Skandinavias deiligste by

Noe av det mest romantiske man kan gjøre når man skal feire kjærligheten, er å ta med sin kjære på en impulsiv, romantisk tur. Heldigvis trenger du ikke å se langt for å finne Nordens råeste og mest pulserende by. København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York, og byen ligger bare en rask times flytur unna. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Hva er vel bedre enn å nyte noen dager i en by full av kvalitetskos? Vi har satt sammen en oversikt over de beste, mest romantiske stedene du kan besøke i den danske hovedstaden. God rejse!  

Hoteller

Andersen Boutique Hotel

Dette er et nydelig Boutique-hotell som ligger rett ved Københavns sentralstasjon, «Hovedbanegården». I 2004 vant hotellet en World Luxury Hotel Award, I kategorien Luxury Boutique Hotel, og med god grunn. Dette er et nydelig designhotell med freshe rom og sentral beligenhet på pulserende Vesterbro, som vi elsket da vi besøkte det. Hotellet tilbyr også en spesiell spa-velkomstkurv for romantikk i badekaret, og middag med levende lys på en av restaurantene Il Peccato eller Tapas Huset.  

Scandic Palace Hotel

Scandic Palace Hotel er et moderne og vakkert hotell i hjertet av København, midt på Rådhusplassen. Her kan dere skryte av å ha sovet på samme hotell som Judy Garland og Audrey Hepburn. Flere av rommene har både badekar og privat balkong, og hotellet er et av Scandics mest romantiske. En skikkelig romantisk perle.  

First Hotel Kong Frederik

Kong Frederik sies å være Københavns eldste hotell, og ligger rett ved Rådhuspladsen, med gåavstand til både Tivoli og shoppinggaten Strøget. Dette er et klassisk og historisk hotell elsket av kunstnere og kjendiser, og det tilbyr renoverte rom i stilene «library», «romantic» og «classic». Vi har også tidligere kåret hotellet til et av de seks mest sexy hotellene i verden!  

Copenhagen Plaza

Dette hotellet fra 1913 er et av Københavns mest populære. Hotellet har en perfekt beligenhet rett ovenfor Hovedbanegården, og har utsikt over Tivoli. Dere bør prøve hotellets biffrestaurant Plaza Grill, eller ta en cocktail i den svært hyggelige hotellbaren.  

Sjekk 8 kule hoteller i København her

Kafeer

Cafe 22

Cafe Auto er en søt, liten kafé på Nørrebro, med en avslappet atmosfære. Her serverer de herlig limonade, og kaféen passer perfekt til etter et besøk hos den lille havfrue. Cafe Victor i Ny Østergade 8 er en institusjon i København, og er absolutt verdt et besøk. Her er stedet man går for å se – enten på klientellet eller på hverandre. Kanskje over et forførende glass champagne? Cafe Norden er et svært populært sted for bade lunsj og sen brønsj, midt på Kongens Nytorv. Prisene er litt høyere enn vanlig, men kaféen er absolutt verdt et besøk på grunn av sin hyggelige atmosfære og sine store porsjoner. Det trenger ikke koste skjorta å gå på kafé i den danske hovedstaden. Riccos kafébarer serverer bare god og rimelig kaffe, og byens påstått beste brownies. Bevars er enda en kaféperle på Nørrebro. Dette er stedet man kan sitte i timevis, og bare nyte atmosfæren og hverandres selskap. På Café 22 kan dere ta en kopp kaffe eller en kald øl mens dere nyter utsikten over Københavns innsjøer «Søerne».  

Shopping

shop strøget thinkstock 499568701

Strøget ble tidligere kalt «Ruten», og er Københavns svar på Karl Johan – ganger ti. Hovedgaten strekker seg fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv, med et hav av gater som spres ut fra hovedåren. Her finner dere designere som Armani og Burberry, og små nisjebutikker og koselige kaféer. Illum er et enormt kjøpesenter i Østergade, hvor du finner alt fra klær og skjønnhetsprodukter til bolig og sport. Varehuset fører merker fra Valentino til Helly Hansen, og er et sted der man kan drømme seg bort i timevis. Logoen med de to svalene symboliserer kjærligheten mellom A.C. Illum og hans forlovede Marie Andersen. Magasin du Nord – eller bare Magasin – er det største og eldste stormagasinet i Skandinavia, og huser alt fra danske og internasjonale designere til organiske matforretninger. Her kan man finne både luksus og low-key. I Kronprinsensgade finner dere en masse små butikker, og spennende delikatesseshops som Summerbird og Frellsen Chokolade. Perfekt for en romantisk handletur med deilige smaker underveis.  

Severdigheter

https://instagram.com/p/8YuU_0J9M_/ Den lille havfrue befinner seg i Københavns Havn, og er en av Københavns mest kjente attraksjoner. Skulpturen ble oppstilt i 1913, og illustrerer karakteren fra H.C. Andersens romantiske eventyr om havfruen som forelsker seg i en prins. Et perfekt sted for et kyss. Rosenborg slott ligger i København sentrum, og ble tidligere brukt som kongebolig. Slottet huser de danske kronjuveler og -regalier. Et romantisk besøk, men kanskje legg det til etter shoppingen, for å moderere gullsmedforventningene? Rundetårn i Latinerkvarteret er bygget med en stigende spiral uten trapper, slik at hester også skulle kunne nå toppen. Finn «Kyssebenken» nær toppen, og del et kyss med din kjære, med en unik utsikt over København. Lei sykler!  Det finnes lite som er like idyllisk som å sykle rundt Købens pene gater. Utleiesteder finnes overalt, og prisen ligger på om lag 130 DK.  

Les også: Københavns skjulte skatter

Restauranter

https://instagram.com/p/7bEtogv223/ Den lille fede er en hyggelig og romantisk restaurant med en avslappet stemning. Her har de fokus på god mat og vin til rimelige priser. Restauranten ligger i Store Kongensgade 17, like ved Kongens Nytorv. Höst ved Nørreport er en folkelig ny-nordisk restaurant med flere internasjonale priser på bok. Den har et rustikt og rolig interiør, og kan tilby en meny bestående av de råvarene den nordiske årstiden har å tilby. Scarpetta ligger på Islands Brygge, nordvest på Amager. På denne italienske, romantiske perlen kan du få en femretters til cirka tre hundre norske. Llama restaurant ligger nær rådhusplassen, ikke langt unna Hotel Kong Frederik. Her serverer de mat fra det sydamerikanske kontinent fra Lima og Peru, til Bolivia, Equador, Chile og Mexico. Drøm dere vekk til Sør-Amerika over en Tamale og en Paloma. Hvis dere er ute etter noe klassisk, men rimelig kan vi anbefale en av restaurantkjeden Madklubbens avdelinger. På Madklubben Vesterbro har de deilige kamskjell med jordskokkmajones, glasskålscrudité og dill. For ikke å snakke om deres Colorado Steak; en helstekt oksecuvette til 2 personer. På Madklubbens avdeling Grill Royal på Kongens Nytorv kan vi anbefale deres hvitvinsdampede muslinger over en flaske vin på deling. PS Bar & Grill i Pilestræde 12 er en übertrendy restaurant som blir et pulserende utested på nattestid. Restauranten er veldig populær blant de yngre, men er romantisk på det vis at man kan gjemme seg i larmen fra alle andre. Vi anbefaler for øvrig kjøttbollepizzaen og ostefatet!   Husk for all del å reservere bord i København, med mindre dere syns det er romantisk å vandre gatelangs til dere finner et ledig sted.  

Utesteder

https://instagram.com/p/8nDPhSq-fj/ Er dere glade i eleganse og stil, vil Zen være utestedet for dere. Dette er det mest eksklusive utestedet i København, og en av verdens fineste nattklubber. Sunday er et av Københavns hotteste utesteder, og kalles en sexy lekplass for gale, unge voksne. Kanskje sette stemningen her før man drar tilbake på hotellet? På Den Glade Gris får dere både billig drikke, stand-up, fotball og livemusikk, om dere begge er lystne på det. Er dere ute etter ny livemusikk, bør dere også sjekke ut utestedet VEGA på Vesterbro, hvor dere kan få med dere konserter av både kjente og ukjente artister, til rundt hundre danske.

cafe bevars bevars_arr-02

God fornøjelse!

Her kan du prøve vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.