Liseberg feirer 100 år: Opplev spenning og moro i Gøteborg

Med et bredt utvalg av attraksjoner for både barn og voksne, vil du få en minneverdig opplevelse på en av Nordens største fornøyelsesparker. Alt dette og mer venter på deg på din weekendtur til Göteborg.

Liseberg Gøteborg
Om du er på jakt etter en opplevelse som vil få adrenalinet til å pumpe og som vil skape minner for livet, er Liseberg stedet å være. Foto: Opplev Sverige

Liseberg er en av Nordens mest ikoniske fornøyelsesparker, og feirer sitt 100-årsjubileum i år. Parken, som ligger midt i hjertet av Gøteborg, har tiltrukket seg millioner av besøkende fra hele verden med sin unike blanding av adrenalinpumpende berg-og-dal-baner, morsomme vannattraksjoner, og et bredt utvalg av underholdningstilbud.

Reise til Gøteborg med buss? Hos FixBus kan du få billetter fra 200 kroner én vei.

Leiebil finner du her.

Midtpunktet i Gøteborg

I anledning 100-årsdagen, har Liseberg investert nærmere 2,5 milliarder kroner for å bygge ut parken, med blant annet nytt hotell og badelandet Oceana som åpner i 2024.

– Vår ambisjon er å bli en av verdens største reisemål for glede og moro. Med de nyhetene som vi presenterer for 100-årsjubileet, og med badelandet Oceana neste år, blir vi i enda større grad et helårlig reisemål. Vi er på en reise mot å bli en året-rundt-destinasjon, sier Andreas Andersen, administrerende direktør for Liseberg.

Badelandet Oceana åpner i 2024. Foto: Opplev Sverige

I fjor åpnet det nye området Luna Park. Berg-og-dal-banen Luna, som er på plass til årets sesongåpning, er den tredje i rekken – og den største attraksjonen i denne seksjonen av parken.

Luna er en berg-og-dal-bane for hele familien. Foto: Opplev Sverige

Nytt hotell midt i Liseberg

En annen nyhet er Lisebergs nye familiehotell – Liseberg Grand Curiosa Hotel som er innredet med inspirasjon fra det eventyrlystne paret – Agnes og Herr Dvaler som levde i Gøteborg på 1700-tallet.

Se flere hoteller i Gøteborg her

Gøteborg Liseberg
Liseberg Grand Curiosa er nytt og midt i blinken for deg som skal reise til Gøteborg for å oppleve Liseberg.

Hotellet har blant annet 457 familierom, restaurant i første etasje, bistro på taket med utsikt over parken og hele byen, en morsom karusell fra 1923, og en sklie mellom andre og tredje etasje i huset.

Her kan du lese mer om hotellet og bestille.

Parken åpner dørene for sesongen 22.april 2023. Her kan du se åpningstider.


Ti ting du må gjøre i Göteborg etter Liseberg

Gøteborg er ikke bare Liseberg. Her er en liste på ti ting du må gjøre når du besøker Sveriges fine storby – når du først har opplevd Liseberg, så klart.

1. Utforske byen til fots

Gøteborg er en vakker by med en rik historie og flott arkitektur. En spasertur langs kanalene i sentrum av byen vil gi deg en følelse av atmosfæren og oppleve byens sjarm.

2. Besøke Göteborgs Konstmuseum

Kunstmuseet har en imponerende samling av kunstverk fra både svenske og internasjonale kunstnere, inkludert verk fra Rembrandt og Picasso.

3. Shoppe på Nordstan

Nordstan er Skandinavias største kjøpesenter og har over 200 butikker. Her finner du alt fra mote til mat og interiør.

4. Besøke Feskekôrka

Feskekôrka er et fiskemarked som har eksistert i over 100 år. Her kan du kjøpe fersk sjømat og oppleve den autentiske atmosfæren.

5. Se en konsert på Göteborgsoperan

Göteborgsoperan er en av Nordens største operahus, og tilbyr et bredt spekter av konserter og forestillinger i en spektakulær bygning ved havnen.

6. Utforske den botaniske hagen

Den botaniske hagen i Gøteborg har over 16 000 plantearter fra hele verden. En spasertur i hagen kan være en avslappende og vakker opplevelse.

7. Besøke Universeum

Universeum er et populært vitenskapssenter med interaktive utstillinger og aktiviteter for hele familien.

8. Ta en båttur i Gøteborgs skjærgård

Gøteborg har en vakker skjærgård utenfor byen, og det er mange båtturer tilgjengelige som gir deg muligheten til å utforske de små øyene og fiskeværene.

9. Besøke Slottsskogen

Slottsskogen er en stor park i Gøteborg som er et populært sted for piknik og friluftsliv. Parken har også et dyrehage og et utendørs friluftsmuseum.

10. Besøke Gøteborgs Maritima Museum

Maritimt Museum i Gøteborg er et flott sted for å lære om byens rike sjøfartshistorie. Museet har også en imponerende samling av skip og maritimt utstyr.

Reise miljøvennlig til Gøteborg med buss! Hos FixBus kan du få billetter fra 200 kroner én vei.

Vil du heller leie bil? Det finner du her.


20 grunner til å reise til Gøteborg

Gøteborg er reisemålet for deg som vil oppleve en by med familievennlige attraksjoner, butikker, hoteller, gode spisesteder og hippe barer.