Foto: iStock

Opplev verdens største ølfest i München

Er du klar for høstens største fest?

Den 22. september er den i gang igjen – oktoberfesten i München, verdens største øl-festival! I litt over to uker skal lederhosen-bekledde folk fra nær og fjern synge, drikke og danse til ompa-musikk fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Finn flybilletter til München i vårt lavpris-søk

Finn hoteller i München her

Det er konsumert mer enn 7 millioner liter øl fra et av Münchens seks bryggerier (Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu, og Löwenbräu). Faktisk er det kun lov til å servere øl fra disse bryggeriene.

All øl som serveres på festivalområdet er underlagt renhetsloven – forskriften som sier at kun vann, humle og bygg kan bli brukt når øl skal brygges. I tillegg  skal ølet ikke inneholde mer enn 6% alkohol, og ha blitt gjæret og lagret i mer enn 30 dager.

Les mer om oktoberfesten her.


Her bor du nærmest oktoberfesten

Hoteller finnes det masser av, og for ca. to tusenlapper kan du overnatte på Sofitel Munich Bayerpost – et stilig hotell under en km fra festivalområdet. Flere bilder av hotellet kan du finne her.

Sofitel Munich Bayerpost, München, Hotellets front

Vil du derimot bo så nærme ølteltene at du kan sjangle lett hjemover er Hotel Bavaria et godt valg. Hotellet ligger 400 meter fra festivalplassen og har til tross for sine 3,5 stjerner fått gode tilbakemeldinger fra de besøkende.. Frokosten ser også delikat ut.

Bavaria Boutique Hotel, München, Executive dobbeltrom, Gjesterom


Historien bak festivalen

Verdens første Oktoberfest ble arrangert i 1810 da den daværende kronprins Ludwig giftet seg med Therese av Sachsen-Hildburghausen. Festivalen startet som et hesteløp, og løpet ble etterhvert kombinert med øldrikking og et gårdsmarked.  I 1960, 150 år etter den første feiringen, måtte hesteløpet vike for øldrikkingen, og selv om gårdsmarkedet fortsatt eksisterer blir det nå arrangert kun hvert 4 år.


Les også:

20 nye hotellperler i verden

Hit legger du høstferien