5 spennende bydeler i New York

New York, New York.. Storbyen som er like fascinerende uansett om du er i storbyen for første eller 5. gang.

I tillegg er New York eller «The Big Apple» like sjarmerende uansett hvilken årstid. Fantastisk shopping, et rikt utvalg av kulturtilbud, restauranter med Michelin-stjerner og verdenskjente utesteder hvor du kan møte på en kjendis eller to. Denne magiske storbyen er alltid full av energi og en herlig atmosfære som er lett å forelske seg i.

Og her finner du i tillegg opplevelser for alle aldre, uansett om du er her med familien, kjæresten  eller med vennegjengen. Det er bare å sette seg ned på en buss og oppdage byens mange nabolag. Alt fra Manhattan, Little Italy, Chinatown, Greenwich Village, Harlem, Chelsea – alle har sin spesielle særtrekk og hver sin spesielle historie. Vi kan grovt dele inn New York i 5 bydeler, der hver bydel igjen har sine egne nabolag. Snakker vi nordmenn om New York er det som oftest Manhattan vi refererer til, men i denne guiden har vi også tatt med Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island – the five boroughs.

Finn hoteller i New York her

1. Manhattan

iStock_000016157000_Small

Det er ikke tilfeldig at Manhattan forbindes med New York. Faktisk er Manhattan en av USAs viktigste økonomiske, kommersielle og kulturelle sentrum. Det er her du finner de kjente nabolagene som Little Italy, Greenwich Village, Harlem, Chinatown, Soho og Chelsea. Samt verdensberømte attraksjoner som Empire State Building og Statue of Liberty. Manhattan er også den bydelen som er tettest befolket, det er hjemmet til de fleste skyskrapere som New York har å by på, og det er her du bor når du først er i New York. Manhattan kryr av hoteller – alt fra de rimelige til de mer luksuriøse og fasjonable.

Midtown

Manhattan består enkelt og greit av skyskrapere, shoppingsentre, store grønne parker, og selvfølgelig mange skjulte skatter. Central Park er kanskje verdens mest omtalte park etter utallige filmer og TV-serier som Sex and the city og Gossip Girl. Det er her de fleste tar turen for et lite avbrekk fra shoppingen, men mange bruker også parken til jogging, sykling, baseball og andre aktiviteter. Midtown er den kommersielle delen av Manhattan, og også en av verdens rikeste områder med skyskrapere som Trump Towers, Empire State Building, Times Square og Rockefeller Center. Er du ute etter New Yorks beste shoppingmuligheter? Da finner du det i Midtown! Dette er hjemmet til 5th avenue og alle merkebutikkene som Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Cartier og Tiffany’s.

Beste hotellet i Midtown: YOTEL New York

Tribeca

Når du er i New York er det også verdt å sjekke ut området Tribeca, som er et av New Yorks kuleste områder. Tribeca står for triangle below Canal Street, og er området herifra og ned til Chambers Street og bort til Lafayette Street. Området her er preget av gamle industribygninger fra tekstilindustriens storhetstid på Manhattan, som i dag er omgjort til leiligheter og såkalte lofts.

Det bor litt over 10 000 mennesker i dette nabolaget i dag, og at det er et av de kuleste områdene i byen kan innbyggerlisten (nå og tidligere) bekrefte: Beyonce, Jay-Z, David Letterman, Uma Thurman, Justin Timberlake, Gwyneth Palthrow, Scarlett Johansson, Adriana Lima og Michael Stipe. Av alle områdene på Manhattan er det vel SoHo som har gjennomgått den største forandringen fra å være et industriområde til å bli et kunstnerområde, og til slutt muligens det området med størst tetthet av kunstnere, butikker med særegent utvalg og gode spisesteder. Man kan trygt si at Manhattan har mange, mange kule områder.

Beste hotellet i Tribeca: Sheraton Tribeca New York

Her kan du lese en mer omfattende guide til Manhattan.

2. The Bronx

Old film retro style photo of New York building with fire escape ladders, USA.

Du har sikkert hørt Jennifer Lopez med «Jenny from the block» hvor hun grasiøst skryter av å komme fra The Bronx. The Bronx grenser til Manhattan i nord, og her møter du på mange spansktalende. Det skyldes at en stor andel av befolkningen opprinnelig kommer fra Puerto Rico og Den dominikanske republikk. The Bronx er også kjent fra filmer som «The Bronx Tale», samtidig som det var her hiphop-bølgen oppstod på 1970-tallet. Denne bydelen byr på mange koselige restauranter, Bronx Zoo, New York Botanical Gardens og Yankee Stadium. Pass på å få med deg en Yankee-kamp når du er her – det er en fantastisk opplevelse! Ta også en shoppingrunde i Grand Concourse, Fordham Road, Bay Plaza, River/Kingsbridge shopping center eller The Hub. The Bronx er ikke stedet for å lete etter hoteller, men vi anbefaler at du bor i Manhattan og heller tar en dagstur til The Bronx.

Et av de beste hotellene på Manhattan: The Pierre, A Taj Hotel

Finn de beste hotellene på Manhattan her.

3. Brooklyn

iStock_000010808523_Small

Brooklyn er den mest folkerike bydelen, med mange attraksjoner å se. Det finnes mange deler av Brooklyn som anses å være ghetto, men bydelen kan fortsatt tilby et hav av kulturelle og gastronomiske opplevelser. Alt fra hiphop-musikk til trendy shopping, for ikke å snakke om den fantastiske utsikten over Manhattan skyline. I Brooklyn finner du Coney Island, det legendariske strandområdet med tivoli – og selvfølgelig Brooklyn Bridge.

Boutiquehotellene her er kanskje blant de aller mest sjarmerende. Noen av verdens mest kjente rappere kommer også nettopp fra Brooklyn, deriblant Jay Z, The Notorious B.I.G og Lil Kim. Om du først har planer om å ta turen hit, er det verdt å vite at bydelen igjen deler seg i 4 nabolag som du bør få med deg.

Willliamsburg er fullt av gallerier, musikkscener, utesteder og restauranter.

Red Rock er et havneområde som i dag er fullt av uterestauranter om sommeren. Her bør du nyte en kopp kaffe med en fantastisk utsikt over både Frihetsgudinnen og Manhattan.

Dumbo ligger under Manhattan Bridge, og i dag er dette et trendy område med interiør-og designerbutikker som du ikke finner andre steder. Gå en tur langs strandpromenaden hvis solen er fremme, eller ta deg en drink på The River Café.

Downtown Brooklyn er fult av restauranter og gode shoppingmuligheter.

Beste hotell i Brooklyn: Wyndham Garden Brooklyn

4. Queens

iStock_000064893477_Small

Opplev en miks av kulturer og få en smakebit av gresk, polsk, italiensk og latin-amerikansk kultur i Queens. Her er det en mengde av attraksjoner og restauranter, barer og nattliv. Få med deg en baseballkamp på Citi Field; Queens er nemlig hjemmet til baseballklubben The Mets, som du selvfølgelig må få med deg. Et annet tips er å gå tur på byens nest-største park, Flushing MeadowsCorona Park. Du kommer deg enkelt hit med en taxi fra Manhattan.

Nabolaget Astoria er ikke så langt unna Manhattan og her kan du spise på en av de mange sjarmerende restaurantene. Sjekk ut Bohemian Hall and Beer Garden.

Nabolaget Flushing byr på New Yorks største China Town og Korea Town, som sier å være en mer autentisk China Town enn den på Manhattan.

Sjekk også ut nabolagene Corona, Jackson Heights og Elmhurst. Om du er her om sommeren, anbefaler vi at du tar deg en tur til stranden Rockaway Beach.

Beste hotell i Queens: The Parc Hotel

The Parc Hotel, Flushing

5. Staten Island

iStock_000049748868_Small

Staten Island er bydelen de fleste besøker på grunn av fergeturen fra Manhattan med imponerende utsikt til Frihetsguddinnen, Ellis Island og Lower Manhattan. Denne bydelen er den minste og blir ofte kalt for «The forgotten Borough», men samtidig er det mye å finne på her. Du kan for eksempel besøke flere botaniske hager, sandstrender og Jacques Marchais Museum of Tibetan Art. Staten Island er en liten øy skjermet bort fra sentrum, så her finner dessverre ingen hoteller, men det er likevel enkelt å besøke fra Manhattan.

8 ting du må gjøre i New York:

1. En kveldstur over Brooklyn Bridge med spektakulær utsikt over Manhattan og Brooklyn.

2. Sightseeing langs New Yorks Museum Mile – hvor du kan besøke berømte museer som Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art i Midtown.

3. Fra toppen av Empire State Building kan du oppleve en fantastisk utsikt.

4. Berømte attraksjoner som The Statue of Liberty, Ellis island og 9/11 Memorial er attraksjoner som må ses.

5. Shop i Soho, Blaker Street og Meatpacking District.

6. Ta deg en sykkeltur langs Central Park.

7. Ta ferge fra Manhattan til Staten Island med fantastisk utsikt over frihetsgudinnen og Ellis Island.

8. Besøk en av New Yorks beste panoramabarer hvor du kan se den glitrende bysilhuetten. Besøk for eksempel The Plunge eller Ava Lounge på Dream Hotel i Midtown – nydelig utsikt over Times Square!

Gode hoteller i New York

Four Seasons Hotel

Det høyeste luksushotellet i New York har enda større rom enn The Setai (de minste er 46 kvm). Noen helt utrolige suiter, virkelig fine rom på alle nivåer og Calvisius Caviar Lounge. Baren på hotellet heter The Bar, og det er ikke bare tilfeldig. Et galleri i lobbyen har veldig fin kunst og gullsmedbutikken på hotellet er en opplevelse i seg selv.

Bestill hotellet her.

The Mark

Om det er de små teltene barna får, om det er deres egne sykkeltaxier eller deres utrolige butikker inne på hotellet… eller rett og slett totalpakken, men det er kanskje ett av de stiligste hotellene i byen – i verden. Ikke bli overrasket om du møter en motedesigner eller en modell i The Mark Bar.

Bestill hotellet her.

Langham Place Fifth Avenue

Dette hotellet har som navnet tilsier en strålende plassering (400 Fifth Avenue). Her får du også store rom (noe som slettes ikke er normalen i New York), et virkelig godt spa, Michelin-restauranten Ai Fiori og en egen personlig assistent, hvis du skulle trenge hjelp under oppholdet. De minste rommene er på 41 kvadratmeter.

Bestill hotellet her.

Mondrian Soho

Fantastisk på alle måter. Dette designhotellet har superflotte rom og veldig høy standard. Mange supre detaljer, og en bar som er av typen som gjør at du kanskje forlater hotellet litt for sjeldent.

Bestill hotellet her.

Eventi Hotel

Et kvalitetshotell i Chelsea-distriktet, rett ved Manhattan. Selv sier hotellet at det er en opplevelse like mye som et hotell, og det kan nok stemme. Restauranten Humphrey er en virkelig opplevelse, spesielt hvis du kan sitte ute. I tillegg er det live jazz hver onsdag og torsdag.

Bestill hotellet her.

Gramercy Park Hotel

Et ikonisk luksushotell med flott beliggenhet i hjertet av New York. Et strålende klassisk hotell fra 1925 med spesialdesignede håndlagde møbler og en imponerende kunstsamling. Rommene er vakre med stor inspirasjon fra 50-tallet, og det er en fantastisk fargepalette med juvelfarger. Du får en følelse av Hitchcock, velour, sjakk og teater.

Bestill hotellet her.

  Kilder: USA-spesialisten, dinnewyokreise.no