Hytte ved vann: Yggdrasil Igloo Water Huts er hytte på vannet

Glassvegger, dobbeltseng, fiske fra et hull i stuegulvet og vår helt private øy. Vi har hatt den råeste natten i en iglo – og stedet ligger like utenfor Oslo.

Water Huts
AuroraHuts står bak de private hyttene som ligger på vannet. Vi testet igloen som er plassert i en innsjø i Töcksfors.

Vi runder en odde med høyt siv, og der ligger den – en hytte på vannet, med brygge.

– Har vi egen båt og grill? Spør Karl (37). Han har med fiskestang for han vet at det er mulighet for både gjedde og abbor.  

I Töcksfors i Sverige, kun en drøy time fra Oslo og seks minutter fra grensen til Norge, ligger Yggdrasil Igloo Water Huts. Vi er blitt invitert til å sove en natt på en slags luksussuite på vannet som ligger på innsjøen Foxen i Värmland.

Glamping til nytt nivå

Vi blir hentet på brygga av eierne selv, Camilla og Martin. De forteller at de har to igloer som plasseres rundt på sjøen, ut i fra været. Paret pleier å hente gjestene sine og være med på innsjekk. De liker at det er god service, og å hilse på alle. 

Og Karl får bekreftet, det følger med SUP, robåt, grill, og egentlig alt vi måtte ønske.

Når vi nærmer oss kan vi se at dette tar «glampingen» til et helt nytt nivå. Igloens tak og vegger er i glass, på siden er det solcellepanel, og vi kan se en stor dobbeltseng og kjøkken gjennom vinduene. I tillegg til vår egen lille brygge.

Det er nettopp teknologien og beliggenheten på hytta som skiller stedet fra andre aktører på markedet. For da pandemien kom så skulle alle ut i naturen, enten med telt eller i hytter i skog og trær.

– Det geniale er at igloen kan brukes hele året. Er det minusgrader ute, kan du ha 30 grader inne. Det er høy teknisk kvalitet i båten, samtidig gir det null fotavtrykk i naturen, sier Martin.

– Ja, vi ønsket å dele naturen på en luksuriøs måte, men være miljøvennlig, legger Camilla til.

Droppet Oslo-livet og flyttet til Sverige

Som navnet fra norrøn mytologi tilsier, Yggdrasil, så handler det om naturen.

Vertskapet er paret som jobbet i Oslo, men var lei kø og storbylivet. De hadde hytte i Värmland, og da de fant en gård i samme område gjorde de det mange kun lar bli med tankene  – i 2013 fulgte de barndomsdrømmen og flyttet over grensen.

Camilla og Martin elsker naturen, og bruker den nå med både hester, hundetrening og er også jaktguide. Så var det en kveld de så på «71 grader nord», og på TV-en bodde realitydeltakerne i «AuroraHuts».

Yggdrasil Igloo Water Huts

Og nok en gang tok paret grep om en drøm – de kjøpte to igloer fra den finske produsenten. Og nå tilbys helt unike overnattinger midt på en innsjø.

– Vi vil sette Värmland på kartet, og ønsker rett og slett å dele dette fantastiske stedet. Med igloene kommer du helt tett på naturen, det er fritt og veldig spesielt.

Martin

Alene i en hytte på vannet

Vi skal nå legge til ved igloen. Og da er interessen ulik: Mannen min går rett på dørhåndtaket som har kodelås. Han sjekker grillen som følger med, og om det er mulighet til å lade mobilen. Og hvor er doen?

Jeg ser på vinglassene som er satt fram på et fat på dobbeltsengen. Det er kaffetrakter i kjøkkenskapet og skikkelig rent og fresht. Utsikten er idyllisk fra dobbeltsengen.

Og fortsatt: Ingen andre mennesker i nærheten. Slike plasser helt alene kan vi bare glemme å finne i Oslo. 

– Vil dere ha noe? Spør Martin. På forhånd har han allerede tilbudt seg å stille med grillmat og frokost.

De kan servere lokal mat, såpass kortreist at det ofte er fra egen jakt. Når du sjekker inn kan du faktisk få med hjemmelaget elgburger (som du selv griller), villsvin-sandwich, dressing fra selvplukkede bær eller hjemmelaget grytebrød til frokostkurv.

De har flere ganger hatt par på besøk som skal overraske kjæresten, fri eller bare ønsker en romantisk kveld. Da har Martin og Camilla laget mat. 

Vi kommer derimot rett fra Töcksfors kjøpesenter, så vi har med ost og vin til kvelden. 

– Da er det utsjekk 11:00 i morgen, vi henter dere. 

Idet motoren på båten blir borte utover innsjøen så blir det så innmari stille. 

– Vilka underbara människor, sier min svenske mann. 

Og da er det kun oss. I en glassiglo.

Dette følger med hyttene:

🚗 Parkeringsplass
📱 Wifi
🎵 Bluetooth stereo
🛏 Dobbeltseng (140×200)
🚽 Toalett (komposttoalett)
☕️ Kjøkken (bestikk, tallerkner, glass, gryter, stekepanne, chemex, te/kaffe)
🚰 Drikkevann
🏊‍♂️ Sengetøy & håndklær
🍴 Grill (ved, grillspyd, sitteunderlag, ispigger)
💦 Redningsvest
🎣 SUP & robåt
🥘 Mulighet for å kjøpe med hjemmelaget middag

Her kan du booke din neste overnatting.

Vi utforsker igloen på vannet

Det er tenkt på absolutt alt innvendig. Under sengen er det oppbevaring til bagasje. Slår vi ned speilet på veggen så blir det et bord. Det henger klart badehåndklær – selv myggspray og vinopptrekker finner vi. Og doen, ja den er skjult bak et forheng og virker så å si som en vanlig do. 

Resten av kvelden går til det en samlivsterapeut ville gitt oss full score for.

Vi bader og svømmer. Vi ror en tur og fisker (dessverre ingen fisk. Ikke et napp engang). Vi spiser ost, drikker vin og prater. Så ser vi litt på «Stranger Things» i solnedgangen, på vår egen lille brygge med to stoler. Selv naturen stopper oss ikke fra siste episode. 

I løpet av kvelden er det kun to andre båter som kjøre forbi. Det er sjeldent vi klarer slappe av så mye, og ikke gjøre annet enn å være stille og bare være sammen. Og vi kan sette check på en perfekt kjærestetur når dobbeltsengen er skikkelig god å sove i – vi var faktisk så heldig at det også kom en beroligende regnskur tidlig på morgenen.

Opplevelse: 10/10

*Nettavisen har fått natten gratis i forbindelse med omtale av overnattingsstedet. Vi står likevel fritt til å skrive akkurat det vi mener.

Topp 3 i nærheten av Yggdrasil Igloo Water Huts:

  1. Töcksfors shoppingsenter – klesbutikker, stor matbutikk, restauranter, cafeer. Du finner også gode lademuligheter her + Supercharger.
    (Systembolaget ligger i Årjäng)
  2. Nordmarkens Destilleri  – egenprodusert whisky. De tilbyr også whisky-, rom- og snapsprøving.
  3. Bastnas Car Cemetery