resort er et av de flotte hotellene i fjellet. Foto: Hotels

Du har friheten til å velge mellom lange toppturer, nytelse av bobler i et oppvarmet basseng eller boblebad, beundring av fjellutsikten eller bare å være ute i den friske luften. Vi presenterer deg med det vi mener er de 10 beste høyfjellshotellene i Norge, slik at du enkelt kan planlegge din neste langhelg i den herlige norske naturen og luften.

Dessuten gir mange av høyfjellshotellene deg muligheten til å ta med hunden din. Send en forespørsel til hotellet eller spesifiser det ved bestilling på nettet.

1. Fyri Resort, Hemsedal

Fyri Resort Hemsedal tilbyr førsteklasses beliggenhet midt i skiområdet, slik at du kan tilbringe mer tid på ski og mindre tid på transport. Et velutstyrt treningssenter står til din disposisjon, og etter en dag i bakken kan du nyte herlige retter i restauranten eller slappe av med en drink i en av de to koselige barene/loungene. Resorten har også en bassengbar og terrasse, som gir ekstra muligheter for avslapning.

Les mer om hotellet her


2. Norefjell Ski & Spa

Dette anses av mange som det ultimate høyfjellshotellet i Norge. Kun knappe to timer fra hovedstaden, sentralt på Østlandet, ligger dette luksuriøse hotellet med tilgang til et stort skianlegg, vakre turområder og et spa-anlegg.

Sjekk tilgjengelighet og priser på Norefjell Ski & Spa her.


3. Dr. Holms – hotell i sentrum av Geilo

Fjellandsbyen Geilo er et populært feriested, spesielt for øst- og vestlendinger. Dr. Holms tilbyr et spa, basseng, boblebad, badstuer, treningsrom, bibliotek med egen peis, bowling og ulike spisesteder. Her har hele familien noe å glede seg over. I tillegg har det høyfjellshotellet en fantastisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser, med kort avstand til spennende turer.

Sjekk tilgjengelighet og priser på Dr. Holms her.


4. Vestlia Resort, Geilo

Vestlia Resort er et innbydende og koselig høyfjellshotell som ligger midt i hjertet av Geilos vakre fjellnatur. Hotellet tilbyr et eksklusivt spa- og treningsenter på 1000 kvadratmeter for velvære av kropp og sjel.

Gratis tilgang til det barnevennlige Eventyrbadet er inkludert, og det er også flere fasiliteter for barn som bowling, lekeland og golf. Utendørsaktiviteter inkluderer selvfølgelig alpint og langrenn, med parker og arenaer tilpasset alle nivåer, og hele 40 nedfarter å utforske.

Bestill hotellet her.


5. Thon Hotel Skeikampen

Dette komfortable hotellet ligger vakkert til ved Skeikampen, kun en 40-minutters kjøretur fra Lillehammer. Hotellet tilbyr flotte rom og enkel tilgang til skibakkene og løypene. Om sommeren og høsten kan du delta i aktiviteter som golf, fotturer og tennis.

Se flere bilder her.


6. Skarsnuten – et lekkert hotell i fjellsiden

I Hemsedal ligger det vakre hotellet Skarsnuten med panoramautsikt over det lille tettstedet og fjellene som troner over dalen. Ved å bo på Skarsnuten hotel har du tilgang til det populære Hemsedal skisenteret om vinteren. Dette herlige høyfjellshotellet tilbyr fasiliteter som restaurant, nattklubb, treningssenter og gratis frokostbuffé.

Sjekk priser og ledige rom på Skarsnuten her.


7. Hovdestøylen – Syd-Norges største fjelldestinasjon

Hovden tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som passer for hele storfamilien, inkludert elgsafari, badeland, rappellering, sykkelturer og vandring. Dette høyfjellshotellet serverer god mat og tilbyr komfortable rom i naturskjønne omgivelser. Det er kort vei til utendørsaktivitetene.

Sjekk priser og ledige rom på Hovdestøylen her.


8. Gudbrandsgard – høyfjellshotell i Kvitfjell

Dette høyfjellshotellet er en visuell glede og appellerer til vårt nasjonalromantiske hjerte. Beliggende i en gammelnorsk arkitektur, finner du Kvitfjell alpinanlegg og vakre langrennsløyper like utenfor hotellet. Gudbrandsgard Hotell kan også friste med deilige matopplevelser basert på lokale råvarer samt tilgang til et svømmebasseng.

Sjekk priser og ledige rom på Gudbrandsgard hotell her.


9. Radisson Blu Resort Trysil (kun åpent i vintersesongen)

Dette hotellet har en ideell beliggenhet med ski in – ski out midt i hjertet av Trysil alpinanlegg, samt langrennsløyper i umiddelbar nærhet. Her tilbys spa-fasiliteter, svømmebasseng, treningsrom og alt du trenger for den perfekte skiferien.

Sjekk priser og ledige rom på Radisson Blu Resort her.


10. Myrkdalen Resort Hotel

Myrkdalen Hotel har en fantastisk beliggenhet ved foten av Myrkdalen-fjellet, noe som gjør det til en ideell destinasjon for fjellentusiaster. Dette er spesielt attraktivt om vinteren, da skisesongen er i full sving.

Les mer om hotellet her.


Spahoteller i Norge: 11 favoritter vi anbefaler

Her finner du en rekke avslappende spahoteller i Norge, som du kan bare nyte, enten i kombinasjon med litt shopping eller bare for ren avslapning.