Les Roches Rouges: Vårt favoritthotell på den franske riviera

Dette er hotellet for deg som elsker den franske rivieraen.

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Besøk den franske riviera

Den franske riviera, bedre kjent som Côte d’Azur på fransk, er et yndet feriemål for nordmenn. Det er nok av daglige direktefly til Nice og området kan lokke med masse spennende. Enten du vil ha flotte badestrender, luksusshopping, eksklusivt uteliv eller simpelthen fantastiske matopplevelser, så har den franske rivieraen alt.

Franske riviera

Det skader heller ikke at det er kort vei til de provencalske landsbyene og de mange vingårdene.  Og er du her i mai, kan du få et glimt av verdens største filmstjerner på den røde løperen til filmfestivalen i Cannes. 

Luksushotellene ligger på rekke og rad langs kysten og det er mye å velge mellom. Prisnivået på de bedre hotellene i høysesongen kan være i det aller høyeste laget, selv for nordmenn. Men om du beveger deg litt utenfor de populære byene som Saint-Tropez og Cannes, så åpner det seg flere muligheter som gir deg bedre valuta for pengene.

Boutiqueperlen Les Roches Rouges

Et av mine nye favoritter er Les Roches Rouges. Dette hotellet ligger tilbaketrukket til utenfor badebyen Saint-Raphaël, som ligger mellom Saint-Tropez og Nice. 

Les Roches Rouges er en av del av boutiquehotellkjeden Beaumier som driver stilrene hotellperler i naturskjønne omgivelser med fokus på velvære, gastronomisk opplevelser og arkitektur. De har flere hoteller i hele Europa og ved siden av det de har i Ibiza, er Les Roches Rouges den eneste med sjøutsikt. Sjekk ut hotellet her

Her har du et delikat hotell bestående av lyse rom, to restauranter (deriblant Récif som har én MICHELIN-stjerne), et stort basseng og nok av solsenger, med fantastisk utsikt til Middelhavet.

Det jeg liker best med hotellet, er hvor fredfullt og meditativt det er å bo der. Les Roches Rouges er et sted hvor du virkelig kan senke skuldrene og bare nyte livet. Gjerne i kombinasjon med et kaldt glass hvitvin eller to mens du skuer utover det blå havet.

For arkitektur-interesserte er det mange flotte detaljer ved bygget fra 1950-tallet. Den verneverdige fasaden gir assosiasjoner til arkitekturen i TV-serien Mad Men og Alfred Hitchcocks filmklassiker North by Northwest (1959). Innvendig er mange av 1950-tallsdetaljene ivaretatt på en god måte, selv om alt er nytt og fresht. For øvrig er det ingenting å utsette på renholdet på rommene.  Det skal godt gjøres å finne noen støvfnugg eller annet smuss der! 

Nærmeste by Saint-Raphaël er ved første øyekast kanskje ikke så spennende. Men når det er sagt, så er det faktisk en badeby med mye historie (Napoleon Bonaparte inntok den i sin tid), koselige butikker, en vakker strandpromenade og den sjarmerende gamlebyen er vel verdt et besøk. Byen er også kjent for sitt kasino og pariserhjul som pryder bybildet. 

Sjekk flybilletter her

Frister det med en tur til Sør-Frankrike etter en norsk sommer med mye regn (i alle fall her på Østlandet) så er Les Roches Rouges en svært god anbefaling. 

Her får du tak i leiebil