Oslos hotteste steder nå

Vi har samlet en liste med noen steder som virkelig skiller seg ut og tilbyr en ekstraordinær opplevelse.

Utforsk Oslos heteste kulturelle hotspot på Nasjonalmuseet. Foto: Unsplash

Oslo har alltid noe å tilby, enten det er kultur, mat, musikk eller uteliv. Hvis du er ute etter de hotteste stedene i Oslo akkurat nå, er det noen steder du bør ha på radaren din.

Søk hoteller i Oslo her

Som en lokal Osloborger og en entusiast av å oppdage nye steder i vår vakre hovedstad, har jeg satt sammen en liste over steder som virkelig skiller seg ut og tilbyr en ekstraordinær opplevelse. Neste gang du besøker Oslo, bør du definitivt vurdere å utforske disse stedene:

Oslos nyhet: Vannskrekk, Sørengkaia

Du har kanskje allerede hørt om de velkjente stedene Angst, Hammerhai og Den Gamle Skobutikken, og nå har den samme eieren åpnet enda et kult og unikt konsept – Vannskrekk.

Dette stedet er en kafé om dagen og et livlig utested om kvelden, plassert helt på kanten av Sørenga. Vannskrekk er det ideelle stedet for deg som ønsker å nyte en herlig drink, en fantastisk utsikt og en atmosfære som bringer tankene tilbake til den ikoniske Miami Vice-serien.

Sjekk åpningstider her

Utested: Hammerhai, Oslobukta

Er du lei av de vanlige utestedene i Youngstorget og Grünerløkka, og leter etter et sted som kombinerer livlighet, gode drinker og en unik atmosfære? Da er Hammerhai det perfekte stedet for deg. Beliggende i Oslobukta, hvor det er et vell av spennende spisesteder og butikker, skiller Hammerhai seg ut som en destinasjon som gir deg det lille ekstra du leter etter.

Ett tips; ta med deg mobilen til toalettet! Her blir det fort en selfie.

Sjekk åpningstider her

Hotell i nærheten: Clarion Hotel Oslo

Beste hotell: Sommerro

Det nyeste hotellet i Oslo som alle snakker om for tiden er det fantastiske Sommerro. Dette hotellet byr ikke bare på førsteklasses overnatting og en perfekt beliggenhet, men også en spektakulær takterrasse med eksklusive solsenger.

Med spennende matkonsepter og en følelse av eksklusivitet og estetisk velbehag, er Sommerro virkelig en unik opplevelse. Hotellet er faktisk lokalisert i en av Oslos eldste badehus, og i dag kan gjestene fremdeles nyte muligheten til å ta et avslappende bad eller en forfriskende svømmetur i de fantastiske art deco-omgivelsene.

Her finner du hotellet

Spisested: Mamma Pizza

Litt avsides fra den hektiske gaten Karl Johan, finner du en skjult perle av en restaurant som serverer deilige italienske pizzaer og skaper en koselig atmosfære. Her får du virkelig følelsen av å sitte i et klassisk pizzeria i Italia, og det er det perfekte stedet hvis du ønsker å unnslippe hverdagens mas og kjas.

Hotell i nærheten: Scandic Karl Johan

Mamma Pizza er så populær at det ofte er lange køer, så det anbefales å bestille bord på forhånd for å sikre deg en plass.

Bestill bord her

En kopp kaffe: Oslo Raw

Dette stedet har vært en langvarig favoritt blant mange. Ikke bare på grunn av den gode kaffen og de herlige veganske søtsakene som tilbys, men også på grunn av den unike og koselige atmosfæren. Med eldgamle Vogue-bilder pryder veggene, og pastellfargede vegger og kroker, skapes en sjarmerende og tiltalende stemning som gjør dette stedet ekstra spesielt.

Besøk nettsiden her

Shopping: Valkyrien, Majorstuen

Et sjarmerende lite kjøpesenter langs den populære shoppinggaten Bogstadveien har alt du trenger. Her finner du et bredt utvalg av butikker som tilbyr alt fra fantastiske smykker fra Maanesten, en skobutikk med et imponerende utvalg, og designerklær fra både skandinaviske og internasjonale merker.

Hotell i nærheten: Thon Hotel Gyldenløve

I tillegg tilbyr kjøpesenteret også et lite foodcourt, slik at du kan nyte en deilig matbit mens du shopper. Dette kjøpesenteret er virkelig et perfekt sted å tilbringe litt tid og utforske ulike butikker for enhver stil og smak.

Besøk nettsiden her

Hotteste museum: Nasjonalmuseet

Oslos nyeste museum er så bemerkelsesverdig at det har blitt tildelt en prestisjefylt pris som en av verdens hotteste steder av det anerkjente magasinet Condé Nast Traveler, i samme klasse som Sommerro. Et besøk på dette museet etterlater deg ikke bare inspirert, men også med en helt ny forståelse og perspektiv.

Hotell i nærheten: Hotel Continental

Her kan du fordype deg i norsk kulturhistorie, utforske moderne kunstverk og beundre ikoniske designerkjoler fra norske designere som har blitt båret av kjente personligheter som Kim Kardashian og Emily Retajkowski. Dette museet er virkelig en unik opplevelse som vil berike ditt kunstneriske og kulturelle perspektiv.

Kjøp billetter her

Utendørs servering: Sukkerbiten

På Sørenga finner du Sukkerbiten, et utendørs serveringsområde med spennende food trucks og en livlig bar. Her kan du forvente en kveld fylt med god musikk og en fantastisk atmosfære. Like ved siden av finner du et eget fotogalleri hvor du kan få en dose kulturell inspirasjon, samt den ikoniske Sauna Village som tilbyr en unik opplevelse.

Hotell i nærheten: Scandic Byporten

Sukkerbiten er det ideelle stedet å tilbringe en kveld med god mat, god musikk og en energisk stemning, samtidig som du har tilgang til både kunstneriske utstillinger og en avslappende badstueopplevelse rett utenfor.

Sjekk mer her

Sted for lunsj: Mike’s Corner

I 2022 ble Oslobukta beriket med et spennende spisested, åpnet av ingen ringere enn Michael Ray Vera Cruz Angeles, kjent som «Mike», fotografen til Karpe. Hvis du er ute etter en smak av amerikansk bottega midt i Oslo og har litt appetitt, er dette stedet for deg.

Les vårt intervju med Mike her.

Her kan du nyte deilige baguetter og andre snacks som definitivt er verdt å prøve. Dette spisestedet kombinerer kulinarisk nytelse med en autentisk atmosfære, og gir deg muligheten til å oppleve en smak av Amerika uten å forlate Oslo.

Se åpningstider her

Sted for vin og snacks: Eff Eff

Etter det første besøket ble dette stedet raskt en favoritt. Hvis du er en lidenskapelig fan av østers og vin, har Oslo en egen østers- og vinbar skjult i Fredensborgveien.

Les vår anmeldelse av Eff Eff her

Her kan du nyte en hyggelig atmosfære med uteservering på fortauet, og inne i baren kan du kjenne på en følelse av 90-tallsnostalgi. Dette er det perfekte stedet å slappe av og unne deg en smakfull kombinasjon av deilige østers og velsmakende viner, samtidig som du kan nyte den sjarmerende atmosfæren som omgir deg.

Book bord her

Utsiktspunkt: Kranen i 13. etasje

På toppen av Munch-museet kan du ta del i en unik opplevelse, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over Oslo samtidig som du nyter noe godt i glasset. Kranen, som er beliggende der, tilbyr både innendørs og utendørs servering, og skaper den perfekte atmosfæren for en romantisk date eller et hyggelig glass med en venn eller venninne.

Hotell i nærheten: Thon Hotel Opera

Du trenger ikke å reservere bord på forhånd, da de opererer med drop-in og tar imot gjester så lenge det er ledig plass. Det er også verdt å merke seg at du ikke trenger å besøke Munch-museet for å komme inn til baren, selv om det anbefales å få med seg museet i tillegg. Dette stedet tilbyr en unik kombinasjon av kulturell opplevelse og panoramautsikt over byen.

Besøk nettsiden her

Følg oss på Instagram: