Høyfjellshotell: Topp 10 i Norge

Høsten er perfekt å tilbringe i den norske fjellheimen og bo på et høyfjellshotell. Her er våre favoritter.

Det finnes ikke noe bedre ferie enn å bruke vår egen natur.

Du kan selv bestemme om du vil gå lange toppturer, nyte et glass bobler i oppvarmet basseng eller i et boblebad, nyte utsikten over fjellene eller bare være ute i frisk luft. Vi gir deg det vi mener er 10 av de beste høyfjellshotellene i Norge, slik at du enkelt kan bestemme din neste langhelg i deilig norsk natur og luft.

PS! Du kan ha med hunden din på mange av høyfjellshotellene. Send en forespørsel til hotellet, eller spesifiser det ved bestilling på nett.

1. Norefjell Ski & Spa

Mange mener dette er det ultimate høyfjellshotellet i Norge. Knappe to timer fra hovedstaden, sentralt på Østlandet finner du dette lekre hotellet med tilgang til stort skianlegg, flotte turområder og spa-anlegg i Noresund.

Sjekk tilgjengelighet og priser på Norefjell Ski & Spa her.

2. Spidsbergseter – et av Norges koseligste høyfjellshotell

Ved inngangen til Rondane nasjonalpark finner du det tradisjonsrike høyfjellshotellet Spidsbergseter. Her serveres deilig lokal mat i flott atmosfære og rålekker natur. Hotellet tilbyr også mange populære aktiviterer sommer og vinter, deriblant fotturer i fjellet, riding på fjellet og stisykling.

Sjekk tilgjengelighet og priser på Spidsbergseter her.

3. Dr. Holms – Norgeskjent hotell i sentrum av Geilo

Fjellandsbyen Geilo er et yndet feriested for mange, spesielt for øst- og vestlendinger. Dr. Holms tilbyr et spa, basseng, boblebad, badstuer, treningsrom, bibliotek med egen peis, bowling og ulike spisesteder. Her har altså alle i familien noe å gjøre. I tillegg ligger høyfjellshotellet flott til i naturskjønne omgivelser med kort avstand til spennende turer.

Sjekk tilgjengelighet og priser på Dr. Holms her.

4. Vestlia Resort, Geilo

Vestlia Resort er et lunt og koselig høyfjellshotell som ligger midt i smørøyet av Geilos vakre fjellnatur. Her er det eksklusivt spa- og fitnessenter – 1000 kvadratmeter for kropp og sjel. I tillegg er det gratis tilgang til badelandet, Eventyrbadet, for de minste. Flere barnevennlige fasiliteter er bowling, lekeland og golf. Av utendørsaktiviteter er det selvfølgelig alpint og langrenn. Her finnes det parker og arenaer tilpasset alle nivåer, og hele 40 nedfarter å boltre seg i.

Bestill hotellet her.

5. Thon Hotel Skeikampen

Dette komfortable hotellet ligger vakkert til ved Skeikampen, kun en 40-minutters kjøretur fra Lillehammer, og tilbyr flotte rom og enkel adkomst til skibakkene og løypene. Om sommeren og høsten kan du drive med aktiviteter som golf, fotturer og tennis.

6. Skarsnuten – et lekkert hotell i fjellsiden

I Hemsedal finner vi det lekre hotellet Skarsnuten med panoramautsikt over det lille tettstedet og fjellene som ruger over dalen. Hvis du bor på Skarsnuten hotell har du tilgang til populære Hemsedal skisenter på vinterstid. Dette nydelige høyfjellshotellet har fasiliteter som restaurant, nattklubb, treningssenter og gratis frokostbuffé.

Sjekk priser og ledige rom på Skarsnuten her.

7. Hovdestøylen – Syd-Norges største fjelldestinasjon

Hovden kan by på mange aktiviteter som passer storfamilien – deriblant elgsafari, badeland, rappellering, sykkelturer og vandring. Dette høyfjellshotellet byr på god mat og fine rom i naturskjønne omgivelser. Her er det kort vei til utendørsaktivitetene.

Sjekk priser og ledige rom på Hovdestøylen her.

8. Gudbrandsgard – høyfjellshotell i Kvitfjell

Dette høyfjellshotellet er en fryd for øyet og vårt nasjonalromantiske hjerte. Rett utenfor bygget i gammelnorsk arkitektur finner du også Kvitfjell alpinanlegg og fine langrennsløyper. Gudbrandsgard hotell kan også by på god mat, lokale råvarer og svømmebasseng.

Sjekk priser og ledige rom på Gudbrandsgard hotell her.

9. Radisson Blu Mountain Resort & Residences, Trysil (kun åpent i vintersesongen)

Dette hotellet ligger perfekt til med ski in – ski out midt i smørøyet i Trysil alpinanlegg, med også langrennsløyper rett i nærheten. På hotellet er det spafasiliteter, svømmebasseng, treningsrom og alt du måtte ønske deg til den ultimate skiferien.

Sjekk priser og ledige rom på Radisson Blu Mountain Resort & Residences her.

10. Tuddal Høyfjellshotell, Tuddal

Rjukan ligger kun 25 kilometer fra Tuddal Høyfjellshotell som disponerer spa, ski-og fotturer og egen restaurant.

Her bestiller du rom hos hotellet.