Ny undersøkelse: Hellas er sommerens feriefavoritt

En ny undersøkelse utført av turoperatøren Apollo viser at 7 av 10 nordmenn skal til Hellas i sommer, og det er én øy som har blitt spesielt populær.

Skiathos i Hellas.
Foto: Getty Images

Ifølge en pressemelding fra Apollo har 7 av 10 av deres kunder bestilt tur til Hellas i sommer. Destinasjonene som har blitt bestilt aller mest er klassikerne Kreta og Rhodos, men blant de litt mindre greske øyene er det Skiathos som vokser mest i popularitet. 

Nå har turoperatøren satt opp nye flyvninger i sommer og ut september for å møte pågangen. Dette gjør at du kan dra til øya både ut sommeren og til høsten.

– Vi etterstreber alltid muligheten for å utvide tilbudet vårt i tråd med etterspørselen, og ingen reisemål kan måle seg opp mot Hellas i sommer. Da det åpnet seg en sjelden mulighet til å sette opp et ekstrafly til Skiathos måtte vi derfor gripe den, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo i pressemeldingen.  

Se på pakkereiser til Skiathos her.

Mamma Mia-øya Skiathos

En av de mange vakre, trange smugene på Skiathos.

Skiathos er kjent som øya der deler av filmen «Mamma Mia!» ble spilt inn. Deler av den ble også spilt inn på naboøya Skopelos. 

Men det er nok ikke bare derfor mange nordmenn har fått øynene opp for Skiathos de siste årene. Det kan også være på grunn av øyas store utvalg av strender kombinert med barer, tavernaer og uteliv. I tillegg har øya sin egen flyplass, noe som gjør det enkelt å komme seg dit uten mellomlandinger.

– På Skiathos trenger du ikke lete lenge for å finne øyas tradisjonelle sjarm. Den ligger innsvøpt i enhver labyrintgate, markedsplass, taverna, kirke og tursti, sier Rivera.

Finn hoteller på Skiathos her.

Sjarmerende perle med over 60 strender

Naboøya Skopelos ligger bare en halvtimes fergetur unna.

På dagen har du flere enn 60 strender å velge mellom, og det kan være lurt å leie bil for å oppleve flere av strendene. 

På kvelden kan du nyte autentisk gresk mat på en av de typiske hvit- og blåmalte restaurantene. Byen har også en livlig atmosfære på kveldstid, med både koselige små barer og store, moderne utesteder. 

Du kan også ta en båttur ut til de sjarmerende naboøyene Skopelos og Alonissos.

Her bor du i koselige omgivelser på Skiathos.

Finn flyvninger til Skiathos her.