Londons beste restauranter

Mange spisesteder i London er ikke alle gode. Unngå turistfellene med vår guide.

beste restauranter london
På disse restaurantene får du garantert god mat, stemning og service. Foto: Jidori.com

London er et ettertraktet reisemål for nordmenn, og en betydelig del av ferieopplevelsen involverer å utforske kulinariske høydepunkter og spennende restauranter. For å unngå turistfellene, har vi satt sammen en liste over de beste restaurantene i London nedenfor.

Søk fly til London her


The Ledbury, Notting Hill

The Ledbury hadde to Michelin-stjerner fra 2010 til 2021, da den mistet dem på grunn av stengingen som følge av utilgjengelige Covid-19-restriksjoner for restauranten. Dette gjorde den uvalig for vurdering av Michelin-inspektørene.

Restauranten har også blitt inkludert i S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Etter å ha vært stengt i nesten to år, gjenåpnet restauranten i februar 2022. Den gjenvant begge Michelin-stjernene i Michelin-guiden for 2023.

Adresse: 127 Ledbury Rd, London W11 2AQ, Storbritannia

Hjemmeside: Theledbury.com

Ute etter rimelig og bra hotell? Sjekk ut The Piccadilly London West End

Cinnamon Club, Westminster

Plassert i den historiske og verneverdige bygningen til det tidligere Westminster Library, er The Cinnamon Club en institusjon innen indisk gourmetmat. Som den opprinnelige moderne indiske restauranten i London, har The Cinnamon Club en lang historie med å servere nyskapende og kreativ indisk mat i en praktfull og majestetisk setting.

Kokk Vivek Singh og hans team av kokker har utviklet en imponerende ny meny som kombinerer The Cinnamon Club’s signaturretter med nye retter og festlige fat.

Adresse: The Old Westminster Library, 30-32 Great Smith Street, London SW1P 3BU

Hjemmeside: Cinnamonclub.com

Harm Yard Hotel er et hotell som er perfekt for weekendtur i storbyen.

Social Eating House, Soho

Inspirert av den livlige stemningen i Soho, er Social Eating House et sted der du kan nyte de viktige elementene i Londons nåværende matmiljø på en avslappet og sosial måte – der både omgivelsene og maten er fylt med liv.

Adresse: 58 Poland Street, Soho, London W1F 7NR

Hjemmeside: Socialeatinghouse.com

karma Sanctum Soho Hotel i London er et fantastisk hotell i Soho.

Amaya, Mayfair

En annen Michelin-restaurant vi setter pris på er Amaya – her kan du nyte herlige indiske tapas som definitivt er verdt et besøk. De er spesialisert på grillet mat, bruker tre tradisjonelle indiske Tandoor-leirovner, Sigrikull-flammer og serverer delikate retter stekt på glovarme Tawa-tallerkener.

Adresse: Halkin Arcade, Motcomb St, London SW1X 8JT, Storbritannia

Hjemmeside: Amaya.biz

The May Fair er et fantastisk hotell i Mayfair.

The Ivy, West End

Hvis du ønsker å spotte kjendiser, er The Ivy i Londons West End det ideelle stedet å besøke. Restauranten er berømt for sitt store antall VIP-kunder og har en fantastisk art deco-stil. Når det gjelder maten, tilbyr de klassisk og solid britisk mat som er verken for pretensiøs eller for kostbar.

Adresse: 1-5 West St, London WC2H 9NQ, Storbritannia

Hjemmeside: Theivy.co.uk

The Soho Hotel byr på mange flotte fasiliteter midt i London sentrum.

Nobu, Hotel Maryleboune

Hvis du ønsker å spotte kjendiser, er The Ivy i Londons West End det ideelle stedet å besøke. Restauranten er berømt for sitt store antall VIP-kunder og har en fantastisk art deco-stil. Når det gjelder maten, tilbyr de klassisk og solid britisk mat som er verken for pretensiøs eller for kostbar.

Restauranten er en del av luksushotellet Maryleboune.

Adresse: 19 Old Park Ln, London W1K 1LB, Storbritannia

Hjemmeside: Noburestaurants.com

Dette er det mest populære hotellet i London, ifølge Hotels.com.

Dinner by Heston Blumenthal, The Mandarin Oriental

Dinner begynte på slutten av 90-tallet da Heston Blumenthal ble fascinert av gammeldagse matopplevelser. De salte iskremene fra 1800-tallet, teateret i Tudor-spiseopplevelsene og rettene fra «Alice’s Adventures in Wonderland» inspirerte alle hans unike matlagingsstil. Restauranten er en del av dette ikoniske hotellet.

Adresse: 66 Knightsbridge, London SW1X 7LA, Storbritannia

Hjemmeside: Dinnerbyheston.com

Duck and Waffle, Heron Tower, East London

Hvis du ikke har problemer med høyder, bør du ta en tur i glassheisen utenpå Heron Tower og stikke innom Duck and Waffle i 40. etasje.

Kjøkkensjef Daniel Doherty har introdusert noen virkelig kreative retter på menyen, som for eksempel «Spicy Ox Cheek Doughnut» – eller en smakfull smultring med krydret oksekinn. Og selvfølgelig, ikke gå glipp av signaturretten! Ja, du gjettet riktig – and og vaffel!

Adresse: Heron Tower, 110 Bishopsgate, London EC2N 4AY, Storbritannia

Hjemmeside: Duckandwaffle.com

Et rimelig og flott hotell i hjertet av London.

Padella: Pastarestaurant nær Borough Market

Lang kø utenfor Padella hver morgen antyder at dette er et ganske populært sted for pastaentusiaster. Eierne realiserte drømmen om å åpne en pasta bar som serverer håndlaget pasta med sauser og fyllinger inspirert av deres reise til Italia – alt fra Roma og tilbake.

Bordene blir raskt opptatt, så det er lurt å forhåndsbestille. Det sies at pastaen her er vel verdt ventetiden, spesielt husets favoritt, pici cacio e pepe. En himmel for pastaentusiaster.

Adresse: Padella, 6 Southwark Street, Southwark, London SE1

Hjemmeside: padella.com

Jidori: Japansk inspirert i Øst-London

En pastellfarget oase langs Kingsland High Street, der du møtes av den fristende duften av grillet kjøtt som fyller lokalet. Jidori, midt i hjertet av Dalston, har fått sitt navn fra en spesiell rase av frittgående kylling kjent for sin robuste smak og friskhet i Japan. Her serveres frittgående kylling direkte fra Tokyo. Du kan se din yakitori bli tilberedt rett foran deg, akkurat som i Japan!

Adresse: Jidori, 89 Kingsland High Street, Hackney, London E8

Hjemmeside: jidori.co.uk.

Hoppers: Srilankisk gatemat i Soho

Hoppers, grunnlagt av JKS Restaurants og Karan Gokani i oktober 2015, startet i Soho og ble inspirert av Sri Lankas og Sør-Indias toddy-butikker og veikantboder. Restauranten fikk raskt anerkjennelse, blant annet fra London Evening Standard’s Fay Maschler og Sunday Times-kritikeren A.A. Gill.

Adresse: Hoppers, 49 Frith Street, Soho, London W1

Hjemmeside: hopperslondon.com

Finn hoteller i nærheten av Soho her.

Sexy Fish: Japansk sjømat i Mayfair

Rita Ora holdt en intime konsert under åpningen av restauranten, og blant de første gjestene var David Gandy og Lindsay Lohan. Atmosfæren her er alt annet enn ordinær, med inspirasjon hentet fra Japan, New York, og selvfølgelig en touch av London.

Kjøkkenet holder åpent til klokken 2 om natten, med en egen DJ som setter stemningen gjennom hele kvelden. I tillegg kan du nyte synet av to av verdens største korallrev i en spesiallaget tank ved den private spiseplassen i underetasjen, kjent som The Coral Reef.

Adresse: Sexy Fish, Berkeley House, Berkeley Square, Mayfair, London W1

Hjemmeside: sexyfish.com

Ny kåring: Dette er Europas beste hoteller

Reisemagasinet Condé Nast Traveller sine lesere har stemt frem de beste hotellene i Europa, og ett norsk hotell kom med på listen.