Juleferie i varmen: Hit reiser nordmenn for å feire jul

Mange velger å feire jul på varmere breddegrader som Gran Canaria, Bangkok og Malaga, ifølge en fersk bookingstatistikk fra reisebyrået Ticket.

Det er åpenbart at vi prioriterer trygghet og solfylte steder når vi planlegger juleferien. Foto: getty

Tradisjonelt sett har julen vært en periode dedikert til å samle familie og venner, men det er også en tid hvor flere familier velger å søke sol og varme i utlandet. Ifølge reisebyrået Ticket er dette ikke bare en trend som eksisterte før pandemien; den har gjenvunnet popularitet nå som reiselysten er på sitt høyeste.

Det er fremdeles mulig å reise til Syden til jul. Se restplasser her.

– I julen er det som regel både kulde og mørke i Norge, så det er et perfekt tidspunkt å reise på utenlandsreise for de som ønsker noen ekstra soltimer. Mange av våre kunder ønsker å kombinere den tradisjonelle julen med en avslappende ferie. De er ute etter sol og varme, men ønsker samtidig å oppleve julestemningen på sin egen måte, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Bangkok kaprer andreplassen på listen over hvor nordmenn vil ta juleferien. Foto: getty

Syden på topp

Topplasseringene på listen domineres av de klassiske favorittene på Kanariøyene og i Thailand. Imidlertid avslører nylig statistikk at Alicante har opplevd økende popularitet som juledestinasjon og befinner seg nå på fjerdeplass, en oppgang fra åttendeplass i 2019. Ellen Wolff Andresen mener at flere faktorer kan bidra til denne økningen.

– Alicante har et behagelig klima og en fantastisk blanding av kultur, mat og naturskjønne attraksjoner. Nærheten til Norge gjør det til et perfekt reisemål for dem som ikke vil bruke for mye tid på flyet og mer tid i solen, sier Ellen Wolff Andresen.

Her feirer vi helst jul:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Malaga (7)
  4. Alicante (8)
  5. Tenerife (5)
  6. London (6)
  7. Frankfurt (Ny)
  8. Ho Chi Minh City (Ny)
  9. Riga (Ny)
  10. Barcelona (Ny)
Blir det jul på dette flotte hotellet i Malaga? Foto: Hotels

Julen i europeisk storby

Amsterdam, tidligere en populær destinasjon som inntok tredjeplassen i 2019, har nå falt helt ut av årets liste. Mange som ønsker å oppleve julen i en europeisk storby, velger i stedet London eller Frankfurt denne sesongen.

Se restplasser til Syden hos Apollo.

Les vår guide til juleshopping i London her

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avgang i juleuken 2023. Tallene i parentes er for samme periode i 2019.

De beste hotellene for jule- og nyttårsferingen

Ved å legge jul-og nyttårsfeiringen på hotell, unngår du mas, og kan heller nyte høytiden i en avslappende atmosfære med deilige måltider, komfortable rom og godt selskap. Her er noen hoteller for den perfekte juleferien.