Dette må du gjøre på Sri Lanka

Sri Lanka fortsetter å seile opp som en spennende feriedestinasjon. Slik får du en uforglemmelig tur til perlen i Det indiske hav.

Foto: Getty Images

Urørte paradisstrender, helt utrolige togturer, frodig natur og eldgamle templer er noen av tingene som sjarmerer turistene på Sri Lanka. Legger du til spennende mat og fantastiske festivaler, så får du et reisemål som er vanskelig å unngå.

Har du planer om å bestille deg en tur til øystaten, er det flere byer og mange severdigheter å se. Det er lurt å ta hovedstaden Colombo som utgangspunkt, før du utforsker resten av paradisøya.

Religion spiller en viktig rolle i lokalbefolkningens liv på Sri Lanka. Du finner mange praktiserende buddhister, kristne, hinduer og muslimer. Det er ikke uvanlig å se templer, statuer av Buddha, kirker og moskeer side om side. Dog er den største religionen buddhismen som utgjør 70 prosent av befolkningen. Og det er også tydelig på de aller største severdighetene.

Ting å gjøre på Sri Lanka

Dette er det beste hotellet på Sri Lanka, ifølge Tripadvisor

Steintempelet Gal Vihara

Gal Viharaya er et fantastisk steintempel som består av en gruppe Buddha-statuer bygget av Kong Parakramabahu i det 12. århundre. Templet ligger på UNESCOs verdensarvliste og ligger ved byen Polonnaruwa.

Her bor du nærmest Gal Vihara

Ruinene Abhayagiri Dagoba

Dette er en av de mest omfattende ruinene i verden. Ruinene er en stupa, som er et gravbygg til oppbevaring av relikvier etter konger og fremstående personer. Stupaen ble bygd til Kong Vattagamini Abaya i 1. århundre f.Kr., og er den nest største i øystaten.

I dag prøver arkeologene å gjenopprette stupaen til sin opprinnelige form uten å ødelegge den arkeologiske verdien. Arbeidet har vært treigt på grunn av mangel på midler. Som du kan se på bildet, er stupaen fortsatt dekket av gress, men klarer likevel å tiltrekke mange turister.

Her bor du i nærheten

Lords Restaurant

Restauranten er kåret til en av de beste restaurantene i byen Negombo. Opplev mange varierte smaker fra landet du har valgt, for eksempel srilankisk, indisk og thailandsk.

Besøk hjemmesiden og book bord her

Her bor du best i Negombo

World’s End

Verdens ende er for deg som vil på fottur på Sri Lanka. Utsikten fra toppen (880 meter) tar pusten fra deg. Og på en klar dag kan du se hele veien til Udawalewe nasjonalpark i hovedstaden Colombo, hvor du kan dra på elefant-safari.

Fjelltoppen finner du i byen Nuwara Eliya som er kjent for sin teproduksjon og Sri Lankas høyeste fjell.

Her er topp 10 luksushoteller i Nuwara Eliya

Tempelet Buduruwagala

Buduruwagala er et gammelt buddhistisk tempel på Sri Lanka. Komplekset består av syv statuer og tilhører Mahayana-retningen innen buddhismen. Statuene dateres tilbake til det 10. århundre.

Den gigantiske, stående Buddha-statuen (15 meter og den høyeste på øya), bærer fortsatt spor av sin originale kappe med en oransjefarge, som antyder at den en gang var sterkt malt.

Templet finner du i Yala nasjonalpark i regionen Wellawaya.

Her bor du nærmest templet

Mulkirigala Raja Maha Vihara

Tjue kilometer nord for byen Tangalle ligger det store fjellet Mulkirigala. Steinhusene her består av huletempler fra det tredje århundre. Du kan klatre opp på fjellet for å se den store, liggende Buddha-statuen og mange andre Buddha-statuer i grottene, og også en stupa på toppen av fjellet.

15 hoteller i nærheten av Mulkirigala

Tempelet Kandasamy Kovil

Et annet tempel som er verdt å få med seg er dette i Vavuniya. Det hinduistiske templet har et svært utsmykket tårn og er en av Sri Lankas fem historiske hinduistiske templer. Tempelet er dedikert til Shiva for å beskytte øya mot naturkatastrofer.

Den nåværende strukturen dateres til 1952, og pilgrimer fra hele landet reiser hit for å be.

Her bor du nærmest templet

Udawalawe nasjonalpark 

Du kan ikke dra til Sri Lanka uten å få med deg elefantene. Uda Walawe nasjonalpark er et av verdens beste steder for å se ville elefanter. Nasjonalparken består av marker og skog, og er også en av de beste nasjonalparkene i Sri Lanka.

Her finner du hoteller i nærheten av Udawalawe

Skal du først reise til hovedstaden Colombo? Dette er de 10 beste hotellene


Reiseguide til Sri Lanka

kulturhistorie som går tusenvis av år tilbake, frodig natur, fargerikt folkeliv og strender så langt øyet kan se. Legg ferien til Sri Lanka