Jentetur: Hit vil kvinner på jentetur hvis de får velge fritt

Vi har allerede spurt menn om hvor de helst vil på guttetur. Dette svarer kvinner på samme spørsmål.

Da vi spurte fem menn om hvor de helst vil på guttetur, ble svarene overraskende korte og lite kompliserte. Golf, fotball, takterrasse og god mat var en gjenganger.

Vi gjør det samme med kvinner. Vi spurte kvinner i alderen 24 – 45 år: «Hvor drar du helst på ferie med venninnegjengen?»

 Dette er 5 steder kvinner helst drar på tur.

Amsterdam, Nederland

Hvorfor: – Denne byen er rett og slett magisk. Arkitekturen, severdighetene, maten og menneskene gjør at du forelsker deg i Nederland, sier kvinne (38).

– Selv om jeg har besøkt byen som forbindes med tulipaner og tresko flere ganger, blir jeg stadig overrasket over hvor sjarmerende den er. Jeg oppdager nye kafeer, skjulte perler, søte små butikker og helt fantastiske restauranter hver gang jeg er der, og gleder meg til å reise igjen. 

Dette hotellet har alt som trengs for en gøy, avslappende og spennende jentetur. Her får du basseng (luksuriøst), spatjenester og gjester har rangert det til 9,2 av 10 poeng.

København, Danmark

Hvorfor? – Det er kort reisevei med fly (evt båt). Da får man mer tid sammen på stedet vi drar til. København har alt en jentetur trenger: Store valgmuligheter når det kommer til shopping, restauranter og barer, sier kvinne (34)

– Også er det mye fint å oppleve:  Kanaltur, sexmuseum, tivoli, besøke slott også videre …

Det finnes masse kule hotell i København, så bruk Hotels.com og klikk inn kriteriene dine (sentralt, spa, badekar, pris – opp til dere). Men en nyhet er Villa Copenhagen, som får god omtale av gjester. Dette er et hotell i luksuriøs stil med utendørsbasseng, i nærheten av Tivoli. Petter Stordalen åpnet dette stedet i juli i år, som er det gamle danske hovedpostkontoret som ble bygget i 1912.

Alghero, Sardinia

Hvorfor? – Ville dratt på jentetur til verdens beste sted, Alghero. Her er det kritthvite strender, krystallklart vann, koselig gamleby og ikke minst, supergod mat og drikke. Sardinia er «Europas svar på Karibien», sier kvinne (31).

Dette hotellet ligger ved stranden, har basseng, treningsstudio, bar og restaurant.

The Well, Oslo

Hvorfor? – Akkurat nå vil jeg bare makse tiden og ikke bruke den opp på reisevei. Så en helg med venninner på The Well like utenfor Oslo sentrum står høyt på lista for jentetur. Hotellet er megafint, har god mat og bar. Spaet har flere ulike badstuer og ritualer, stort utendørsbasseng, treningsrom – altså alt som skal til for full avslapping og gode samtaler, mener kvinne (40).

Her kan du se og lese mer.

Costa Rica, Mellom-Amerika

Hvorfor? – Fordi landet har alt en turist kan drømme om, med sine grønne jungler,  hvite eller sorte (vulkanske) strender, tåkeskoger med yrende dyreliv. Her lærer man å leve en  «Pura Vida»- livsstil. Også vil jeg dit for å se dovendyr, sier kvinne (29).

Hotellet Shana By The Beach Manuel Antonio ble kåret til det beste hotellet i Costa Rica i år av Trip Advisor. Her har dere ALT for jenteturen: Vingård, strand, basseng, bar/lounge, treningssenter og generelt høy standard.