Hotelltipset: The Whitby Hotel

Vi har testet ut stamhotellet til Oprah Winfrey. Skal du til New York og leter etter byens beste hotell, er det ingenting å lure på: The Whitby Hotel er stedet.

«Hotelltipset» er ny spalte der Morten Steingrimsen og Truls Oma skriver og anbefaler kule og sjarmerende hoteller som de selv har testet ut. Les om hotellbesøket deres i Irland her

Boutiquehoteller

New York er kjent for sine mange hoteller, som blant annet det ikoniske The Plaza hvor Kevin McCallister sjekket inn på i Hjemme alene 2 og den britiske kongefamiliens favoritthotell The Carlyle. Det mangler med andre ord ikke på gode overnattingsmuligheter i millionbyen. Men i New York finnes det også flere mindre kjente boutiquehoteller som det er på høy tid at flere nordmenn oppdager. 

Et av disse er The Whitby Hotel, som nå er vårt favoritthotell i New York. Dette boutiquehotellet er sentralt plassert på Manhattan og en del av Firmdale – en minikjede bestående av totalt ti hoteller i New York og London. 

Med en gang taxien stoppet utenfor hotellet tar doormannen oss godt imot. Han tar hånd om bagasjen og geleider oss inn til hotellet vi sent kommer til å glemme. Det første som slår oss når vi sjekker inn på The Whitby er det fargerike og svært elegante interiøret, som sammen med det yrende lobbyområdet, gir en varm følelse. Hotellet er usedvanlig flott uten at det fremstår snobbete. De entusiastiske eierne Tim og Kit Kemp har skapt et lekent, engelsk-inspirert interiør hvor ingen detaljer er tilfeldige. 

Toppsuite med store terrasse


Innsjekken er svært effektiv og personalet er i verdensklasse. De sørger for at man føler seg som hjemme med en gang man kommer inn hoveddøren. Personalet får ikke understreket nok at de vil gjøre alt de kan for å gjøre oppholdet vårt så godt som overhodet mulig. Servicen føles ikke påtvunget, men snarere naturlig og veldig behagelig. 

Whitbys eminente concierge viser oss rundt i det stilige hotellet og tar oss med til rommene. Det er en underdrivelse å si at rommene er flott. I det han åpner døren til rommene, blir vi blåst i bakken da vi innser at vi er oppgradert til intet mindre enn toppsuitene som har store terrasser med utsikt til New Yorks pulserende storbyliv! Som med resten av hotellet er ingenting overlatt til tilfeldighetene. 

The Whitby Hotel

Hvert av rommene våre er på størrelse med en leilighet som er perfekt og delikat innredet. Det er de mange små og store detaljene, for eksempel en egen kuratrert boksamling, et håndskrevet velkomstkort fra direktøren og det som må være tidenes flotteste bad, som gjør romopplevelsen komplett. 

Roomservice i verdensklasse

Som en liten test på servicenivået bestemte en av oss for å ringe til room service og be om å få skjorten strøket. Mindre enn ett minutt senere stod en ansatt utenfor døren og hentet skjorten. Det skulle bare gå noen få minutter før den ble levert, perfekt strøket. Dét er service det. De ansatte er hele tiden på «allerten» og gjør alt de kan for å yte eksepsjonell service.

   

The Whitby er ikke 5-stjernershotell i tradisjonell forstand. Det skal likevel mye til for finne et hotell på dette nivået i New York. Det var med tungt hjerte at vi forlot hotellet etter utsjekk da vi gjerne skulle bodd her enda flere netter. For The Whitby er i den aller øverste hotell-ligaen. Vi kommer tilbake ved nærmeste anledning.

Pris: Fra kroner 8200,- per natt. 

Standard: Nivået er skyhøyt på absolutt alle plan. Det er ingenting å utsette på dette hotellet. 

Frokost: Hotellets rikholdige buffet vil være tilstrekkelig for de fleste. Men skulle man ønske å bestille noe ekstra, hva enn det måtte være, så er det ingen sak for hotellet. Kokkene lager mer enn gjerne retter som ikke står oppført på menyen.  

Passer for: Hotellet har en såpass lun og åpen profil at det passer like godt for forretningsreisende, turister og alle som setter pris på et hotell i toppsjiktet. 

Andre severdigheter: Hotellet har som seg hør og bør en egen bar og restaurant i svært kule omgivelser på første plan. Vi hadde gleden av å prøve den nye signatur-drinkmenyen og kan varmt anbefale Whitby Paloma, deres helt egne vri på den tequilabaserte cocktailen, og bourbon-drinken The Thrid Rail. En av våre favoritter i restauranten var tagliatellen med sopp, bolognese og rikelig med parmesan. Mmm!

Beliggenhet: Hotellet ligger midt på Manhattan med gåavstand til Central Park. Man kan ikke be om en mer sentral beliggenhet i millionbyen.  

Her kan du booke hotellovernatting