Langhelg i Roma? Da er dette hotellet for deg

Beliggenheten til Hotel Maalot er uslåelig med nærhet til mange kjente landemerker.

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Hotel Maalot

Det nye hotel Maalot er en del av boutiquekjeden Shedir Collection, som har spesialisert seg på hotellperler med særegne arkitektoniske kvaliteter og som ligger på noen av Italias mest ettertraktede destinasjoner.

Hvert hotell har sin egen stil, men alle har til felles at de viser stor respekt for lokale tradisjoner og historie. Hotel Maalot er et av deres fem hoteller i porteføljen, som blant annet inkluderer Capri Tiberio Palace på den idylliske øya utenfor Napoli.

Hotell med god beliggenhet

Hotel Maalot har en beliggenhet som andre hoteller bare kan drømme om. Det ligger kun et steinkast fra kjente landemerker som Spansketrappen, Trevifontenen og Pantheon – Alle guders tempel. Romas kanskje mest kjente turistmål Colosseum er kun 13 minutter gange fra hotellet. Og skulle du ønske å shoppe uten å måtte traske milevis, så er det nok av gode shoppingmuligheter rett utenfor hotellets vegger.

Opera og Prosecco

Hotellet tilhørte i sin tid den kjente italienske komponisten Gaetano Donizetti, kjent for sine over 70 operaer. De nåværende, entusiastiske eierne av bygningsmassen hedrer arven på en diskret måte, og hotellet har blant annet en signatursuite som bærer hans navn.

Donizetti SuiteN

Stilen i sin helhet på hotellet er for øvrig ikke gammeldags, mens snarere mer moderne og leken. Dette luksushotellet tilbyr god, personlig service helt fra du ankommer og gjennom hele oppholdet. De ansatte i resepsjonen er interessert i gjestene og den gode, gamle italienske gjestfriheten er til å ta og føle på.

Under innsjekkingen tilbys det et godt glass med Prosecco, og betjeningen står klar til å hjelpe med alt man skulle trenge. Det er slike små, men viktige detaljer som gjør Maalot til et hjem hjemmefra.

Et hotellrom du ikke vil forlate

Rommet er i en klasse for seg selv. Det er romslig, lyst, stilig og har usedvanlig mange fine detaljer. Her er det ikke spart på noe. Det gjelder også badet som har stor regndusj og eksklusive fliser i marmor, noe som skaper en skikkelig spa-følelse. Dette er et hotellrom av typen man ikke ønsker å forlate med det første. For øvrig kan det nevnes at renholdet er i
toppklasse.

Opplev kulinariske mesterverk på Don Pasquale


Under oppholdet fikk jeg også oppleve selve hjertet i hotellet – Don Pasquale, en hyggelig og intim restaurant omgitt av et stort glasstak. Her serverer kokken Domenico Boschi utsøkte retter med en spennende vri på det tradisjonsrike italienske kjøkkenet. Resultatet er en av de bedre måltidene jeg har hatt i Roma.

Hotellbaren med det største utvalget av rom i Roma

I tillegg ble det tid til et besøk på den lille, men ikke desto mindre elegante hotellbaren som interessant nok har et av de største utvalgene av rom i Roma. Baren er akkurat passe stor og helt perfekt for en Apertivo eller en nightcap. For mange er frokosten et høydepunkt under et hotellbesøk. Det er den også for meg som er et skikkelig frokostmenneske. Til min store glede var frokosten på Maalot en skikkelig innertier.

Det var ingen tradisjonell buffet, men jeg kunne likevel bestille hva jeg ville. Det beste med frokosten var den personlige servicen og alle de gode råvarene, som ferskt og saftig bakverk slik bare Italienere kan lage. Og nevnte jeg at hotellet har en gym med kun det beste av moderne treningsapparater?

La det ikke være noen tvil: Sørg for å bestille et opphold på Maalot neste gang du skal til Roma. Det vil du ikke angre på. For dette er en fantastisk perle i mylderet av hoteller i den historiske storbyen. Jeg kommer definitivt tilbake. Som man sier på Italiensk – arrivederci.