Nice har noe for alle

Nice har lenge vært en av Europas eldste turistbyer og derfor også hatt sine opp og nedturer når det gjelder besøkende. Frankrikes femte største by fikk et ufortjent rykte som en turistfelle, men nå har byen med den fantastiske strandpromenaden igjen blitt en storfavoritt hos en ny generasjon av turister. Nice har fått en ny energi, nytt ansikt og står ikke lenger i skyggen av sine naboer Monaco, St.Tropez og Cannes.

View of Nice - Cote d'Azur -  France

Dette er noen av grunnene til at du burde besøke den franske strandbyen.

Nice er det perfekte reisemålet fordi du får både sol, strand og storby i ett. Her kan du mingle med europeiske fiffen og nyte det gode liv. Ta frem mobilen og send en snap, eller to! Den 7 km palmkledde strandpromenaden, Promenade des Anglais er den første assosiasjonen de fleste har til Nice. Det er ikke så rart, når du ser de uimotståelige strendene som ligger som perler på en snor langs det knallblå vannet. Dypp tærne i det turkise vannet og ta selfies med en fantastisk utsikt som bakgrunn. Her ligger de eksklusive hotellene tett, men byen har hoteller for enhver lommebok, uten at man må trekke så langt vekk fra stranden. Les også: Min beste ferie: Rivieraen for alle smaker

Shopping

Med sitt luksuriøse og moderne gatebilde, er denne byen stedet for jetsettere. Å shoppe i Nice er en selvfølge for mange. Du må bare vite hvor du skal gå. Place Massena er et godt utgangspunkt. Den enorme plassen ligger midt mellom den nye og gamle delen av Nice og her ligger de eksklusive butikkene klare for alle som ønsker å bruke skattepengene/feriepengene. En tur innom Avenue de Verdun og Rue Paradis vil også kunne tilfredsstille de fleste moteløver.

iStock_000013851358_Small

Velger du hovedgaten, Avenue Jean Medicin, kan du gå innom store varehus, som det glamorøse Galeries Lafayette,  og små forretninger som ligger side om side. Har du et strammere budsjett kan du ta en spasertur i Rue Massena som etterhvert blir til Rue France. Her finner du utallige kjedebutikker og rimelige varianter.

Spise

I Nice får du det beste av to verdener. En skjønn blanding av fransk og italiensk, Provence og Middelhavet.  Har du lyst å spise godt bør du besøke Rue Bonaparte som rommer utallige barer, klubber, stilige kafeer og bistroer. Prøv en burger på Comptoir Central Électrique, besøk det koselige stedet La Route du Miam som topper listen på TripAdviser. Har du lyst på noe spennende bør du booke bord på Vinivore; en vinbar og en intim restaurant i ett. Med over 300 av de beste franske vintage vinene og en utrolig koselig atmosfære kan du tilbringe en romantisk aften mens du nyter retter fra Middelhavet med en asiatisk vri.

Mye å se

Blir dagene i solen for lange og du trenger en pause, har du mer enn nok å velge mellom. Du er nødt om å se Gamlebyen og det sjarmerende blomstermarkedet. Dette er en nydelig område hvor du finner trange gater, flotte arkitektur, små forretninger og en ubeskrivelig stemning. Sett deg ned, ta en kopp kaffe og se på menneskene og stemningen. Nice har i alle år lokket til seg kunstnere og her finner du både et moderne museum med kunstverk av Picasso og Warhol egne museer av Chagal (Avenue Docteur Ménard) og Matisse (164 Avenue des Arénes).

Lei en bil og opplev mer

Lei en bil dra på dagstur til for eksempel Cannes og St. Tropez. I Monaco kan du dra på bilspotting. Er du glad i gode lukter kan du besøke perfymebyen Grasse. Besøk fabrikker og parfymemuseumet. Det å ha en egen bil på ferie trenger ikke å være noen dyr affære. I mange land snakker man fra så lite som 43 kroner per dag (priseksempel Spania). Sjekk Holidaycars her  – søker hos alle de store (nytt selskap som konkurrerer godt på pris) Sjekk AutoEurope her – søker hos alle de store (tysk firma som har drevet i over 56 år) HolidayAutos – søker hos alle de store (har vunnet beste bilutleiefirma i Storbritannia de tre siste årene)

Bo i luksus

Har du først kommet deg til Nice, kan du feriere slik som jet-settere. Disse hotellene oser luksus og eleganse.

Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée

982141_145_z

Føl deg som VIP på dette 5-stjerners hotellet som ligger på Promenade des Anglais. Her har du tilgang til både casino, innendørs-og utendørsbasseng, treningsrom, tyrkisk vad, badstue og en fantastisk utsikt over Baie des Anges. Store rom, førsteklassens service vil gjøre ditt opphold svært så tilfredsstillende og du vil ønske å reise tilbake. Du kan spasere langs strandpromenaden og titte på de vakre omgivelsene og menneskene.Når du virkelig vil skjemme deg bort- velger du å bo her Se bilder av hotellet herLiker du å unne deg det lille ekstra? Da bør du titte innom Laurel Nights. Her finner du kun de beste hotellene i verden.

Hotel Le Negresco

20158_88_z

Dette kjente hotellet ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet og ligger rett ved strandpromenaden. Hele 5 århundrer med historie presenteres over hele hotellet, med periodestiler fra Ludvig XIII til moderne kunst. Her oser alt luksus og historie. Frister det ikke å spise frokost til denne utsikten kanskje? Champagnebaren «Versaille Salon» vil imponere deg og gi deg lyst til å sende et par snap hjem til venner i Norge. Som gjest på Hotel Negresco får du tilgang til det private strandområdet Neptune mot en ekstra avgift, og der kan du drive vannsport. Her finner du mer informasjon om dette kjente hotellet. Søk og sammenlign flypriser på over 800 nettsider her

Boscolo Exedra Nice, Autograph Collection

8300_164_z

Her finner du oversikten over flere hoteller i nærheten av Nice Velger du å booke et opphold på dette fantastiske hotellet har du gangavstand til shoppinggatene, restauranter og bylivet. De hvitkledde rommene passer utmerket til den gjennomførte stilen på hotellet. Alt er av topp kvalitet. Hotellet har innendørsbasseng, et stort spa-anlegg og treningssenter.Du kan nyte italienske spesialiteter på restauranten La Pescheria, eller ta deg et glass på terrassen til Bar Génési.Gamlebyen ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet, og Nice jernbanestasjon ligger 700 meter unna. Se flere bilder av rommene herSøk fly+hotell her