Nikki Beach Marbella: Vi har testet den legendariske strandklubben

Enten for nødvendig påfyll av D-vitaminer, bading eller rett og slett en god fest, er Nikki Beach Marbella stedet.

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Nikki Beach Marbella: Eksklusiv Strandklubb

Turistfavoritten Marbella er et yndet reisemål for nordmenn som
lengter etter sol. På ferieparadiset er det mer enn nok av solsenger å velge
mellom og den spanske byen er kjent for sine mange eksklusive strandklubber. Den kanskje mest kjente er Nikki Beach Marbella. Jeg dro nedover i sommer og lot meg imponere av deres «strand og fest»-konsept som fortsatt funker som ei kule 20 år etter åpningen.

Siden dørene åpnet i 2003 har denne strandklubben, som ligger på en av de aller fineste strendene i Spania, vært et «hotspot» for både jetsettere, kjendiser og reiseglade. De eksklusive solsengene er i det øvre prissegmentet og det ryker fort en del tusenlapper her.

For flere tips til ting å gjøre i Spania ler her

Det er det likevel verdt. For klubben har en utrolig god stemning, med alt det det innebærer (ikke minst særdeles gode DJ-er!) og det er en gjennomgående høy kvalitet på gjestereisen. Og for ikke å glemme beliggenheten som er i en klasse for seg selv. Og nevnte jeg drinkene? Utrolig friske og gode på en varm sommerdag.

Et annet tips er å bestille dessertpizzaen med mye god frukt på toppen. Den var overraskende god! Jeg slipper ikke dessertmenyen helt. I forbindelse med jubileet har bakerne Pablo Queijo og Fabian Sadler laget en egen dessert, nærmere bestemt en tropisk mousse med pasjonsfrukt, mango og andre godsaker.

En hyllest til datteren

Historien til Nikki Beach strekker seg tilbake til 1998 da den karismatiske
entreprenøren Jack Penrod bestemte seg for å lage verdens første luksuriøse strandklubb-konsept med slagordet «Celebration of Life» til minne om sin avdøde datter.

I år, 25 år senere, feires det fortsatt og kjeden driver nå strandklubber over hele verden. Ibiza, Miami Beach og Saint Tropez er bare noen av de elleve
destinasjonene. De har også flere pop-ups, blant annet i Cannes i forbindelse med filmfestivalen. Men det stopper ikke der. Selskapet består nå også av en rekke hoteller og ressorter.

Nikki Beach Marbella: Åpent til oktober

Det er likevel noe eget med Marbella-klubben, som var en av deres første
åpninger. Klubben er av mange forbundet med uforglemmelige fester. Det er noe av det som gjør stedet så ettertraktet. Du kan virkelig dra på og slå seg løs med eget VIP-område med sikkerhetsvakter og store champagneflasker.

Om man bare ønsker å slappe av på stranden etterfulgt av en bedre lunsj på restauranten, som kombinerer lokale råvarer med en moderne twist, så er det ingenting i veien for det. Muligheten er mange og det er nok å gjøre. En ting er i alle fall sikkert: Du kommer ikke til å kjede deg og de ansatte vil ta godt vare på deg.

Hotellanbefalinger

Det er nok av resorter i området og Don Carlos Hotel ligger kun noen meter
unna stranden, selv om jeg personlig foretrekker mindre hoteller. Godt er det derfor at det har dukket opp mye på den fronten her. En sterk anbefaling er La Fonda Heritage, som er Relais & Châteaux’ første hotell i Marbella. Her kan du senke skuldrene i et sjarmerende bygg fra 1500-tallet i hjertet av gamlebyen. Når det kommer til restauranter er Aua playa og Tragabuches begge innertiere.

Sommeren er langt fra over og Nikki Beach Marbella holder åpent helt til
1.oktober. Både SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo til Málaga – en knapp time unna Marbella.

Finn flybilletter her